Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx Daim Islagkage, brownie, panna cotta eller anden desserttype. De purerede hindbær smager også rigtig godt ovenpå fx skyr og grød, og er en frugtsovs med mange anvendelsesmuligheder. Den friske let syrlige smag af hindbær løfter enhver dessert til nye højder, og du vælger selv om hindbærsovsen skal være med eller uden kerner. Jeg foretrækker en blendet frugtsovs uden kerner, og sigter altid den færdige coulis, så det færdige resultat er en cremet hindbær puré uden kerner.
Denne opskrift på hindbærcoulis er:
- Utrolig nem at fremstille, og kræver kun hindbær, sukker, vanilje og vand
- Velegnet som både kold og lun frugtsovs
- Et syrligt og frisk indslag til din næste dessert
- Tilberedt på under 15 minutter
Disse ingredienser skal du bruge:
- Hindbær (frosne eller friske)
- Flormelis
- Vaniljesukker
- Vand
Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie
Prøv lige at se opskriften på: Rasmus Klump pandekager
Denne let syrlige hindbærsovs er helt ideel til:
- Daim islagkage og andre isdesserter
- Kraftige chokoladekager som fx brownie og Gateau Marcel
- Panna cotta
- Chokolademousse
- Frisk frugt
Løft din dessert til nye højder
Hindbærcoulis smager fortryllende godt, og er en frisk og let syrlig frugtsovs. Det er en dessertsovs med mange anvendelsesmuligheder, som jeg ofte serverer til en islagkage eller et stykke brownie, hvor de let syrlige hindbær er helt ideelle til kraftige chokoladedesserter og hjemmelavet flødeis.
God fornøjelse.
Ingredients
- Ca. 250 gr. hindbær (frosne eller friske)
- 50 gr. flormelis eller økologisk rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en halv vaniljestang
- 2 spsk. vand
Instructions
- Kom hindbær, flormelis, vanilje og vand ned i en gryde, og bring det i kog under hyppig omrøring.
- Skru ned for varmen når det koger, og lad det simre i ca. 10 minutter til hindbærsovsen så småt begynder at tykne en smule.
- Blend hindbærsovsen jævn og ensartet med en stavblender eller blender.
- Sigt kernerne fra hindbærcoulisen fra i en sigte ved at presse frugtsovsen igennem maskerne med en grydeske eller dejskraber.
- Hæld den færdige hindbærsovs på en kande eller i en skål, og stil den på køl indtil den skal anvendes.
- Du kan vælge at servere din hindbærcoulis kold eller lun.
- Velbekomme.
Hvor længe kan hindbærcoulis holde sig på køl?
Hej Lise,
Hindbærcoulis skal spises samme dag som du har lavet det, men tag og frys det ned i mindre portioner, så du altid lige kan tage en pose coulis op til desserter osv. Holdbarheden på frost er minimum 6 måneder.
God fornøjelse.
Hilsen
Thomas
Jeg vil anbefale, at bruge mere end de 250 gram bær, det er bestemt ikke nok. Til eks. ris alamande, er de 250 gram kun knap nok til 2-3 personer
Hej Chresta,
Mange tak for dit indspark vedr. mængden af hindbærcoulis. Jeg anvender hindbærcoulis til isdesserter og fx panna cotta, hvor mængden ikke er ret stor. Skal det bruges som en decideret sovs har du ret i, at mængden skal ganges op - har aldrig prøvet at få hindbærcoulis til risalamande - det må prøves en dag. God jul.
Hilsen
Thomas