Få den bedste opskrift på sommerkage med bær og frugt. Kagen er også kendt som den store frugtkage, frugttærte og fødselsdagskage.
Sommerkage. Den store frugtkage. Den store frugttærte. Fødselsdagskage. Studenterkage. Marengskage med frugt. Bradepandekage med frugt og vaniljecreme.
Er du forvirret? Det er der absolut ingen grund til, da de fleste kagesultne sjæle taler samme sprog. En svampet bradepandekage med årstidens frugter og vaniljecreme.
En stor frugtkage, som jeg har valgt at kalde for en sommerkage, men som kan bages og serveres året rundt med årstidens frugter og bær.
En bradepandekage med frugt, som sagtens kan mætte minimum 20 kagesultne munde, og hvor bunden både er fryseegnet og kan bages dagen i forvejen. Det er ganske enkelt opskriften på en mundvandsdrivende lækker kage til mange mennesker.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på sommerkage
Opskriften på den store frugtkage kan lede tankerne hen på mange forskellige kager og desserter. Kagebunden minder lidt om en mazarinkage, sandkage og en lagkagebund. Saftig og svampet.
Den toppes med et lag marengs, som smøres ud over dejen, og som bages samtidig med kagebunden i ca. en halv time. Når kagen er færdigbagt, skal den køle helt af inden du smører vaniljecremen ud over den bagte marens.
Hvis marengsen ikke er helt jævn, kan du sagtens trykke den lidt sammen, så overfladen bliver helt plan. Herefter fordeler du vaniljecremen ovenpå bradepandekagen, og skal så i gang med den mest sjove del af processen. Pyntningen med årstidens frugter og bær.
Her skal du sætte fantasien løs, og pynte kagen med de frugter og bær du nu har til rådighed. Skal frugterne ligge i et bestemt mønster, eller skal frugtkagen have et rustikt og tilfældigt udseende, hvor der ikke er tænkt nærmere over den visuelle præsentation.
Denne opskrift på den store frugtkage er:
- En stor frugtkage med årstidens frugter og marengs
- En nem og lækker bradepandekage med årstidens frugter og bær, som med statsgaranti vil være et hit ved kagebordet
- Meget velegnet til mange mennesker (fx fødselsdag, studentergilde og familiefest)
- Klassisk svampet og saftig saftig frugtkage med marengs toppet med frugter og bær
- Fryseegnet (selve bunden) og bunden kan med fordel bages dagen i forvejen
Sådan pynter du din frugtkage med marengs
At pynte din frugtkage med marengs er freestyling på den helt store klinge. Her er der ingen regler, og alt er tilladt. Lige fra mønstre og udseende til frugter og bær.
Sommerkagen er et sandt overflødighedshorn af farver, konsistenser og smage. Lige fra den svampede kagebund til det søde bagte marengslåg toppet med vaniljecreme og pynt i alle mulige afskygninger.
Når de danske jordbær er i sæson, er de selvfølgelig selvskrevne som frugtfyld ovenpå denne populære bradepandekage.
Det samme gør sig gældende for hindbær og brombær, som vælter frem i naturen i sensommeren.
Jeg plejer som regel at anvende 5-6 forskellige slags frugter og bær, og det gælder om at finde den rette balance i forhold til sødme, syre og konsistens.
Kagebunden minder meget om en mellemting af en sandkage og en mazarinkage, og derfor tilsætter jeg grofthakkede mandler eller andre nødder i marengsen, så man får noget at tygge på. Noget tekstur.
Du kan blandt andet pynte din sommerkage med:
- Jordbær
- Hindbær
- Blåbær
- Fersken
- Ananas
- Vindruer
- Kiwi
- Mango
- Banan
- Klementin
- Ribs
- Brombær
- - måske lidt chokolade
Sommerkage til mange
Sommerkagen med frugt er en stor kage. En bradepandekage bagt i bradepanden fra din ovn, eller noget lignende.
Jeg anvender en firkantet kagering som jeg kan tilpasse i størrelsen, og som jeg kan placere i ovnens bradepande med et par centimeters luft til alle fire sider. Det vil sige den bliver lidt mindre end en almindelig bradepande, hvilket forlænger bagetiden med et par minutter.
Opskriften er på en bradepandekage, og er velegnet til mange kagesultne mennesker. Der kan sagtens blive tyve portionsstykker ud af denne kage, og er derfor helt ideel, hvis du skal bage kage til mange.
Størrelsen minder meget om de store rektangulære frugttærter du kan købe hos bageren, og som altid bliver serveret som dessertkage til festlige lejligheder med mange gæster. God bagelyst.
Hej 🙂
Kan man lave vaniliecremen dagen i forvejen og opbevarer den i køleskabet til den skal bruges?
Mvh Sissel
Hej Sissel,
Mange tak for din interesse og spørgsmål vedrørende vaniljecreme. Du kan sagtens lave vaniljecremen i forvejen, og så bare lægge husholdningsfilm på så snart det er kommet ned i en skål og på køl. På denne måde undgår du skind på toppen af cremen 😊
Hilsen
Thomas
Jeg er lige i gang med at bage kagen. Den har fået 20 min i ovnen og er næsten brændt på 🙁 Øv.
Skal jeg skære toppen af? Og bliver marengsen overhovedet sprød?
Øv hilsner fra Line.
Hej Line,
Først og fremmest tak for din besked og interesse for min blog 🙂 Jeg er oprigtig ked af, hvis dit bageprojekt ikke lever op til dine forventninger. Har du bagt kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og ikke 200 grader varmluft? Det bedste bageresultat opnås nemlig ved almindelig over- og undervarme, og 200 grader varmluft vil give en for hård afbagning. Nu kan jeg ikke se det færdige bageresultat, men umiddelbart nej, så tænker jeg ikke du kan skære toppen af kagen, da det vil fjerne marengsen. Jeg har bagt sommerkagen mange gange, og det samme har mange andre, og jeg har ikke hørt, at kagen skulle blive brændt. Bagetider er jo altid vejledende, da alle ovne er forskellige, og den eksakte højde på kagen vil variere i bageformen, så derfor skal man løbende holde øje med kagen i ovnen. Der er ihvertfald gået et eller andet galt med din kage, da den selvfølgelig ikke skal blive brændt. Og marengsen bliver altid lys gylden og sprød, hvis man ikke giver kagen for lidt eller for meget i ovnen.
Jeg håber du kommer i mål med kagen.
Venlig hilsen
Thomas
Jeg vil rigtig gerne bage din kage ,men har kun brug for at lave til 10 , opskriften kan jeg fint halvere,men hvad med bagetiden ?, skal den være den samme eller lidt mindre ,hvordan kan jeg mærke på kagen om den er bagt færdig
Hej Gitte,
Tak for din kommentar og interesse for opskriften. Jeg kan ikke sige hvad bagetiden skal reduceres med, da det afgænger af din ovn og kageform. Tænker din form er noget mindre, men dejen vil nok have ca. samme højde som i opskriften, så derfor tænker jeg godt du kan regne med ca. samme bagetid. Du kan mærke efter med en kødnål eller strikkepind, eller ryste bageformen for at se om dejen er bagt.
Venlig hilsen
Thomas
Tak for hurtigt svar Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på den lækre sommerkage. Giv også gerne din vurdering af opskriften her.