Agurkesalat

af Baregomad.dk
Agurkesalat
0 kommentar
1

Hjemmelavet agurkesalat.
Old-school.
Klassisk.
Gammeldags.
Præcis som min mormor lavede den.
Sprød. Syrlig. Sur. Sød. Krydret.
Det perfekte tilbehør.
Et must-have i enhver husholdning.
Hjemmelavet agurkesalat.
Glem alt om færdiglavet agurkesalat.
Indsatsen er minimal.
Belønningen stor.

LÆS OGSÅ: Agurkesalat med hytteost

5 gode grunde til at lave din egen agurkesalat:

  1. Det er rigtig nemt – færdig på 10 minutter
  2. Det smager hundrede gange bedre end det købte
  3. Du kan selv kreere din helt egen personlige agurkesalat
  4. Den perfekte hjertestarter til fødevarer, der trænger til et smagsmæssigt boost
  5. Du slipper for tilsætningsstoffer i maden

Agurkesalat som min mormor lavede den

Jeg husker tydeligt min mormors hjemmelavede agurkesalat.
Tilbehøret, der altid var et fast indslag på middagsbordet.
Både når der var grydestegt kylling, svinekam eller forloren hare på menuen.
Mine bedsteforældre havde deres eget drivhus i haven.
Et lille hyggeligt “glashus” omkranset af store timian buske.
Med andre ord var de selvforsynende med de mest velsmagende grøntsager.
Ikke mindst agurker hele sommeren igennem.
Agurker, som aldrig var gået gennem EU’s nåleøje når det kommer til krumning og udseende.
Vist nok den type af agurker der benævnes slangeagurker.
Agurken som kan anvendes til det hele.
Også syltning.
Denne opskrift på agurkesalat minder rigtig meget om min mormors udgave.
Knasende. Sød. Syrlig. Sur.
Og med dejlige krydrede aromaer fra peberkornene og de tørrede dildfrø.
Ren nostalgi fra ens barndom.

LÆS OGSÅ: Vegetarfrikadeller

Hjertestarter til mange måltider

Agurkesalat er såre simpel at tilberede.
På mindre end 10 minutter kan du fremstille disse herlige syltede agurkeskiver, som kan agere hjertestarter for selv den mest triste og grå leverpostejmad.
En vaskeægte smagsforstærker med et utal af anvendelsesmuligheder.
Det perfekte tilbehør.
Som topping til en hjemmelavet hotdog eller burger.
Den perfekte ledsager til en sprød svinekam, grydestegt kylling eller nogle klassiske frikadeller.
Helt uden tilsætningsstoffer.
Hjemmelavet.
Som min mormor lavede den.
Knasende sprød.
Et nostalgisk øjeblik.

Agurkesalat

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat.Old-school.Klassisk.Gammeldags.Præcis som min mormor lavede den.Sprød. Syrlig. Sur. Sød. Krydret.Det perfekte tilbehør.Et must-have i enhver husholdning.Hjemmelavet agurkesalat.Glem alt om færdiglavet agurkesalat.Indsatsen… Salater og tilbehør Agurkesalat European Print opskrift
Antal personer: 10 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.6/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser

  • 3 mellemstore agurker
  • 3 dl. lagereddike
  • 3 dl. vand
  • 3 dl. sukker
  • 1 par kviste dild eller ca. 1 tsk. dildfrø
  • 10-15 sorte peberkorn
  • Salt
  • Evt. lidt tørret chili

Sådan gør du

Start med at koge eddike, sukker, vand og krydderier op i en gryde.

Tag gryden af varmen når eddikelagen har været oppe at koge.

Skyl agurkerne og skær dem i meget fine skiver. Det optimale er at anvende en mandolin, så du får helt ensartede skiver.

Læg agurkeskiverne op i en skål, og drys dem med lidt salt.

Lad agurkeskiverne trække i ca. 15-20 min. i skålen, så de får lov til at smide lidt væske.

Vrid forsigtigt agurkerne i hænderne, så det meste af væden kommer ud af skiverne, og læg dem herefter ned i den afkølede eddikelage.

Lad agurkeskiverne trække i en 2-3 timer inden servering.

Agurkesalaten kan holde sig i en måneds tid i eddikelagen på køl.

Yderligere kommentarer

Hjemmelavet agurkesalat kan anvendes til en lang række måltider. Prøv fx at tilsætte lidt tørret chili, nelliker eller koriander til opskriften, hvis du vil have en endnu mere krydret agurkesalat. Du kan også nøjes med salt, peber og sukker, og så tilføje et par spsk. fiskesauce til eddikelagen. Det smager rigtig godt til fx fiskefrikadeller eller andre asiatiske måltider.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Agurkesalat

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.