Advarsel! Denne snickerskage er stærkt vanedannende, og kræver selvdisciplin af den helt store kaliber, når lysten til stykke nummer to og tre melder sig ... Aldrig i mine livskabte dage er jeg stødt på en mere syndig dessertkage af den klassiske Snickers-chokoladebar. Det er en karamelliseret kagebombe af dimensioner, som med statsgaranti vil tilfredsstille selv den største sukkertrang, og på et splitsekund få dit blodsukker til at nå trecifrede værdier.
Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage
Opskrift på hjemmelavet snickerskage
Hjemmelavet snickerskage er kage-verdenens svar på den klassiske Snickers-chokoladebar, som altid har været en af mine helt store favoritter takket være sammensætningen af saltede peanuts, karamel og chokolade. Snickerskage er en kagedessert, som skal nydes i små portioner, og med god samvittighed uanset om du tæller kalorier eller ej. I dag må du nemlig godt nyde et stykke snickerskage, da den først feder i morgen, og der er du alligevel ikke hjemme ...
Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie
Denne opskrift på snickerskage er:
- Kageudgaven af den klassiske Snickers-chokoladebar
- Syndig snickerskage med kun en halv times indsats i køkkenet
- Fyldt med uimodståelig chokoladekaramel og chokoladeganache og saltede peanuts på toppen
- Et konfektstykke og en sand kagebombe
- Et hit til skolen, arbejdspladsen og til det store kaffebord
Prøv lige at se opskriften på: Den du ved nok kage
Disse ingredienser skal du bruge:
- Saltede peanuts
- Æg
- Sukker
- Smør
- Hvedemel
- Peanutbutter
- Bagepulver
- Kakao
- Chokolade
- Sirup
- Piskefløde
- Vaniljesukker
Prøv lige at se opskriften på: Kanelgifler
Snickerskage uden Snickers
Til trods for navnet indeholder denne kage-bombe ingen Snickers, men til gengæld smager den som en rigtig Snickers chokoladebar takket være den syndige ingrediensliste og opbygning. Den består af en lys kagebund toppet med saltede peanuts, hjemmelavet chokolade-karamel og som kronen på værket sprødt tandtykt chokolade på toppen. Velbekomme siger jeg bare.
Snickerskage med peanutbutter og karamelfyld
Denne opskrift på snickerskage er med peanutbutter og karamelfyld med kakao, hvilket gør denne konfektagtige kage mundvandsdrivende lækker og chokolade-syndig. Det er rendyrket Snickers-chokoladebar i kageform. En kagebombe af dimensioner, som de fleste nok kun spiser et enkelt stykke af, og som vil gå rent ind hos de fleste. Opskriften på snickerskage giver en mellemstor bradepande, som så kan skæres ud i passende portionsstykker. Der kan nemt blive 18-24 stykker ud af denne opskrift, da det er en tung kage-bombe af dimensioner.
Kan jeg lave snickerskage i forvejen?
Ja. Du kan med fordel lave din snickerskage en dag i forvejen, da den nemt kan holde sig frisk på køl i minimum 5 dage. Den bør generelt opbevares på køl, og så skæres ud i passende portionsstykker, som lige skal tempereres lidt inden servering.
Kan jeg fryse snickerskage?
Ja. Du kan sagtens fryse snickerskage i en tætlukket opbevaringsboks i op til tre måneder. En skærekage som denne er meget velegnet til at komme på frost, men vent med chokoladetoppingen indtil kagen næsten er tøet op og skal serveres.
Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage
Prøv lige at se opskriften på: Scones med chokolade
Er du til Snickers?
Kort og godt - er du fan af den klassiske Snickers-chokoladebar, vil du helt sikkert også kunne lide kageudgaven, som minder rigtig meget om den originale Snickers. Kageudgaven byder på en lækker svampet kagebund toppet med peanuts, uimodståelig chokoladekaramel og ganache på toppen. En kage som nærmest udgør det for et konfektstykke, og som helt naturligt sætter sin begrænsning for hvor mange stykker du kan spise. It's heavy!
Prøv lige at se opskriften på: Brunsviger
Sød, sprød og syndig dessertkage
Snickerskage er præcis så syndig som den lyder til, og er mundvandsdrivende for alle Snickers-fans - store som små. Det bedste af det hele er, at snickerskage er såre simpel at fremtrylle i køkkenet. Det tager ikke mange minutter at røre ingredienserne sammen til kagebunden, og chokoladekaramellen passer stort set sig selv i gryden. Der hvor du må væbne dig med lidt tålmodighed er når de to lag skal køle af. Ventetiden er det hele værd, når du først sætter tænderne i denne søde karameliserede dessertkage med saltede peanuts og chokoladeganache på toppen. Mums.
Så skylder du kage på arbejdet, har du fødselsdag eller børn i skolealderen, som skal forkæle deres kammerater med lidt sødt, vil hjemmelavet snickerskage med garanti vække begejstring.
God bagelyst.
Ingredients
- Kagebund til snickerskage:
- Ca. 250 gr. saltede peanuts
- 3 hele æg
- 350 gr. sukker
- 200 gr. blødt smør
- 250 gr. hvedemel
- 3-4 spsk. peanutbutter
- 1,5 tsk. bagepulver
- Chokoladekaramel:
- 3 spsk. kakao
- 1,5 dl. lys sirup
- 1,5 dl. piskefløde
- 2 tsk. vaniljesukker eller en vaniljestang
- 75 gr. smør
- 250 gr. sukker
- Chokoladeganache:
- 250 gr. chokolade (evt. 50/50 af lys og mørk chokolade)
- 25 gr. smør
- 0,5 dl. piskefløde
Instructions
Kagebund til snickerskage:
- Opvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme eller 180° grader varmluft.
- Pisk det stuetempererede smør let og luftigt sammen med sukkeret.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt i et par minutter.
- Herefter tilsættes peanutbutter, mel og bagepulver til æggeblandingen, og det hele piskes grundigt i et par minutter til dejen er jævn og ensartet.
- Beklæd en bradepande (ca. 25 x 35 cm.) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
- Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
- Bag nu kagebunden på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter ovntype.
- Du kan evt. bruge en kødnål og stikke i dejen for at kontrollere hvornår den er færdigbagt. Når der ikke længere sidder dej fast på kødnålen, er kagebunden færdigbagt.
Chokoladekaramel:
- Imens kagebunden er i ovnen, tilberedes chokoladekaramellen, som skal hældes ud over den færdigbagte kagebund.
- Hæld alle ingredienserne i en gryde, og bring blandingen i kog under omrøring. Lad chokoladekaramellen småkoge i ca. 10 minutter. Jo længere tid du koger karamellen, jo mere stiv bliver den.
- Prik en masse huller i den færdigbagte kagebund med skaftet af en grydeske eller lignende.
- Fordel den færdige chokoladekaramel over den varme kagebund, og stil kagen på køl.
Chokoladeganache:
- Bræk chokoladen i mindre stykker, og hæld det i en dyb tallerken sammen med fløden og smørret.
- Bring lidt vand i kog i en gryde (vandbad) som er mindre i diameter end den dybe tallerken, og placer den dybe tallerken ovenpå gryden.
- Smelt stille og roligt ingredienserne over vandbadet, og rør blandingen godt sammen.
- Hæld den færdige chokoladeganache ud over den afkølede kagebund med chokoladekaramel.
- Fordel ganachen så chokoladetoppen bliver jævn og ensartet.
- Stil den færdige snickerskage på køl i et par timer inden servering.
Servering:
- Skær snickerskagen ud i små firkanter, som svarer til størrelsen på en æske tændstikker.
- Anret stykkerne på et fad, og server snickerskagen for dine gæster.
- Velbekomme.
Notes
Du kan med fordel lave snickerskagen nogle dage i forvejen, da den nemt kan holde sig på køl i en uges tid. Hvis du hellere vil have en ren karamelblanding uden kakao, skal du blot undlade at tilsætte kakao til chokoladekaramellen. Snickerskage kan også fryses ned, så du altid har lidt hjemmebag i fryseren, når der kommer uventede gæster på besøg.
Skal den opbevares på køl efterfølgende for at karamellen ikke smelter?
Hej Tilde,
Jeg vil opbevare snickerskagen på køl, da det både forlænger holdbarheden (der er jo fløde i), og netop forebygger at karamellen eller chokoladen bliver for blødt, hvis indendørstemperaturen bliver for høj. Tag snickerskagen ud af køleskabet og skær den i portionsstykker 15-20 minutter før den skal serveres 😊
Hilsen
Thomas
Kan den laves dagen før den skal serveres?
Hej Isabel,
Tak for din besked 😊 Du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen - opbevar den evt. på køl, og tag den ud et par timer før den skal serveres.
God bagelyst.
Venlig hilsen
Thomas
Kan man alternativt til fløde, bruge mælk eller madlavningsfløde, eller ville det være helt skidt?
Hej Michelle,
Mange tak for dit spørgsmål og interesse for opskriften 😊 Du kan sagtens bruge mælk, kaffefløde eller fx havremælk som erstatning for fløde.
God bagelyst.
Venlig hilsen
Thomas