Hindbærcoulis

Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx Daim Islagkage, brownie, panna cotta eller anden desserttype. De purerede hindbær smager også rigtig godt ovenpå fx skyr og grød, og er en frugtsovs med mange anvendelsesmuligheder. Den friske let syrlige smag af hindbær løfter enhver dessert til nye højder, og du vælger selv om hindbærsovsen skal være med eller uden kerner. Jeg foretrækker en blendet frugtsovs uden kerner, og sigter altid den færdige coulis, så det færdige resultat er en cremet hindbær puré uden kerner.

Denne opskrift på hindbærcoulis er:

 • Utrolig nem at fremstille, og kræver kun hindbær, sukker, vanilje og vand
 • Velegnet som både kold og lun frugtsovs
 • Et syrligt og frisk indslag til din næste dessert
 • Tilberedt på under 15 minutter

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Hindbær (frosne eller friske)
 • Flormelis
 • Vaniljesukker
 • Vand

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Hindbærcoulis
Det er såre simpelt at lave hjemmelavet hindbærcoulis. Hæld alle ingredienserne op i en lille gryde, og bring blandingen i kog under hyppig omrøring. Når det koger skruer du ned for varmen, og lader frugtsovsen simre i ca. 10 minutter til den begynder at tykne en smule.

Bliv klogere på hydration i brød
Hydration. Det lyder ret teknisk og nørdet, men det er faktisk bare et begreb for, hvor meget væske der er i dejen i forhold til mængden af mel. Jo højere hydration, jo mere væske i forhold til mel. Læs mere om hydration i brød.

Prøv lige at se opskriften på: Rasmus Klump pandekager

Denne let syrlige hindbærsovs er helt ideel til:

Løft din dessert til nye højder

Hindbærcoulis smager fortryllende godt, og er en frisk og let syrlig frugtsovs. Det er en dessertsovs med mange anvendelsesmuligheder, som jeg ofte serverer til en islagkage eller et stykke brownie, hvor de let syrlige hindbær er helt ideelle til kraftige chokoladedesserter og hjemmelavet flødeis.

God fornøjelse.

Hindbærcoulis

Hindbærcoulis

Antal personer: 8-10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 50 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 82 bedømmelser )

Ingredienser:

 • Ca. 250 gr. hindbær (frosne eller friske)
 • 50 gr. flormelis eller økologisk rørsukker
 • 1 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en halv vaniljestang
 • 2 spsk. vand

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Kom hindbær, flormelis, vanilje og vand ned i en gryde, og bring det i kog under hyppig omrøring.
 2. Skru ned for varmen når det koger, og lad det simre i ca. 10 minutter til hindbærsovsen så småt begynder at tykne en smule.
 3. Blend hindbærsovsen jævn og ensartet med en stavblender eller blender.
 4. Sigt kernerne fra hindbærcoulisen fra i en sigte ved at presse frugtsovsen igennem maskerne med en grydeske eller dejskraber.
 5. Hæld den færdige hindbærsovs på en kande eller i en skål, og stil den på køl indtil den skal anvendes.
 6. Du kan vælge at servere din hindbærcoulis kold eller lun.
 7. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Hindbærcoulis

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Lise 18. august 2020 - 08:15

Hvor længe kan hindbærcoulis holde sig på køl?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 18. august 2020 - 09:27

Hej Lise,
Hindbærcoulis skal spises samme dag som du har lavet det, men tag og frys det ned i mindre portioner, så du altid lige kan tage en pose coulis op til desserter osv. Holdbarheden på frost er minimum 6 måneder.

God fornøjelse.

Hilsen
Thomas

Besvar
Chresta 23. december 2020 - 15:40

Jeg vil anbefale, at bruge mere end de 250 gram bær, det er bestemt ikke nok. Til eks. ris alamande, er de 250 gram kun knap nok til 2-3 personer

Besvar
Thomas fra Barego'mad 23. december 2020 - 15:49

Hej Chresta,
Mange tak for dit indspark vedr. mængden af hindbærcoulis. Jeg anvender hindbærcoulis til isdesserter og fx panna cotta, hvor mængden ikke er ret stor. Skal det bruges som en decideret sovs har du ret i, at mængden skal ganges op – har aldrig prøvet at få hindbærcoulis til risalamande – det må prøves en dag. God jul.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner