Få den bedste opskrift på giftkage, der også er kendt som bladankage, grøn kage og andre sjove navne. En ægte klassiker, der er nem at bage.
Giftkage, grøn giftkage, bladankage, grøn kage, haloweenkage, turtles-kage, hulk-kage og grøn bradepandekage.
Er du også forvirret? Så er vi to. Jeg kender den elskede grønne bradepandekage som giftkage, bladankage eller klassens timekage, men jeg skal da lige love for, at denne elskede bladankage har mange forskellige etiketter.
Nu er det heldigvis ikke navnet vi skal dvale ved, men selve kagen med den karakteristiske grønne farve, og en dejlig smag af mazarinkage og marcipan.
Og selvfølgelig chokolade, da enhver grøn kage skal toppes med tandtyk glasur.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem giftkage
Bladankage er en ægte klassiker
Denne opskrift på giftkage er en vaskeægte barndomsklassiker, og en af de nemmeste kageopskrifter du kan kaste dig ud i at lave.
Alle de tørre ingredienser skal blandes sammen i en skål, hvorefter de våde ingredienser piskes i melblandingen til konsistensen er ensartet.
Opskriften er skræddersyet til en springform med en diameter på ca. 24 centimeter.
Du kan gange opskriften med tre, hvis du vil lave en hel bradepandekage med høje kanter (den høje bradepande som er standard i din ovn), som er velegnet som klassens timekage eller til dine kagesultne kolleger.
Bladankagen er kendt som en af de mest populære bradepandekager, og til trods for at denne grønne kage er fryseegnet, er en helt bradepande måske lige lovlig meget for mange.
Derfor er denne opskrift tilpasset en mellemstor springform med en diameter på ca. 24 centimeter.
Denne opskrift på grøn kage er:
- Også kendt som bladankage, grøn kage, grøn giftkage og grøn bradepandekage
- En af de mest populære bradepandekager i Danmark
- En mundvandsdrivende lækker skærekage, som minder lidt om en grøn udgave af en mazarinkage
- Fryseegnet i op til tre måneder
- Legende let at tilberede, og et vaskeægte kagehit til kollegerne og klassekammeraterne
Spørgsmål om giftkage
Det korte svar er et stort og rundende ja. Grøn giftkage er meget fryseegnet, og kan sagtens holde sig frisk på frost i op til 3-4 måneder. Vent med at toppe kagen med chokoladeglasur indtil kagen skal anvendes.
En bladankage eller grøn kage kan holde sig frisk på køl i tætlukket emballage i minimum 3-4 dage. Kagen kan med fordel opbevares på køl når den har fået glasur på, da det holder på fugten i kagen, så den forbliver svampet og frisk.
Grøn giftkage eller bladankage skal være grøn, og dejen kan farves med både grøn frugtfarve og grøn pastafarve. Den grønne farve er karakteristisk for denne grønne barndomsklassiker, som du kan tone i lige nøjagtig den grønne nuance du ønsker. Når det er sagt, kan du jo farve kagen i lige nøjagtig den farve du lyster. Jeg har set og smagt bladankager, som har været gule, blå og røde, og de er mindst lige så dekorative og indbydende, som den klassiske grønne kage. Og smagen er den samme ikke at forglemme.
Ja. Du kan sagtens lave grøn giftkage i muffinsforme, som fx er meget velegnede som klassens timekage i portionsstørrelse, eller som svampede grønne muffins til familiens picnictur i det grønne. Bagetiden er grundet deres størrelse forkortet, så hold løbende øje med dem i ovnen.
Den helt klassiske glasur til bladankage er chokoladeglasur, som kort og godt består af flormelis, usødet kakao, vand, vaniljesukker og smør. Glasuren sætter prikken over i'et, og skal være tandtyk og cremet.
Tak fordi du bruger denne opskrift. Husk også at give din vurdering af opskriften her.