50gvalnødder - hakkes groft, hasselnødder kan også bruges
100gmørk chokolade - ca. 50% kakao, hakkes groft
Chokoladeovertræk
100gmørk chokolade - ca. 50% kakao, hakkes groft
50gsmør
0,5dlpiskefløde
Topping
kokosmel
Sådan gør du
Banankage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig æggesnaps.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggemassen.
Vend det smeltede let afkølede smør ned i dejen.
Mos bananerne med en gaffel i en skål, og vend dem i dejen.
Hak chokolade og valnødder groft, og rør dem forsigtigt i dejen.
Smør en bageform med en diameter på ca. 28 centimeter eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen til banankagen i den smurte springform.
Bag banankagen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Du kan stikke en kødnål i dejen for at se om kagen er gennembagt - hænger der dej fast på kødnålen, skal den bages lidt mere.
Tag den færdigbagte banankage ud af ovnen, og lad den køle af.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen groft og smelt den under omrøring sammen med smør og piskefløde.
Fordel chokoladecremen over den afkølede banankage.
Drys lidt kokosmel ud over chokoladecremen inden den sætter sig.
Server den færdige banankage.
Noter
Banankage er fryseegnet i op til tre måneder, men vent med chokoladeovertrækket indtil den skal serveres.Pas på med ikke at købe en for mørk chokolade, da det ellers bliver for bittert - jeg foretrækker en chokolade med et kakaoindhold på ca. 50%.Du kan også hakke nogle nødder og drysse på toppen af banankagen istedet for kokosmel eller helt undlade topping og kun nøjes med chokoladeovertræk.
Næringsindhold
Næringsindhold
Banankage
Mængde pr. portion
Kalorier
545
% Daglig værdi*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
18
g
113
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
115
mg
38
%
Natrium
281
mg
12
%
Kalium
391
mg
11
%
Kulhydrater
58
g
19
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
34
g
38
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
707
IU
14
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
46
mg
5
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Tager kun 10 minutter
Forkæl familien eller dine kollegaer med en omgang banankage - det tager kun 10 minutter og forebygger madspild hvis du har et par overmodne bananer tilovers.
Derefter er det blot at bage kagen i ovnen, lade den køle af og så venter den lækre glasur, der lægges på til sidst.
Banankage kan fryses
Banankagen kan sagtens fryses, men du har sikkert spist den inden.
Skal den alligvel fryses ned, kan du med fordel vente med glasuren. Kagen kan i øvrigt sagtens også nydes uden glasuren.
1 kommentar til “Banankage”
Holger
Tak fordi du bruger opskriften på banankage med chokolade. Skriv også gerne hvad du synes om den. Tak.
Tak fordi du bruger opskriften på banankage med chokolade. Skriv også gerne hvad du synes om den. Tak.