Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
BagværkDesserterInspirationInstagramNytårSæsonSkærekager

Verdens bedste brownie

af Thomas fra Barego'mad 29. oktober 2019
29. oktober 2019
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Verdens bedste brownie
2 kommentarer
4
FacebookPinterestEmail

Værsgo – her får du opskriften på den helt klassiske amerikanske brownie, som alle med forkærlighed til chokoladekager vil elske og forgude. Med statsgaranti! Det bliver ikke bedre.

Brownie er blandt mine helt klare favoritter, når det kommer til kager, og sammen med en kop frisklavet kaffe er det lige før jeg får julelys i øjnene. Den perfekte brownie er en mellemting mellem en traditionel chokoladekage og et stykke konfekt. Fast i konsistensen og samtidig rigtig svampet og snasket. En chokoladedrøm af dimensioner. En chokoladekage som skal nydes i små portioner, og for første gang uden følgeskab af en kugle vaniljeis. Det er ganske enkelt ikke nødvendigt at servere is til denne brownie, da den smager himmelsk i sin rene udgave, men det er jo selvfølgelig en smagssag.

LÆS OGSÅ: Scones med chokolade

Jagten på den perfekte brownie

I jagten på den perfekte brownie, har jeg efterhånden forsøgt mig med utallige opskriftskombinationer, men resultatet har aldrig siddet lige i skabet. Ikke før jeg tilfældigvis faldt over en meget lovende brownie-opskrift på en amerikansk madblog. Efter et par justeringer i forhold til mængden af chokolade og mel vil jeg vove og påstå, at jeg nu er kommet i mål med min søgen efter verdens bedste brownie. Jeg er ihvertfald svært begejstret.

LÆS OGSÅ: Brunsviger

Denne opskrift på verdens bedste brownie er:

  • Rigtig svampet og snasket
  • Sprød med knasende chokoladetop
  • Super blød og konfektagtig midte
  • Rigtig lækker at tygge i
  • Spækket med mundvandsdrivende chokoladestykker

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Smør
  • Sukker
  • Brun farin
  • Æg
  • Vaniljesukker eller en hel vaniljestang
  • Salt
  • Hvedemel
  • Kakaopulver
  • Chokolade eller chokoladeknapper

LÆS OGSÅ: Søren Ryge kringle med marcipanremonce

Lav din helt egen personlige brownie

Brownie består i min optik af chokolade, chokolade og atter chokolade. En drøm af en svampet og snasket chokoladekage. Der skal ikke tilsættes en masse ekstra ingredienser i form af nødder, karamelstykker, tørrede frugter og så videre. Simplicity makes the perfect brownie. Men heldigvis er der ingen regler for, hvordan en brownie skal komponeres, og det står dig frit for at være kreativ og twiste din brownie med det du nu lige har lyst til at putte i kagen.

Jeg har gode erfaringer med både hakkede hasselnødder, valnødder og tranebær, som faktisk smager rigtig godt sammen med den massive chokoladesmag. Anvend ikke chokolade med en kakaoprocent højere end de 50-55%, da smagen ellers bliver for intens og kraftig – jeg taler af egen erfaring.

LÆS OGSÅ: Snickerskage

Brownie
Vent med at tage din brownie ud af bageformen indtil den er kølet lidt af, og skær den først ud når den er stuetempereret. Prøv lige at se de mundvandsdrivende chokoladestykker, som bare venter på at forkæle dine smagsløg.

LÆS OGSÅ: Svenske kanelbullar

“One-bowl-brownie” på 10 minutter

Kan man virkelig fremtrylle denne uimodståelige chokoladedrøm i én skål, og på mindre end 10 minutter? Selvfølgelig kan du det! Og det bedste af det hele er, at de fleste af ingredienserne har du allerede i dit køkken, hvis du vel og mærke jævnligt bager og laver mad. Du har faktisk kun brug for en skål og et piskeris. Ingen ulejlighed med at smelte chokolade først – det hele skal bare løbende hældes i skålen, og på mindre end 10 minutter er din brownie klar til at komme i ovnen.

Uhm – kan du begynde at dufte chokoladen fra ovnen?

God bagelyst.

Verdens bedste brownie

Bedøm denne opskrift 4.7/5
( 18 bedømmelser )
Antal personer: 16 Tidsforbrug i alt: 60 minutter Forberedelsestid: 15 minutter 15 minutter Næringsindhold: 475 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 240 gr. smør
  • 260 gr. sukker
  • 200 gr. brun farin
  • 4 æg
  • 1 spsk. vaniljesukker eller en hel vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • 130 gr. hvedemel
  • 100 gr. kakaopulver
  • 200 gr. chokolade eller chokoladeknapper (ca. 50-55% kakao - ikke for mørk chokolade)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 175° grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, og lad det køle lidt af.
  3. Hæld smørret ned i en røreskål og pisk det godt sammen med brun farin og sukker til det har en ensartet cremet konsistens.
  4. Tilsæt æg og vaniljesukker til smørblandingen, og pisk det hele godt sammen i ca. 1 minut.
  5. Si mel, kakaopulver og salt ned i blandingen og pisk det forsigtigt indtil dejen er ensartet.
  6. Hak chokoladen groft (dette kan du springe over, hvis du har chokoladeknapper) og vend 3/4 af chokoladen ned i dejen. Rør forsigtigt chokoladestykkerne rundt i dejen med en dejskraber.
  7. Smør en bageform på ca. 22x32 cm. eller beklæd den med bagepapir. Fordel browniedejen i bageformen med en dejspartel, og sørg for at få dejen fordelt godt ud i hjørnerne.
  8. Fordel nu den sidste del af den grofthakkede chokolade på toppen af kagen.
  9. Bag brownien i den forvarmede ovn ved 175° grader i ca. 30-35 minutter. Det er vigtigt at den ikke får for meget, og måden du kan kontrollere det på er at ryste bageformen lidt i ovnen. Bevæger midten af brownien sig (lidt gele-agtigt), skal den have lidt mere. Du kan også mærke efter med en kødnål - der skal lige sidde lidt dej på nålen når den er perfekt bagt, men jeg plejer at bruge "ryste-metoden".
  10. Lad brownien køle af i formen i 10-15 minutter inden du tager den ud af formen, og lad den stuetemperere inden du skærer den ud i 16 brownies.
  11. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens bage din brownie en dag eller to i forvejen, og så blot opbevare den på køl pakket ind i noget husholdningsfilm. Tag den ud af køleskabet en times tid inden den skal serveres - evt. med en kugle god vaniljeis. Kagen kan også sagtens fryses ned, men gør dig selv den tjeneste at skære brownien ud i portionsstykker inden den nedfryses. På køl kan den holde sig i op til 5 dage, og på frost i op til 3 måneder. Hvis du vil twiste din brownie lidt, kan du drysse lidt hakkede hasselnødder, peanuts, mandler eller tranebær oven på kagen inden den sættes i ovnen.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Verdens bedste brownie

Er du også på jagt efter det perfekte bageresultat?

Er du en ægte bagenørd, eller har du ønsker om at give deltagerne i Bagedysten kamp til stregen, så er en bagesten af stål et must-have i dit køkken. Forestil dig en gloende hed stålplade, som pumper varmen op i bunden af dit bagværk i det sekund det lander i ovnen. Resultatet er intet indre end fantastisk – langt bedre hævning og knasende sprød skorpe takket være op til 18 gange mere varme.

Bagesten

Jeg bruger personligt bagepladen fra bagesten.dk, når vi både laver fredagspizzaer, gærdej og kager som ikke skal i springform. Og det bedste af det hele er, at jeg også kan anvende bagepladen på vores gasgrill i sommerhalvåret, når der skal bages pizzaer og madbrød. Det er mundvandsdrivende bagværk hvis du spørger mig.

Læs min store test af bagestålet, som jeg har haft mulighed for at teste i en lille måneds tid.

2 kommentarer
4
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

forrige indlæg
Brændende kærlighed
næste indlæg
LGI Wines Chardonnay Couveys 2018

2 kommentarer

Annemette 19. juli 2020 - 16:20

Super god, cremet og lækkert brownie. Jeg syntes den var lidt spids i smagen på første dagen, men den var helt perfekt efter den havde stået natten over. Derudover hævede den flot jævnt, så der ikke var begrænset forskel på kant- og midter stykker. Kan klart anbefales :D (Næste gang vil jeg prøve at stille den på køl inden udskæring for at få en flot udskæring.)

Besvar
Thomas fra Barego'mad 19. juli 2020 - 19:30

Hej Annemette,
Mange tak for din besked og pæne ord om brownien 😊 Personligt kan jeg også bedst lide brownien når den har været på køl, da den får den lækre konfektagtige konsistens. Bitterheden skyldes måske en chokolade med et for højt kakaoindhold – jeg foretrækker maks 60% kakao i en brownie, men det er jo en smagssag.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Broccolisalat med pesto, feta og avocado

    10. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér