Forside » Salater og tilbehør » Agurkesalat med mynte

Agurkesalat med mynte

Agurkesalat med mynte

Jeg er helt pjattet med agurk i salat. En agurk er fra naturens side af ret neutral i smagen, og derfor kan agurk let tilføres smag fra krydderurter som fx frisk mynte. Grofthakket mynte og agurk går her hånd i hånd på smukkeste vis, og resultatet er en let saftig salat med smagen af frisk mynte og en let syrlig sødme fra dressingen. Den cremede feta spiller godt op til den let syrlige dressing, og kan udskiftes til en vegansk udgave, hvis agurkesalaten skal være 100% plantebaseret.

Prøv lige at se opskriften på: Middelhavssalat med couscous

Opskriften på denne agurkesalat med mynte er:

  • Mundvandsdrivende lækker med en pikant smag af frisk mynte
  • Legende let at fremtrylle med ganske få ingredienser
  • En agurkesalat der kan spises hele året rundt
  • Perfekt som tilbehør til grillmåltider, svinekød, fjerkræ eller som et let hovedmåltid

Prøv lige at se opskriften på: Sommersalat med tomat og agurk i dilddressing

Disse få ingredienser indgår i agurkesalat med mynte:

  • Agurker
  • Rødløg
  • Mynte
  • Feta
  • Olie
  • Hvidvinseddike
  • Salt
  • Rørsukker
  • Friskkværnet peber
Agurkesalat med mynte
Reklame for Le Creuset: Her serveres agurkesalaten i vores nye multiskål fra Le Creuset (reklamelink), som er fremstillet i stentøj og kan tåle at komme i ovnen ved 260° grader eller en tur i fryseren. Du kan se hele deres lækre udvalg i skåle og tallerkener på deres hjemmeside (reklamelink). Jeg er svært begejstret for stentøjet fra Le Creuset, da det giver en stor fleksibilitet i forhold til mine kulinariske udfoldelser uanset om det kræver en tur i fryseren eller ovnen.
Krydderurtebed med mynte
Denne gamle zinkbalje, som både min mor og onkel har badet i som børn, danner rammerne om vores myntebed, som i den grad stortrives på vores terrasse. Vi er selvforsynende med mynte året rundt, og denne herlige krydderurt bliver flittigt brugt i salater og ikke mindst i hjemmelavede mojitos. Mynte skal helst stå i en balje eller krukke, da det ellers vil sprede sig i haven med lynets hast.

Sådan laver du agurkesalat med mynte:

  1. Skyl agurkerne under koldt vand, og halver dem på langs. Fjern kernerne i hele agurkens længde med en teske, og skær agurkerne ud i skiver.
  2. Fordel agurkeskiverne på et rent viskestykke, og drys dem med lidt salt. Lad dem trække på viskestykket i minimum 30 minutter, så de kan nå at smide så meget af deres væske som muligt (har du meget travlt, kan du godt springe denne proces over)
  3. Når agurkerne er drænet, samler du viskestykket omkring agurkeskiverne, og banker bunden af viskestykket ned i vasken, så den resterende væske kan komme væk.
  4. Fordel de drænede agurkeskiver på et rent viskestykke eller køkkenrulle, og dup dem tørre. Hæld agurkeskiverne op i en skål og tilsæt rødløget, som er skåret i tynde både.
  5. Hak mynten groft og vend det ned i skålen til de øvrige ingredienser.
  6. Vend dressingen ned i skålen til de øvrige ingredienser, og vend det hele forsigtigt rundt. Bræk fetaen i rustikke stykker, og fordel den i den færdige agurkesalat med mynte.

Prøv lige at se opskriften på: Tomatsalat

Jeg kan spise salat med agurk året rundt

Nogle salater er mere sæsonaktuelle end andre, og bør nydes når grøntsagerne er i sæson. Det vil jeg ikke sige gør sig gældende med denne agurkesalat med mynte, som smager godt hele året rundt. Selvfølgelig kan du godt smage forskel på en dansk solmoden agurk, der har suget solens varme til sig i sommermånederne sammenlignet med en drivhusagurk fra fx Holland. Den friske mynte og dressing løfter enhver agurk til nye højder - uanset om kalenderen siger juli eller december måned. Salaten serverer jeg til måltider med kød som fx en god bøf eller et kyllingebryst, men i bund og grund kan agurkesalaten serveres til lidt af hvert, eller blot nydes som et let hovedmåltid ledsaget af et friskbagt ostebrød som pull-apart.

God fornøjelse.

Agurkesalat med mynte

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 50 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 6 voted )

Ingredients

  • 2 agurker
  • 1 rødløg skåret i tynde både
  • 1 håndfuld grofthakket mynte
  • 150 gr. feta
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rapsolie
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. rørsukker
  • Friskværnet peber

Instructions

Agurkesalat:

  1. Skyl agurkerne under koldt vand, og halver dem på langs. Fjern de uudviklede kerner i centrum (det der ikke er fast i konsistensen) af hele agurkens længde med en teske. Skær agurkerne ud i skiver med en tykkelse på ca. ½ cm.
  2. Fordel agurkerne på et rent viskestykke, og drys dem jævnt med lidt salt. Lad dem ligge på viskestykket i minimum 30 minutter, så de kan nå at smide så meget af deres væske som muligt.
  3. Når agurkerne har drænet i ca. 30 minutter, samler du viskestykket omkring agurkeskiverne, og banker bunden af viskestykket ned i vasken, så al overskydende væske kan komme ud.
  4. Læg herefter de drænede agurkeskiver på et rent viskestykke eller køkkenrulle, og dup dem tørre. Hæld herefter agurkeskiverne op i en skål.
  5. Skær rødløget i tynde både, og hæld dem ned i skålen.
  6. Hak mynten groft og vend det ned i skålen til de øvrige ingredienser.
  7. Vend den færdige dressing ned i skålen til de øvrige ingredienser, og vend det hele forsigtigt rundt med et par gafler eller en ske.
  8. Bræk fetaen i rustikke stykker, og fordel den i den færdige agurkesalat med mynte.
  9. Velbekomme.

Dressing:

  1. Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen i en lille skål. Smag dressingen til med evt. mere sukker, hvidvinseddike eller olie.

Notes

Jeg foretrækker at anvende en kombination af olivenolie og rapsolie i dressingen, da olivenolie sommetider godt kan være for dominerende i smagen. Agurkesalaten med mynte smager bedst køleskabskold, og har godt af at trække helt op til 12 timer på køl, så dressingen og mynten kan forplante sig i agurkerne og løgene.

Agurkesalat med mynte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *