100gmandler - grofthakkede, hasselnødder eller valnødder kan også anvendes
2tskvaniljesukker
1tskæbleeddike - eller hvidvinseddike
Vaniljecreme
4dlpiskefløde - 38%
4dlcremefraiche - 18%, 2 dl. neutral skyr kan også anvendes
2tskvaniljesukker
2spskflormelis
Pynt
frugt - årstidens frugter, skåret i skiver, fx kiwi, banan, ananas, fersken, blomme
bær - årstidens bær (fx jordbær, hindbær, brombær, blåbær og vindruer)
chokolade - evt. lidt chokoladespåner eller chokoladekringler.
Fremgangsmåde
Bund
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Pisk det bløde smør og sukker hvidt og skummende i en røreskål.
Tilsæt æggeblommerne et af gangen, og pisk dem godt sammen.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en røreskål, og vend det ned til de øvrige ingredienser sammen med mælken. Pisk dejen godt igennem indtil den er ensartet i konsistensen.
Hæld dejen ned i en smurt bradepande med høje kanter (ca. 30x35 cm.). Kagen skal ikke bages endnu, da du nu skal i gang med at lave marengsen.
Marengsfyld ovenpå bund
Hak mandlerne groft på et skærebræt.
Pisk æggehviderne helt stive i en røreskål, så man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
Tilsæt sukkeret løbende imens du pisker, og tilsæt til sidst vaniljesukker og æbleeddike.
Vend de grofthakkede mandler ned i den stive marengs, og vend dem forsigtigt rundt med en dejspatel.
Fordel marengsen ovenpå dejen i bradepanden, og sørg for at marengsen kommer helt ud til kanterne.
Bag nu kagen i ca. 25-30 minutter - den må ikke overbages, og marengsen må kun blive lysgylden i farven.
Tag den færdigbagte kage ud af ovnen, og lad den køle helt af i bradepanden.
Vaniljecreme
Pisk fløden stiv og cremet til flødeskum sammen med flormelis og vaniljesukker, og vend det forsigtigt sammen med cremefraichen.
Smag vaniljecremen til med vaniljesukker og flormelis. Vaniljecremen må ikke blive alt for sød, da marengslåget og de mange frugter og bær også rummer en del sødme.
Sprøjt eller fordel vaniljecremen ovenpå den afkølede kage, og pynt med årstidens frugter og bær.
Sæt den færdige sommerkage med frugter og vaniljecreme på køl indtil den skal serveres.
Næringsindhold
Næringsindhold
Sommerkage
Mængde pr. portion
Calories
417
% Daglig værdi*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
121
mg
40
%
Sodium
279
mg
12
%
Potassium
157
mg
4
%
Carbohydrates
41
g
14
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
33
g
37
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
869
IU
17
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
74
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.