Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
BagværkBrød med bagepulverInspirationInstagramSkærekager

Gulerodskage med ostecreme

af Thomas fra Barego'mad 14. november 2020
14. november 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Gulerodskage med ostecreme
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

Jeg er vild med gulerodskage. En rigtig krydret og svampet en af slagsen med et tykt lag flødeostecreme på toppen. En ostecreme som ikke hviner i tænderne, men som smager af flødeost og smør med en let underliggende friskhed af friskpresset citronsaft. Det er den bedste opskrift på gulerodskage. En skøn krydret skærekage, som er dejlig svampet og en himmelsk mundfuld. Samtidig er gulerodskage super nem at bage, og den bliver faktisk kun bedre på anden- og tredjedagen, hvis den opbevares på køl.

Den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme

Jeg har efterhånden smagt rigtig mange gulerodskager – både hjemmebagte, og ikke mindst dem man kan købe hos bageren. Smagsoplevelsen har været lige så blandet som en pose fredagsslik. Fra krydret og svampet til tør og smagsløs. Og toppingen stikker i lige så mange retninger. Fra det hvinende søde til vulgær smørcreme. Med andre ord er jeg endnu ikke blevet taget med storm. Hvad gør man så? Jeg går selvfølgelig i gang med at komponere min egen opskrift på gulerodskage, og resultatet er en krydret skærekage med en dejlig svampet krumme og en uimodståelig ostecreme, som ikke hviner i tænderne. Med andre ord den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme.

LÆS OGSÅ: Smørkage med remonce og vaniljecreme

Denne opskrift på gulerodskage med ostecreme er:

  • Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage med en himmelsk frisk flødeostecreme
  • En svampet og dejlig krydret skærekage
  • Med en skøn flødeostecreme med citronsaft og vaniljesukker, som giver et let syrligt pift til den søde krydderkage
  • Velegnet til at blive opbevaret på køl i op til 3-4 dage, eller på frost uden flødeostecreme i op til tre måneder

LÆS OGSÅ: Den du ved nok kage

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Brun farin
  • Smagsneutral olie
  • Æg
  • Hvedemel
  • Gulerødder
  • Vaniljesukker
  • Bagepulver
  • Kanel
  • Salt
  • Valnødder
  • Flødeost naturel
  • Smør
  • Flormelis
  • Citronsaft
  • Citronskal

Er gulerødder sunde?
Gulerødder er en af de sundeste grøntsager du kan putte i munden, og placerer sig i toppen af pyramiden over grøntsager. Samtidig er den orangefarvede gulerod også en af de mest alsidige grøntsager der findes, idet den kan anvendes som råkost i fx gulerodsbrud og kager, men som samtidig er yderst velegnet i ovn, saft, supper og ikke mindst dampet eller kogt. En almindelig gulerod indeholder kun 25-30 kalorier, men indeholder en lang række sunde vitaminer, som blandt andet er gavnlige for synet, forebyggelse af kræft og regulering af blodsukkeret. At gulerødder regulerer ens blodsukker kender jeg alt til, da en gulerod med skræl er min foretrukne snack når blodsukkeret er lavt, og lysten til noget sødt melder sig (kilde: iFORM.dk).

Gulerodskage med ostecreme
Her har jeg bagt min gulerodskage i en stor springform med en diameter på 26 cm. Du kan også bage kagen i en mindre bradepande på ca. 20×30 cm. Ostecremen sætter prikken over i’et rent smagsmæssigt, da jeg har tilføjet et par teskefulde citronsaft, som gør den samlede smagsoplevelse frisk og mundvandsdrivende lækker. Flødeosten kan erstattes med samme mængde mascarpone, som er en cremet friskost fremstillet af fløde og cremefraiche.

Sådan laver du den bedste flødeostecreme

Har du besluttet dig for at sætte tænderne i en gulerodskage, skal du ikke tænke på kalorier. Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du jo nøjes med et mindre stykke, men du må for alt i verden ikke gå på kompromis med dine råvarer i kagen. En flødeostecreme skal laves af en fuldfed flødeost, og ikke nogen fedtreduceret flødeost uden smag. Så hellere springe ostecremen over. Det samme gør sig gældende med smørret i opskriften. Det skal være S-M-Ø-R. Ikke smørbar eller en fedtreduceret udgave, da smagsoplevelsen rammer helt ved siden af.

LÆS OGSÅ: Svampet chokoladekage

Ostecreme uden klumper

Når du skal lave din flødeostecreme, skal du sørge for at både flødeosten og smørret er blødt, hvilket sikrer en ensartet konsistens i din ostecreme fri for klumper. Alle ingredienserne til ostecremen skal piskes sammen i en røreskål, men jeg vil anbefale dig at si flormelissen i flødeosteblandingen, så du undgår klumper af flormelis i cremen.

LÆS OGSÅ: Banoffee pie

Hvordan kan jeg gøre min flødeostcreme endnu tykkere?

Jeg er ikke fan af en alt for sød ostecreme, som hviner i tænderne, men en let syrlig ostecreme med en tilpas sødme. En flødeostecreme skal smage af fløde og smør med en behagelig sødme og en let underliggende syre, som tilfører gulerodskagen en lækker friskhed. Min opskrift på flødeostecreme er med andre ord ikke en sød frosting, men en smagfuld ostecreme med en rimelig fast konsistens, som både kan sprøjtes eller smøres på kagen.

LÆS OGSÅ: Gulerodsbrud

Det smarte trick til en tykkere ostecreme

Konsistensen på min flødeostecreme er rimelig blød, men tyk nok i konsistensen til at sprøjte ud med sprøjtepose og tyl. Ønsker du en tykkere konsistens på din ostecreme, kan du skrue op for mængden af flormelis, men det gør også ostecremen endnu mere sød. Alternativt kan du anvende majsstivelse. Det smarte lille trick til en tykkere ostecreme, som gør din ostecreme tykkere uden at den blive mere sød. Jeg vil anbefale dig at tilføje lidt af gangen, og så røre det ind i ostecremen, så du hele tiden har styr på konsistensen. For at undgå klumper i cremen, vil jeg anbefale dig at sigte majsstivelsen i cremen.

LÆS OGSÅ: Cremelinser

Kan jeg lave gulerodsmuffins ud af denne opskrift?

Det kan du tro. For at lave gulerodscupcakes eller gulerodsmuffins i stedet for én stor gulerodskage, skal du blot fordele dejen i smurte muffinsforme, som skal fyldes ca. 2/3 op med dej. Bagetiden er reduceret til ca. 18-20 minutter alt efter ovntype, og dine gulerodsmuffins er færdigbagte, når du kan stikke en kødnål eller tandstik i dejen uden der kommer dej på. Lad de færdigbagte gulerodsmuffins køle lidt af i formen, inden du vender dem ud på en bagerist.

God bagelyst.

Gulerodskage med ostecreme

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 10 bedømmelser )
Antal personer: 10-12 Tidsforbrug i alt: 70 minutter Forberedelsestid: 10 minutter 10 minutter Næringsindhold: 280 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

Gulerodskage:

  • 300 gr. brun farin
  • 2,5 dl. rapsolie (kan erstattes med 200 gr. smør)
  • 4 æg
  • 300 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 425 gr. gulerødder, fintrevne
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. salt
  • 100 gr. valnødder, grofthakkede

Ostecreme med flødeost, smør og flormelis:

  • 200 gr. flødeost naturel (kan erstattes med mascarpone)
  • 100 gr. blødt smør
  • 200 gr. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft (kan undlades)
  • 2 tsk. økologisk citronskal, fintrevet (kan undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Gulerodskage:

  1. Forvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Læg de revne gulerødder på et rent viskestykke, og pres det meste af væden ud af dem. Sæt gulerødderne til side.
  3. Pisk olie, brun farin og æg godt sammen i en stor røreskål.
  4. Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron, kanel og salt sammen i en anden skål, og rør det hele godt rundt.
  5. Vend de tørre ingredienser ned i skålen til den sammenpiskede æggemasse, og vend det hele godt rundt med en dejskraber.
  6. Tilsæt de fintrevne gulerødder og de grofthakkede valnødder, og rør alle ingredienserne forsigtigt sammen til dejen er ensartet i konsistensen.
  7. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 20x30 cm.) eller en springform (ø24-26 cm.).
  8. Bag gulerodskagen midt i ovnen i ca. 50-60 minutter alt efter ovntype. Kagen er færdigbagt når du kan stikke en kødnål eller tandstik i dejen uden der kommer dej på. Hvis du synes at afbagningen af toppen bliver lidt for mørk, kan du dække den til med noget staniol undervejs.
  9. Tag gulerodskagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på en bagerist inden du tager den ud af formen.
  10. Du kan vælge at halvere gulerodskagen på midten når den er afkølet, og så smøre flødeostecreme på både top og midte. Alternativt kan du med sprøjtepose og tyl eller en dejskraber fordele ostecremen i et tykt lag på toppen.

Ostecreme med flødeost, smør og flormelis:

  1. Vend flødeosten op i en røreskål sammen med alle de øvrige ingredienser til ostecremen, og pisk cremen godt indtil konsistensen er ensartet og cremet.
  2. Smør eller sprøjt flødeostecremen på den afkølede gulerodskage, og pynt den med fx grofthakkede valnødder.
  3. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Gulerodskagen kan uden problemer opbevares på køl i tætlukket emballage i 3-4 dage, og er fryseegnet uden flødeostecreme i op til tre måneder. Du kan også pynte gulerodskagen med lidt grofthakkede pistacie- eller pekannødder eller lidt stødt kanel.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Gulerodskage med ostecreme
Gulerodskage med ostecreme
eftermiddagskaffegulerødderkaffebrødskærekage
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

forrige indlæg
Pasta alla Norma
næste indlæg
Churros

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Kylling i fad med karry og ananas

    11. november 2019
  • 5

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 6

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér