Forside » Desserter » Islagkage

Islagkage

Islagkage

Islagkage.
En elsket desserttype til fester og gæstemiddage.
En rigtig klassisk isdessert.
Nem at tilberede.
Kan med fordel fremstilles dage og uger forinden.
En isdessert som med garanti vil frembringe forventningsfulde blikke ved bordet.
En islagkage som kan varieres i det uendelige.
Denne udgave er med en lækker svampet browniebund.
Chokoladeis, som får selv den mest selvsikre Cocio til at blegne i rampelyset.
En vaniljeis med nøddeknas, som på en god dag kan sende den legendariske Daim-is til tælling.

Prøv lige at se opskriften på: Daim islagkage

Islagkagen, der kan varieres i det uendelige

Denne opskrift på islagkage hører til en af de tunge drenge i klassen.
Med andre ord skal dine gæster sætte pris på en rigtig "heavy" chokoladeis, som kræver hjælp fra begge hænder på skeen, når den skal indenbords.
En islagkage, hvor selv den største gastronomiske ildsjæl til bords må takke pænt nej til stykke nummer to.
Måske.
For denne islagkage smager altså bare godt.
Men server isen på en dag, hvor du ikke lige skal tænke på kalorier.
Så smager den allerbedst.

Prøv lige at se opskriften på: Hindbærcoulis

Skab din egen udgave af islagkagen

En islagkage bør gøres personlig.
Forstået på den måde, at den bør tilpasses de gæster du vil servere den for.
Er der flere i forsamlingen der sætter pris på chokolade, sidder denne opskrift lige i skabet.
Men ved du på forhånd, at der er mange der ikke bryder sig om "tunge desserter", kan du jo tage højde for dette når du komponerer desserten.
Det er god stil.
Du kan fx undlade chokoladeisen, så du nøjes med vaniljeisen.
Du kan også erstatte chokoladeisen med en frisk hindbæris, som vil give browniebunden et godt modspil med en frisk syrlighed fra hindbærene.
Eller måske en frisk appelsinis.
Mulighederne er mange.

God fornøjelse.

Islagkage

Print
Serves: 10-12 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 350 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 7 voted )

Ingredients

  • Browniebund:
  • 100 gr. smør
  • 150 gr. mørk chokolade 50-55%
  • 150 gr. sukker
  • 2 hele æg og to ekstra æggeblommer
  • 50 gr. hvedemel
  • Chokoladeis:
  • 200 gr. mørk chokolade 50-55%
  • 6 past. æggeblommer
  • 150 gr. flormelis
  • 6 dl. piskefløde
  • Vaniljeis:
  • 6 past. æggeblommer
  • 90 gr. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en hel vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde
  • Nøddeknas:
  • 200 gr. mandler
  • 200 gr. sukker
  • Karamelsauce:
  • 1½ dl. piskefløde
  • ½ dl. mørk sirup
  • 75 gr. flormelis
  • 20 gr. smør

Instructions

Browniebund:

  1. Smelt chokoladen sammen med smør og sukker over vandbad.
  2. Pisk æg og de ekstra æggeblommer sammen i en skål.
  3. Tilsæt chokoladeblandingen til æggemassen og pisk det hele godt sammen.
  4. Sigt hvedemelet i blandingen og vend dejen godt rundt.
  5. Fordel dejen i en springform (26 cm.) beklædt med bagepapir.
  6. Bag browniebunden nederst i ovnen ved 180° grader traditionel ovn i ca. 20-25 minutter, eller til kagen er færdigbagt. Prøv at mærke efter med en kødnål - der må gerne hænge lidt dej fast på nålen, da browniebunden skal være "konfektagtig".
  7. Lad browniebunden køle helt af inden du hælder isen ovenpå. Du kan med fordel stille isen i fryseren i en time eller to.

Chokoladeis:

  1. Pisk fløden til en let cremet flødeskum.
  2. Smelt chokoladen over et vandbad.
  3. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen i en skål til blandingen er luftig og cremet.
  4. Tilsæt den smeltede chokolade til æggemassen og pisk det hele godt sammen.
  5. Vend forsigtigt flødeskum i chokoladeblandingen.
  6. Hæld chokoladeblandingen over den afkølede browniebund, og stil formen i fryseren indtil den er frossen - min. 5 timer.

Nøddeknas:

  1. Start med at tilsætte sukker og mandler ned i en tykbundet gryde, og varm det langsomt op under omrøring.
  2. Fortsæt med at røre rundt i blandingen indtil sukkeret har farve som gyldent rav. Sukkermassen skal være ensartet og uden klumper.
  3. Hæld derefter massen over på et stykke bagepapir og lad blandingen køle helt af, inden du hakkker den ene halvdel fint, og den anden halvdel groft (til topping oven på islagkagen).

Vaniljeis:

  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen i en skål til blandingen er luftig og cremet.
  2. Pisk fløden til en let cremet flødeskum og vend det i æggemassen.
  3. Tilsæt vaniljesukker til blandingen sammen med det finthakkede nøddeknas og rør forsigtigt rundt i blandingen.
  4. Fordel blandingen ned i en springform med samme diameter som browniebunden. Har du kun en springform til rådighed, kan du lave browniebund og chokoladeis en dag, og vaniljeisen en anden dag, hvor du så kan genbruge springformen.

Karamelsauce:

  1. Hæld fløde, sirup og flormelis op i en tykbundet gryde, og bring blandingen i kog.
  2. Kog blandingen ved jævn varme og under jævnlig omrøring i 15-20 minutter.
  3. Tilsæt smør og rør karamelsaucen glat.
  4. Tag saucen af varmen og lad den køle helt af til stuetemperatur. (Beregn 1-2 timer - min sauce var for tynd i konsistensen, da min tid var knap ved anretningen).
  5. Hæld nu den færdige afkølede karamelsauce over islagkagen og pynt med det grofthakkede nøddeknas og chokoladespåner.
  6. Velbekomme.

Notes

Anret islagkagen på et stort fad, og pynt isen med grofthakket nøddeknas og chokoladespåner. Du kan med fordel udskifte chokoladeisen med fx en hindbæris, hvis man foretrækker en lidt "lettere" udgave, eller blot lave islagkagen med fx vaniljeis med nøddeknas.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *