Bananmuffins

af Baregomad.dk
Bananmuffins
0 kommentar
0

Vi skal madspild til livs.
Du og jeg.
Og heldigvis en trend og holdningsændring, som flere og flere støtter op omkring.
Du kan med fordel bekæmpe madspild ved at bage disse fantastiske bananmuffins.
“Bekæmpe madspild med bananmuffins,” tænker du så?
Ja, den er skam god nok.
Jeg tror de fleste på et tidspunkt har stået med et par meget overmodne bananer i deres frugtkurv.
Overmodne som i “dem-skal-jeg-ihvertfald-ikke-spise” overmodne.
Men stop lige engang.
Du kigger ikke på et par overmodne bananer, men på en omgang friskbagte svampede bananmuffins med grove chokoladestykker.
Now we are talking, right!

Bananmuffins med grove chokoladestykker

Bananmuffins er noget af det nemmeste bagværk at stå med i et køkken.
Det kræver få ingredienser, og en meget lille arbejdsindsats.
Og resultatet taler for sig selv, når først duften af disse svampede bananmuffins breder sig i hjemmet.
For slet ikke at tale om den herlige smag af bananer, vanilje og chokolade, som kæmper om at kærtegne dine kagesultne smagsløg.
Bananmuffins er sådan en kage som skal tilberedes, når du brænder inde med nogle overmodne bananer.
En impulsiv indskydelse.
Ofte vil disse bananer ryge i skraldespanden og gå tabt.
En synd og skam, da disse bananer “peaker” rent smagsmæssigt når de er allermest overmodne.
Den sødmefulde smag af banan som vi alle elsker, men som vi ikke bryder os om at spise i en smattet udgave.
Brug istedet 10 minutter på at lave en omgang bananmuffins, og gør noget godt for dig selv og miljøet.
Det er en win-win-situation.
Forkæle familien med friskbagte bananmuffins og samtidig bekæmpe madspild.
Yes sir.

Lad børnene hjælpe til med at bage

Bananmuffins er som sagt noget af det nemmeste bagværk at stå med i et køkken.
Det giver derfor rigtig god mening at lade børnene komme til, og overdrage de forskellige processer til dem.
Børn vokser med ansvar og opgaver, og de vil elske at få lov til at stå og mose bananer, hakke chokolade og røre det hele sammen samt slikke skeen når dejen er kommet i formene.
Jeg elsker når mine to børn ønsker at deltage i madlavningen.
Det er kvalitetstid man har sammen med dem i en travl hverdag, hvor noget så simpelt som at bage fjerner fokus fra telefoner og computere for en kort stund.
Man kan godt hygge sig som familie uden at være online.

God fornøjelse med bagningen.

Bananmuffins

Bananmuffins

Vi skal madspild til livs. Du og jeg. Og heldigvis en trend og holdningsændring, som flere og flere støtter op omkring. Du… Bagværk Bananmuffins European Print opskrift
Antal personer: 8-12 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 160 kalorier 6 gram fedt
Bedøm denne opskrift 4.8/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • 100 gr. blødt smør
  • 250 gr. hvedemel
  • 100 gr. økologisk rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1½ tsk. vaniljesukker eller kornene fra ca. en halv vaniljestang
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 modne bananer
  • 1 æg
  • 85 gr. chokolade (50%)

Sådan gør du

Start med at forvarme din ovn til 175° grader traditionel ovn.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor røreskål.

Mos de modne bananer med en gaffel i en anden skål.

Tilsæt det bløde smør og æg ned i skålen til bananerne, og rør det hele godt sammen med en el-pisker eller køkkenmaskine.

Fordel blandingen med bananerne ned i skålen med alle de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.

Hak chokoladen i grove stykker (1x1 cm.) og fordel chokoladen i dejen med en ske eller dejskraber.

Fordel dejen i muffins papirforme - du får ca. 8-12 bananmuffins afhængig af størrelsen på formene.

Bag nu dine bananmuffins ved 175° grader i ca. 25 minutter. De skal have en flot gylden farve når de er færdigbagte. Du kan stikke en tandstik eller kødnål ned i dejen for at se om de er færdige. Hvis der hænger dej på kødnålen, skal de lige bages lidt længere.

Yderligere kommentarer

Du kan evt. pynte de færdigbagte bananmuffins med lidt chokoladeglasur eller drysset flormelis. Forkæl dine kolleger med en omgang bananmuffins, eller bag en ordentlig portion og frys dem ned til senere brug. De er geniale til en skovtur i det blå, eller hvis du blot vil byde uventede gæster på lidt lækkert hjemmebag.

Bananmuffins

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.