Banankage med chokolade

Banankage er altid et hit. Er det ikke fantastisk, at man ud af et par brune, overmodne bananer, kan fremtrylle sådan en skøn velsmagende kage.

Banankage er utrolig nem at tilberede og derfor en god begynderkage for dine børn, hvis de skal have lov til at udfolde sig i køkkenet. Forkæl familien eller dine kollegaer med en omgang banankage – det tager kun 10 minutter og forebygger madspild hvis du har et par overmodne bananer tilovers.

God bagelyst.

Banankage med chokolade

Banankage med chokolade

Antal personer: 8-10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 325 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser:

Banankage:

  • 4 æg
  • 4 modne bananer
  • 175 gr. økologisk rørsukker
  • 50 gr. brun farin
  • 150 gr. hvedemel
  • 150 gr. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 gr. grofthakkede valnødder (hasselnødder er også meget velegnede)
  • 100 gr. grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)

Chokoladeovertræk:

  • 100 gr. grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 50 gr. smør
  • ½ dl. piskefløde

Topping:

  • Kokosmel

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Banankage:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig æggesnaps.
  3. Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen.
  4. Vend det smeltede let afkølede smør ned i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og vend dem i dejen.
  6. Hak chokoladen og valnødderne groft, og rør dem forsigtigt i dejen.
  7. Smør en bageform med en diameter på ca. 28 cm. eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen til banankagen i den smurte springform.
  8. Bag banankagen ved 180° grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Du kan stikke en kødnål i dejen for at se om kagen er gennembagt - hænger der dej fast på kødnålen, skal den bages lidt mere.
  9. Tag den færdigbagte banankage ud af ovnen, og lad den køle af.

Chokoladeovertræk:

  1. Hak chokoladen groft og smelt den under omrøring sammen med smør og piskefløde.
  2. Fordel chokoladecremen over den afkølede banankage.
  3. Drys lidt kokosmel ud over chokoladecremen inden den sætter sig.
  4. Server den færdige banankage.
  5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Banankage er fryseegnet i op til tre måneder, men vent med chokoladeovertrækket indtil den skal serveres. Pas på med ikke at købe en for mørk chokolade, da det ellers bliver for bittert - jeg foretrækker en chokolade med et kakaoindhold på ca. 50%. Du kan også hakke nogle nødder og drysse på toppen af banankagen istedet for kokosmel eller helt undlade topping og kun nøjes med chokoladeovertrækket.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Banankage med chokolade

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner