Jordbær cupcakes med frosting

af Baregomad.dk
Jordbær cupcakes med frosting
0 kommentar
0

Det er sommer og de danske haver bugner af skønne grøntsager og frugter.

De danske årstider er på hver deres måde fascinerende og charmerende, og jeg nyder dem alle.

Men der er nu ikke noget så skønt, som at bevæge sig rundt i sommerlige temperaturer i sin have og nyde synet af blomstrende frugttræer, højbede fyldt med grøntsager og sommerblomster.

Danske jordbær er et kært folkeeje og en kærkommen og længe ventet frugt hos mange danskere. Mange ser med længsel frem til de få uger på året, hvor boder langs vejene tilbyder solmodne jordbær, som dufter af sol og varme og smager himmelsk.

Da vi forleden skulle holde fødselsdag, faldt valget bl.a. på nogle cupcakes, som netop tager udgangspunkt i de sæsonaktuelle frugter.

Cupcakes så oprindeligt dagens lys i 1800-tallet i USA. Betegnelsen “cupcake” udspringer fra, at man bagte kagen i en kop og at man gik fra at veje ingredienserne af på en vægt, til at bruge en kop som måleenhed.

Denne opskrift på jordbær cupcakes med jordbær-frosting er en rigtig lækker dessertkage, som med smagen af marcipan og søde, solmodne jordbær, med garanti vil begejstre.

Jeg holder meget af at anvende årstidens grøntsager og frugter, og hvad er mere oplagt, end at toppe disse cupcakes med en skøn jordbær-frosting og et par skiver danske jordbær.

Jordbær cupcakes med frosting

Jordbær cupcakes med frosting

Det er sommer og de danske haver bugner af skønne grøntsager og frugter. De danske årstider er på hver deres måde fascinerende… Bagværk Jordbær cupcakes med frosting European Print opskrift
Antal personer: 10 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser

Dej til cupcakes

  • 140 gr. rørsukker
  • 200 gr. marcipan
  • 90 gr. smør
  • 2 æg fra fritgående høns
  • 125 gr. hvedmel

Jordbær-frosting

  • 250 gr. flormelis
  • 75 gr. blødt smør
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 100 gr. frosne jordbær

Sådan gør du

Muffins

Forvarm ovnen til 170 grader.

Riv marcipanen groft ned i en stor røreskål.

Tilsæt det bløde smør i tern, mel og sukker og rør det godt sammen.

Herefter tilsættes æggene et ad gangen.

Dejen røres godt sammen indtil den er ensartet og lind.

Fordel dejen i 10-12 smurte muffins forme og bag kagerne på en bageplade nederst i ovnen i ca. 18-22 min.

Når kagerne er pæne gyldne og dejen ikke klæber fast til en kødnål, er de færdigbagte.

Jordbær-frosting

Kom flormelis i en røreskål og tilsæt det bløde smør i små tern.

Pist de to ingredienser godt sammen og tilsæt citronsaften.

Det tager 3-5 min. at få den ønskede konsistens, da smørret skal arbejdes godt ind i flormelissen, før du opnår den velkendte frosting.

Blend de frosne jordbær i en anden skål og hæld dem i blandingen med smør og flormelis.

Pisk alle ingredienserne godt sammen med en elpisker.

Det kan godt være nødvendigt at slutte af med at stavblende blandingen, så alle de små jordbærkerner bliver helt pureret.

Hæld blandingen op i en sprøjtepose og pynt de afkølede muffins.

Top kagerne med en skive jordbær og nyd nu de himmelske cupcakes med jordbær-frosting.

Cupcakes med jordbær-frosting

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.