3tskmandelessens - smag dig frem til den rette smag
5tskgrøn frugtfarve - mere eller mindre alt efter hvor intens en grøn farve du ønsker
Chokoladeglasur til giftkage
25gsmør
125gflormelis
2spskvand - eller mælk
1spskkakao - usødet
1tskvaniljesukker
Fremgangsmåde
Dej til giftkage
Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovnvarme (over- og undervarme).
Pisk det bløde smør og sukker til en luftig masse i en røreskål, og tilsæt æggene et ad gangen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend dem ned i den luftige æggemasse.
Tilsæt mælk, og pisk dejen godt igennem med en el-pisker eller på en køkkenmaskine med piskeris, så der ikke er klumper i dejen.
Kom løbende den grønne farve og mandelessens ned i dejen, og pisk dejen indtil den har den ønskede grønne farve.
Hæld dejen ned i en smurt springform eller beklædt med bagepapir. Springformen skal have en diameter på ca. 22 cm.
Bag giftkagen i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
Tag den færdigbagte kage ud af ovnen, og lad den køle af i formen imens du laver chokoladeglasuren.
Chokoladeglasur til giftkage
Hæld alle ingredienserne til glasuren op i en lille gryde, og smelt smørret ved lav varme under omrøring.
Når smørret er smeltet rører du glasuren sammen til den har en ensartet konsistens. Glasuren skal på intet tidspunkt op at koge, men blot gennemvarmes så konsistensen bliver ensartet.
Fordel chokoladeglasuren ovenpå den afkølede kage, og lad glasuren sætte sig.
Bemærkninger
Grøn giftkage er fryseegnet i op til 3 måneder, og du opnår det bedste resultat ved at fryse kagen ned uden glasur.Bladankage kan holde sig frisk på køl i tætlukket emballage i 3-4 dage, og bliver absolut ikke ringere af at blive opbevaret på køl.
Næringsindhold
Næringsindhold
Giftkage
Mængde pr. portion
Calories
459
% Daglig værdi*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
94
mg
31
%
Sodium
415
mg
18
%
Potassium
76
mg
2
%
Carbohydrates
58
g
19
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
39
g
43
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
759
IU
15
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.