Forside » Forretter » Grillede asparges med rejer

Grillede asparges med rejer

Grillede asparges med rejer og spirer

De lækre grønne danske asparges er en rigtig forårsbebuder og en yndet råvare hos mange kokke i foråret. Sæsonen for grønne asparges er meget kort, så det er med at nyde denne skønne grøntsag, når de pibler op af jorden. Sæsonen for danske asparges løber fra maj til Sankt Hans. Du kan dog købe udenlandske asparges hele året rundt, hvis du fx vil fremtrylle denne lette forret i efteråret eller henover vinteren.

Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat med mynte

Denne opskrift på grillede asparges med rejer er:

  • En rigtig lækker forret ellet et let sommermåltid
  • Meget nem at tilberede på ca. 20 minutter
  • Lækker gæstemad
  • Dansk forårs- og sommermad direkte fra jord til bord

Prøv lige at se opskriften på: Hvidløgsbrød som pull-apart

Grillede asparges med rejer og spirer

Vi har i år sådan fortrudt, at vi ikke fik plantet asparges i vores højbede, men det er med garanti med på næste års sortiment i køkkenhaven, da det er sådan en dejlig grøntsag, som har så mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Du kan bruge rå grønne asparges i fx salater, bulgur og couscous, hvor du snitter dem på skrå og vender dem i tilbehøret. Du kan kortvarigt dampe dine asparges og servere dem med italiensk parmaskine og parmesanost. Eller som i denne opskrift, hvor jeg har valgt at grille de grønne asparges i få minutter på en glohed grill.

Asparges er sunde og indeholder en del vand og næsten intet fedt, hvilket gør dem meget kaloriefattige. De indeholder bl.a. B- og C-vitamin og en del antioxidanter, så du kan roligt spise løs.

God fornøjelse.

Grillede asparges med rejer

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredients

  • 2 bdt. grønne asparges
  • 1 dl. hjemmelavet chilimayo
  • 1 økologisk citron
  • Ca. 250-300 gr. rejer i lage (drænet vægt)
  • 1 bk. blandede salatspirer eller salatmix
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Instructions

  1. Bræk enderne af de grønne asparges og smid dem ud.
  2. Pensl aspargesene med olivenolie og krydre dem med salt og friskkværnet peber.
  3. Grill aspargesene på en glohed grill i få minutter - aspargesene skal stadigvæk have bid og være sprøde.
  4. Skyl salatspirerne og anret tallerkenen med en lille håndfuld spirer lagt på tværs af tallerkenen.
  5. Fordel lidt af den hjemmelavede chilimayo på tallerkenen.
  6. Læg 4-5 grillede asparges ovenpå spirerne som stave og slut af med en asparges på skrå.
  7. Hæld lagen fra rejerne og skyl dem kortvarigt under koldt vand, og lad dem herefter dryppe af i en si.
  8. Fordel rejerne ovenpå de grillede asparges.
  9. Dryp lidt citronsaft over rejerne, og krydre med lidt havsalt.
  10. Server de grillede asparges med rejer i selskab med en let Pinot Noir, Spätburgunder, og hvis det skal være hvidvin vil en syrefrisk Riesling eller Sauvignon Blanc være perfekt.
  11. Velbekomme.

Notes

Grillede asparges med rejer kan serveres sammen med hjemmebagt hvidløgsbrød eller andet lækkert madbrød. De grillede asparges er den perfekte lette forret til en skøn hovedret som italiensk tagliata med oksemørbrad eller som et let sommermåltid på terrassen i selskab med et glas kølig hvidvin.

Grillede asparges med rejer og spirer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *