Forside » Kager » Bananmuffins

Bananmuffins

billede med bananmuffins

Bag svampede bananmuffins med chokoladestykker lavet af overmodne bananer. En lækker og nem opskrift, så du ikke skal smide bananer ud.

Bananmuffins og mindre madspild. Vi skal madspild til livs. Du og jeg. Og heldigvis en trend og holdningsændring, som flere og flere støtter op omkring.

Du kan med fordel bekæmpe madspild ved at bage disse fantastiske bananmuffins. Bekæmpe madspild med kage, tænker du nu. Ja, den er skam god nok.

Jeg tror de fleste på et tidspunkt har stået med et par meget overmodne bananer i deres frugtkurv. Overmodne som i "dem-skal-jeg-ihvertfald-ikke-spise" overmodne.

Men stop lige engang. Du kigger ikke på et par overmodne bananer, men på en omgang friskbagte svampede muffins med banan og grove chokoladestykker. Mums.

Se også de populære kageopskrifter på:

Opskrift på bananmuffins

billede med bananmuffins

Bananmuffins

5 fra 1 stemme
Bag svampede bananmuffins med chokoladestykker lavet af overmodne bananer. En lækker og nem opskrift, så du ikke skal smide bananer ud.
Udskriv Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal12 stk.
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 100 g smør - blødt
  • 250 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1,5 tsk vaniljesukker - eller kornene fra en halv vaniljestang
  • 1 nip salt
  • 3 bananer - modne
  • 1 æg
  • 85 g chokolade - med 50% kakao

Sådan gør du

  • Start med at forvarme din ovn til 175 grader almindelig ovnvarme.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor røreskål.
  • Mos de modne bananer med en gaffel i en anden skål.
  • Tilsæt det bløde smør og æg ned i skålen til bananerne, og rør det hele godt sammen med en el-pisker eller køkkenmaskine.
  • Fordel blandingen med bananerne ned i skålen med alle de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  • Hak chokoladen i grove stykker (1x1 cm.) og fordel chokoladen i dejen med en ske eller dejskraber.
  • Fordel dejen i muffins papirforme - du får ca. 8-12 bananmuffins afhængig af størrelsen på formene.
  • Bag nu dine bananmuffins ved 175 grader i ca. 20-25 minutter. De skal have en flot gylden farve når de er færdigbagte. Du kan stikke en tandstik eller kødnål ned i dejen for at se om de er færdige. Hvis der hænger dej på kødnålen, skal de lige bages lidt længere.
  • Lad de færdigbagte bananmuffins køle af på en rist.

Noter

Du kan evt. pynte de færdigbagte bananmuffins med lidt chokoladeglasur eller drysset flormelis.
Forkæl dine kolleger med en omgang bananmuffins, eller bag en ordentlig portion og frys dem ned til senere brug.
De er geniale til en skovtur i det blå, eller hvis du blot vil byde uventede gæster på lidt lækkert hjemmebag.

Næringsindhold

Næringsindhold
Bananmuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
32
mg
11
%
Natrium
 
246
mg
11
%
Kalium
 
156
mg
4
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
247
IU
5
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på muffins med banan er:

  • Nem og enkel at gå til - fra tanke til færdigbagte muffins på 25 minutter
  • Med en skøn smag af modne bananer, vanilje og grove chokoladestykker
  • Inspireret af en amerikansk opskrift på bananmuffins med grove chokoladestykker
  • Fryseegnet i op til tre måneder
  • En god anledning til at få bugt med sine overmodne bananer

Bananmuffins med grove chokoladestykker

Bananmuffins er noget af det nemmeste bagværk at stå med i et køkken. Det kræver få ingredienser, og en meget lille arbejdsindsats.

Og resultatet taler for sig selv, når først duften af disse svampede bananmuffins breder sig i hjemmet.

For slet ikke at tale om den herlige smag af bananer, vanilje og chokolade, som kæmper om at kærtegne dine kagesultne smagsløg.

Bananmuffins er sådan en kage som skal tilberedes, når du brænder inde med nogle overmodne bananer. En impulsiv indskydelse.

Ofte vil disse bananer ryge i skraldespanden og gå tabt. En synd og skam, da disse bananer "peaker" rent smagsmæssigt når de er allermest overmodne.

Den sødmefulde smag af banan som vi alle elsker, men som vi ikke bryder os om at spise i en smattet udgave.

Brug istedet 10 minutter på at lave en omgang muffins, og gør noget godt for dig selv og miljøet. Det er en win-win-situation.

Lad børnene hjælpe til med at bage

Bananmuffins er som sagt noget af det nemmeste bagværk at stå med i et køkken. Det giver derfor rigtig god mening at lade børnene komme til, og overdrage de forskellige processer til dem.

Børn vokser med ansvar og opgaver, og de vil elske at få lov til at stå og mose bananer, hakke chokolade og røre det hele sammen samt slikke skeen når dejen er kommet i formene.

1 kommentar til “Bananmuffins”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.