Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
DesserterInspirationInstagramNytårSæsonSovs, dip og dressinger

Hindbærcoulis

af Thomas fra Barego'mad 1. januar 2020
1. januar 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Hindbærcoulis
4 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx en Daim Islagkage eller anden desserttype.

Denne opskrift på hindbærcoulis er:

  • Utrolig nem at fremstille, og kræver kun hindbær, sukker, vanilje og vand
  • Velegnet som både kold og lun frugtsovs
  • Et syrligt og frisk indslag til din næste dessert
  • Tilberedt på under 15 minutter

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Hindbærcoulis
Det er såre simpelt at lave hjemmelavet hindbærcoulis. Hæld alle ingredienserne op i en lille gryde, og bring blandingen i kog under hyppig omrøring. Når det koger skruer du ned for varmen, og lader frugtsovsen simre i ca. 10 minutter til den begynder at tykne en smule.

Denne let syrlige hindbærsovs er helt ideel til:

  • Daim islagkage og andre isdesserter
  • Kraftige chokoladekager som fx brownie og Gateau Marcel
  • Panna cotta
  • Chokolademousse
  • Frisk frugt

LÆS OGSÅ: Rasmus Klump pandekager

Løft din dessert til nye højder

Hindbærcoulis smager fortryllende godt, og er en frisk og let syrlig frugtsovs. Det er en dessertsovs med mange anvendelsesmuligheder, som jeg ofte serverer til en islagkage eller et stykke brownie, hvor de let syrlige hindbær er helt ideelle til kraftige chokoladedesserter og hjemmelavet flødeis.

Hindbærcoulis

Bedøm denne opskrift 4.6/5
( 8 bedømmelser )
Antal personer: 8-10 Tidsforbrug i alt: 15 minutter Forberedelsestid: 1 minut 1 minut Næringsindhold: 50 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • Ca. 250 gr. hindbær (frosne eller friske)
  • 50 gr. flormelis eller økologisk rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en halv vaniljestang
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Kom hindbær, flormelis, vanilje og vand ned i en gryde, og bring det i kog under hyppig omrøring.
  2. Skru ned for varmen når det koger, og lad det simre i ca. 10 minutter til hindbærsovsen så småt begynder at tykne en smule.
  3. Blend hindbærsovsen jævn og ensartet med en stavblender eller blender.
  4. Sigt kernerne fra hindbærcoulisen fra i en sigte ved at presse frugtsovsen igennem maskerne med en grydeske eller dejskraber.
  5. Hæld den færdige hindbærsovs på en kande eller i en skål, og stil den på køl indtil den skal anvendes.
  6. Du kan vælge at servere din hindbærcoulis kold eller lun.
  7. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Hindbærcoulis

Er du også på jagt efter det perfekte bageresultat?

Er du en ægte bagenørd, eller har du ønsker om at give deltagerne i Bagedysten kamp til stregen, så er en bagesten af stål et must-have i dit køkken. Forestil dig en gloende hed stålplade, som pumper varmen op i bunden af dit bagværk i det sekund det lander i ovnen. Resultatet er intet indre end fantastisk – langt bedre hævning og knasende sprød skorpe takket være op til 18 gange mere varme.

Bagesten

Jeg bruger personligt bagepladen fra bagesten.dk, når vi både laver fredagspizzaer, gærdej og kager som ikke skal i springform. Og det bedste af det hele er, at jeg også kan anvende bagepladen på vores gasgrill i sommerhalvåret, når der skal bages pizzaer og madbrød. Det er mundvandsdrivende bagværk hvis du spørger mig.

Læs min store test af bagestålet, som jeg har haft mulighed for at teste i en lille måneds tid.

4 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Cremelinser

forrige indlæg
Risalamande
næste indlæg
Vegansk bolognese med røde linser

4 kommentarer

Lise 18. august 2020 - 08:15

Hvor længe kan hindbærcoulis holde sig på køl?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 18. august 2020 - 09:27

Hej Lise,
Hindbærcoulis skal spises samme dag som du har lavet det, men tag og frys det ned i mindre portioner, så du altid lige kan tage en pose coulis op til desserter osv. Holdbarheden på frost er minimum 6 måneder.

God fornøjelse.

Hilsen
Thomas

Besvar
Chresta 23. december 2020 - 15:40

Jeg vil anbefale, at bruge mere end de 250 gram bær, det er bestemt ikke nok. Til eks. ris alamande, er de 250 gram kun knap nok til 2-3 personer

Besvar
Thomas fra Barego'mad 23. december 2020 - 15:49

Hej Chresta,
Mange tak for dit indspark vedr. mængden af hindbærcoulis. Jeg anvender hindbærcoulis til isdesserter og fx panna cotta, hvor mængden ikke er ret stor. Skal det bruges som en decideret sovs har du ret i, at mængden skal ganges op – har aldrig prøvet at få hindbærcoulis til risalamande – det må prøves en dag. God jul.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 3

    Risengrød under dynen

    26. november 2019
  • 4

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Gastrik

    25. september 2020

Seneste indlæg

  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020
  • Belgiske vafler

    5. december 2020
  • Canelé

    26. november 2020
  • Spinatvafler med feta

    24. november 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér