Baregomad.dk » Opskrifter » Bagværk » Skærekager » Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Published: Updated:
Gulerodskage med ostecreme

Jeg er vild med gulerodskage. En rigtig krydret og svampet en af slagsen med et tykt lag flødeostecreme på toppen. En ostecreme som ikke hviner i tænderne, men som smager af flødeost og smør med en let underliggende friskhed af friskpresset citronsaft. Det er den bedste opskrift på gulerodskage. En skøn krydret skærekage, som er dejlig svampet og en himmelsk mundfuld. Samtidig er gulerodskage super nem at bage, og den bliver faktisk kun bedre på anden- og tredjedagen, hvis den opbevares på køl.

Den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme

Jeg har efterhånden smagt rigtig mange gulerodskager - både hjemmebagte, og ikke mindst dem man kan købe hos bageren. Smagsoplevelsen har været lige så blandet som en pose fredagsslik. Fra krydret og svampet til tør og smagsløs. Og toppingen stikker i lige så mange retninger. Fra det hvinende søde til vulgær smørcreme. Med andre ord er jeg endnu ikke blevet taget med storm. Hvad gør man så? Jeg går selvfølgelig i gang med at komponere min egen opskrift på gulerodskage, og resultatet er en krydret skærekage med en dejlig svampet krumme og en uimodståelig ostecreme, som ikke hviner i tænderne. Med andre ord den bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme.

Prøv lige at se opskriften på: Smørkage med remonce og vaniljecreme

Denne opskrift på gulerodskage med ostecreme er:

 • Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage med en himmelsk frisk flødeostecreme
 • En svampet og dejlig krydret skærekage
 • Med en skøn flødeostecreme med citronsaft og vaniljesukker, som giver et let syrligt pift til den søde krydderkage
 • Velegnet til at blive opbevaret på køl i op til 3-4 dage, eller på frost uden flødeostecreme i op til tre måneder

Prøv lige at se opskriften på: Den du ved nok kage

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Brun farin
 • Smagsneutral olie
 • Æg
 • Hvedemel
 • Gulerødder
 • Vaniljesukker
 • Bagepulver
 • Kanel
 • Salt
 • Valnødder
 • Flødeost naturel
 • Smør
 • Flormelis
 • Citronsaft
 • Citronskal

Er gulerødder sunde?
Gulerødder er en af de sundeste grøntsager du kan putte i munden, og placerer sig i toppen af pyramiden over grøntsager. Samtidig er den orangefarvede gulerod også en af de mest alsidige grøntsager der findes, idet den kan anvendes som råkost i fx gulerodsbrud og kager, men som samtidig er yderst velegnet i ovn, saft, supper og ikke mindst dampet eller kogt. En almindelig gulerod indeholder kun 25-30 kalorier, men indeholder en lang række sunde vitaminer, som blandt andet er gavnlige for synet, forebyggelse af kræft og regulering af blodsukkeret. At gulerødder regulerer ens blodsukker kender jeg alt til, da en gulerod med skræl er min foretrukne snack når blodsukkeret er lavt, og lysten til noget sødt melder sig (kilde: iFORM.dk).

Gulerodskage med ostecreme
Her har jeg bagt min gulerodskage i en stor springform med en diameter på 26 cm. Du kan også bage kagen i en mindre bradepande på ca. 20x30 cm. Ostecremen sætter prikken over i'et rent smagsmæssigt, da jeg har tilføjet et par teskefulde citronsaft, som gør den samlede smagsoplevelse frisk og mundvandsdrivende lækker. Flødeosten kan erstattes med samme mængde mascarpone, som er en cremet friskost fremstillet af fløde og cremefraiche.

Har du styr på de forskellige måleenheder for ingredienser?
Du har garanteret søgt en gang eller to efter madopskrifter på nettet, hvor du er stødt på forskellige begreber for måleenheder og forkortelser som fx cups, ounces og sticks. I USA anvender man betegnelsen “cup” for både tørre og våde ingredienser, hvor vi i Danmark anvender det gængse decilitermål som rummål. Så hvor meget er det lige en cup sukker svarer til i gram og hvor meget svarer to sticks smør til i gram? Læs mere om de forskellige måleenheder her.

Sådan laver du den bedste flødeostecreme

Har du besluttet dig for at sætte tænderne i en gulerodskage, skal du ikke tænke på kalorier. Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du jo nøjes med et mindre stykke, men du må for alt i verden ikke gå på kompromis med dine råvarer i kagen. En flødeostecreme skal laves af en fuldfed flødeost, og ikke nogen fedtreduceret flødeost uden smag. Så hellere springe ostecremen over. Det samme gør sig gældende med smørret i opskriften. Det skal være S-M-Ø-R. Ikke smørbar eller en fedtreduceret udgave, da smagsoplevelsen rammer helt ved siden af.

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Ostecreme uden klumper

Når du skal lave din flødeostecreme, skal du sørge for at både flødeosten og smørret er blødt, hvilket sikrer en ensartet konsistens i din ostecreme fri for klumper. Alle ingredienserne til ostecremen skal piskes sammen i en røreskål, men jeg vil anbefale dig at si flormelissen i flødeosteblandingen, så du undgår klumper af flormelis i cremen.

Prøv lige at se opskriften på: Banoffee pie

Hvordan kan jeg gøre min flødeostcreme endnu tykkere?

Jeg er ikke fan af en alt for sød ostecreme, som hviner i tænderne, men en let syrlig ostecreme med en tilpas sødme. En flødeostecreme skal smage af fløde og smør med en behagelig sødme og en let underliggende syre, som tilfører gulerodskagen en lækker friskhed. Min opskrift på flødeostecreme er med andre ord ikke en sød frosting, men en smagfuld ostecreme med en rimelig fast konsistens, som både kan sprøjtes eller smøres på kagen.

Prøv lige at se opskriften på: Gulerodsbrud

Det smarte trick til en tykkere ostecreme

Konsistensen på min flødeostecreme er rimelig blød, men tyk nok i konsistensen til at sprøjte ud med sprøjtepose og tyl. Ønsker du en tykkere konsistens på din ostecreme, kan du skrue op for mængden af flormelis, men det gør også ostecremen endnu mere sød. Alternativt kan du anvende majsstivelse. Det smarte lille trick til en tykkere ostecreme, som gør din ostecreme tykkere uden at den blive mere sød. Jeg vil anbefale dig at tilføje lidt af gangen, og så røre det ind i ostecremen, så du hele tiden har styr på konsistensen. For at undgå klumper i cremen, vil jeg anbefale dig at sigte majsstivelsen i cremen.

Prøv lige at se opskriften på: Cremelinser

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Kan jeg lave gulerodsmuffins ud af denne opskrift?

Det kan du tro. For at lave gulerodscupcakes eller gulerodsmuffins i stedet for én stor gulerodskage, skal du blot fordele dejen i smurte muffinsforme, som skal fyldes ca. ⅔ op med dej. Bagetiden er reduceret til ca. 18-20 minutter alt efter ovntype, og dine gulerodsmuffins er færdigbagte, når du kan stikke en kødnål eller tandstik i dejen uden der kommer dej på. Lad de færdigbagte gulerodsmuffins køle lidt af i formen, inden du vender dem ud på en bagerist.

God bagelyst.

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Antal personer: 10-12 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 280 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 121 bedømmelser )

Ingredienser:

Gulerodskage:

 • 300 gr. brun farin
 • 2,5 dl. rapsolie (kan erstattes med 200 gr. smør)
 • 4 æg
 • 300 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
 • 425 gr. gulerødder, fintrevne
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. stødt kanel
 • 0,5 tsk. salt
 • 100 gr. valnødder, grofthakkede

Ostecreme med flødeost, smør og flormelis:

 • 200 gr. flødeost naturel (kan erstattes med mascarpone)
 • 100 gr. blødt smør
 • 200 gr. flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. friskpresset citronsaft (kan undlades)
 • 2 tsk. økologisk citronskal, fintrevet (kan undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Gulerodskage:

 1. Forvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
 2. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Læg de revne gulerødder på et rent viskestykke, og pres det meste af væden ud af dem. Sæt gulerødderne til side.
 3. Pisk olie, brun farin og æg godt sammen i en stor røreskål.
 4. Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron, kanel og salt sammen i en anden skål, og rør det hele godt rundt.
 5. Vend de tørre ingredienser ned i skålen til den sammenpiskede æggemasse, og vend det hele godt rundt med en dejskraber.
 6. Tilsæt de fintrevne gulerødder og de grofthakkede valnødder, og rør alle ingredienserne forsigtigt sammen til dejen er ensartet i konsistensen.
 7. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 20x30 cm.) eller en springform (ø24-26 cm.).
 8. Bag gulerodskagen midt i ovnen i ca. 50-60 minutter alt efter ovntype. Kagen er færdigbagt når du kan stikke en kødnål eller tandstik i dejen uden der kommer dej på. Hvis du synes at afbagningen af toppen bliver lidt for mørk, kan du dække den til med noget staniol undervejs.
 9. Tag gulerodskagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på en bagerist inden du tager den ud af formen.
 10. Du kan vælge at halvere gulerodskagen på midten når den er afkølet, og så smøre flødeostecreme på både top og midte. Alternativt kan du med sprøjtepose og tyl eller en dejskraber fordele ostecremen i et tykt lag på toppen.

Ostecreme med flødeost, smør og flormelis:

 1. Vend flødeosten op i en røreskål sammen med alle de øvrige ingredienser til ostecremen, og pisk cremen godt indtil konsistensen er ensartet og cremet.
 2. Smør eller sprøjt flødeostecremen på den afkølede gulerodskage, og pynt den med fx grofthakkede valnødder.
 3. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Gulerodskagen kan uden problemer opbevares på køl i tætlukket emballage i 3-4 dage, og er fryseegnet uden flødeostecreme i op til tre måneder. Du kan også pynte gulerodskagen med lidt grofthakkede pistacie- eller pekannødder eller lidt stødt kanel.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Gulerodskage med ostecreme
Gulerodskage med ostecreme

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.