Jeg er vild med gulerodskage. En rigtig krydret og svampet en af slagsen med et tykt lag flødeostecreme på toppen. En ostecreme som ikke hviner i tænderne, men som smager af flødeost og smør med en let underliggende friskhed af friskpresset citronsaft. Det er den bedste opskrift på gulerodskage. En skøn krydret skærekage, som er dejlig svampet og en himmelsk mundfuld. Samtidig er gulerodskage super nem at bage, og den bliver faktisk kun bedre på anden- og tredjedagen, hvis den opbevares på køl.
Den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme
Jeg har efterhånden smagt rigtig mange gulerodskager – både hjemmebagte, og ikke mindst dem man kan købe hos bageren. Smagsoplevelsen har været lige så blandet som en pose fredagsslik. Fra krydret og svampet til tør og smagsløs. Og toppingen stikker i lige så mange retninger. Fra det hvinende søde til vulgær smørcreme. Med andre ord er jeg endnu ikke blevet taget med storm. Hvad gør man så? Jeg går selvfølgelig i gang med at komponere min egen opskrift på gulerodskage, og resultatet er en krydret skærekage med en dejlig svampet krumme og en uimodståelig ostecreme, som ikke hviner i tænderne. Med andre ord den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme.
LÆS OGSÅ: Smørkage med remonce og vaniljecreme
Denne opskrift på gulerodskage med ostecreme er:
- Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage med en himmelsk frisk flødeostecreme
- En svampet og dejlig krydret skærekage
- Med en skøn flødeostecreme med citronsaft og vaniljesukker, som giver et let syrligt pift til den søde krydderkage
- Velegnet til at blive opbevaret på køl i op til 3-4 dage, eller på frost uden flødeostecreme i op til tre måneder
LÆS OGSÅ: Den du ved nok kage
Disse ingredienser skal du bruge:
- Brun farin
- Smagsneutral olie
- Æg
- Hvedemel
- Gulerødder
- Vaniljesukker
- Bagepulver
- Kanel
- Salt
- Valnødder
- Flødeost naturel
- Smør
- Flormelis
- Citronsaft
- Citronskal
Er gulerødder sunde?
Gulerødder er en af de sundeste grøntsager du kan putte i munden, og placerer sig i toppen af pyramiden over grøntsager. Samtidig er den orangefarvede gulerod også en af de mest alsidige grøntsager der findes, idet den kan anvendes som råkost i fx gulerodsbrud og kager, men som samtidig er yderst velegnet i ovn, saft, supper og ikke mindst dampet eller kogt. En almindelig gulerod indeholder kun 25-30 kalorier, men indeholder en lang række sunde vitaminer, som blandt andet er gavnlige for synet, forebyggelse af kræft og regulering af blodsukkeret. At gulerødder regulerer ens blodsukker kender jeg alt til, da en gulerod med skræl er min foretrukne snack når blodsukkeret er lavt, og lysten til noget sødt melder sig (kilde: iFORM.dk).

Sådan laver du den bedste flødeostecreme
Har du besluttet dig for at sætte tænderne i en gulerodskage, skal du ikke tænke på kalorier. Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du jo nøjes med et mindre stykke, men du må for alt i verden ikke gå på kompromis med dine råvarer i kagen. En flødeostecreme skal laves af en fuldfed flødeost, og ikke nogen fedtreduceret flødeost uden smag. Så hellere springe ostecremen over. Det samme gør sig gældende med smørret i opskriften. Det skal være S-M-Ø-R. Ikke smørbar eller en fedtreduceret udgave, da smagsoplevelsen rammer helt ved siden af.
LÆS OGSÅ: Svampet chokoladekage
Ostecreme uden klumper
Når du skal lave din flødeostecreme, skal du sørge for at både flødeosten og smørret er blødt, hvilket sikrer en ensartet konsistens i din ostecreme fri for klumper. Alle ingredienserne til ostecremen skal piskes sammen i en røreskål, men jeg vil anbefale dig at si flormelissen i flødeosteblandingen, så du undgår klumper af flormelis i cremen.
LÆS OGSÅ: Banoffee pie
Hvordan kan jeg gøre min flødeostcreme endnu tykkere?
Jeg er ikke fan af en alt for sød ostecreme, som hviner i tænderne, men en let syrlig ostecreme med en tilpas sødme. En flødeostecreme skal smage af fløde og smør med en behagelig sødme og en let underliggende syre, som tilfører gulerodskagen en lækker friskhed. Min opskrift på flødeostecreme er med andre ord ikke en sød frosting, men en smagfuld ostecreme med en rimelig fast konsistens, som både kan sprøjtes eller smøres på kagen.
LÆS OGSÅ: Gulerodsbrud
Det smarte trick til en tykkere ostecreme
Konsistensen på min flødeostecreme er rimelig blød, men tyk nok i konsistensen til at sprøjte ud med sprøjtepose og tyl. Ønsker du en tykkere konsistens på din ostecreme, kan du skrue op for mængden af flormelis, men det gør også ostecremen endnu mere sød. Alternativt kan du anvende majsstivelse. Det smarte lille trick til en tykkere ostecreme, som gør din ostecreme tykkere uden at den blive mere sød. Jeg vil anbefale dig at tilføje lidt af gangen, og så røre det ind i ostecremen, så du hele tiden har styr på konsistensen. For at undgå klumper i cremen, vil jeg anbefale dig at sigte majsstivelsen i cremen.
LÆS OGSÅ: Cremelinser
Kan jeg lave gulerodsmuffins ud af denne opskrift?
Det kan du tro. For at lave gulerodscupcakes eller gulerodsmuffins i stedet for én stor gulerodskage, skal du blot fordele dejen i smurte muffinsforme, som skal fyldes ca. 2/3 op med dej. Bagetiden er reduceret til ca. 18-20 minutter alt efter ovntype, og dine gulerodsmuffins er færdigbagte, når du kan stikke en kødnål eller tandstik i dejen uden der kommer dej på. Lad de færdigbagte gulerodsmuffins køle lidt af i formen, inden du vender dem ud på en bagerist.
God bagelyst.

