Start med at koge eddike, sukker, vand og krydderier op i en gryde. Tag gryden af varmen når eddikelagen har været oppe at koge.
Skyl agurkerne og skær dem i meget fine skiver. Det optimale er at anvende en mandolin, så du får helt ensartede skiver.
Læg agurkeskiverne op i en skål, og drys dem med lidt salt.
Lad agurkeskiverne trække i ca. 15-20 min. i skålen, så de får lov til at smide lidt væske.
Vrid forsigtigt agurkerne i hænderne, så det meste af væden kommer ud af skiverne, og læg dem herefter ned i den afkølede eddikelage.
Lad agurkeskiverne trække i en 2-3 timer inden servering. Agurkesalat kan holde sig i en måneds tid i eddikelagen på køl.
Bemærkninger
Hjemmelavet agurkesalat kan anvendes til en lang række måltider.Prøv fx at tilsætte lidt tørret chili, nelliker eller koriander til opskriften, hvis du vil have en endnu mere krydret agurkesalat.Du kan også nøjes med salt, peber og sukker, og så tilføje et par spsk. fiskesauce til eddikelagen.Det smager rigtig godt til fx fiskefrikadeller eller andre asiatiske måltider.
Næringsindhold
Næringsindhold
Agurkesalat
Mængde pr. portion
Calories
17
% Daglig værdi*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.002
g
Monounsaturated Fat
0.001
g
Sodium
3
mg
0
%
Potassium
82
mg
2
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
0.4
g
1
%
Vitamin A
43
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
10
mg
1
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.