Snickerskage

af Baregomad.dk
snickerskage
0 kommentar
2

Advarsel! Denne snickerskage er stærkt vanedannende, og kræver selvdisciplin af den helt store skuffe, når lysten til stykke nummer to og tre melder sig …

Hjemmelavet snickerskage er kage-verdenens svar på den klassiske Snickers-chokoladebar, som altid har været en af mine helt store favoritter takket være sammensætningen af saltede peanuts, karamel og chokolade. Snickerskage er en kagedessert, som skal nydes i små portioner, og med god samvittighed uanset om du tæller kalorier eller ej. I dag må du nemlig godt nyde et stykke snickerskage, da den først feder i morgen, og der er du alligevel ikke hjemme …

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Er du til Snickers?

Kort og godt – er du fan af den klassiske Snickers-chokoladebar, vil du helt sikkert også kunne lide kageudgaven, som minder rigtig meget om den originale Snickers. Kageudgaven byder på en lækker svampet kagebund toppet med peanuts, uimodståelig chokoladekaramel og ganache på toppen. En kage som nærmest udgør det for et konfektstykke, og som helt naturligt sætter sin begrænsning for hvor mange stykker du kan spise. It’s heavy!

LÆS OGSÅ: Scones med chokolade

Sød, sprød og syndig

Snickerskage er præcis så syndig som den lyder til, og er mundvandsdrivende for alle Snickers-fans – store som små. Det bedste af det hele er, at snickerskage er såre simpel at fremtrylle i køkkenet. Det tager ikke mange minutter at røre ingredienserne sammen til kagebunden, og chokoladekaramellen passer stort set sig selv i gryden. Der hvor du må væbne dig med lidt tålmodighed er når de to lag skal køle af. Ventetiden er det hele værd, når du først sætter tænderne i denne søde karameliserede dessertkage med saltede peanuts og chokoladeganache på toppen. Mums.

LÆS OGSÅ: Brunsviger

Så skylder du kage på arbejdet, har du fødselsdag eller børn i skolealderen, som skal forkæle deres kammerater med lidt sødt, vil hjemmelavet snickerskage med garanti vække begejstring.

God fornøjelse med bagningen!

snickerskage

Snickerskage

Advarsel! Denne snickerskage er stærkt vanedannende, og kræver selvdisciplin af den helt store skuffe, når lysten til stykke nummer to og tre… Bagværk Snickerskage European Print opskrift
Antal personer: 18 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 8 bedømmelser )

Ingredienser

Kagebund til snickerskage:

  • Ca. 250 gr. saltede peanuts
  • 3 hele æg
  • 350 gr. sukker
  • 200 gr. blødt smør
  • 250 gr. mel
  • 3-4 spsk. peanutbutter
  • 1½ tsk. bagepulver

Chokoladekaramel:

  • 3 spsk. kakao
  • 1½ dl. lys sirup
  • 1½ dl. piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker eller en vaniljestang
  • 75 gr. smør
  • 250 gr. sukker

Chokoladeganache:

  • 250 gr. chokolade (evt. 50/50 af lys og mørk chokolade)
  • 25 gr. smør
  • ½ dl. piskefløde

Sådan gør du

Kagebund til snickerskage:

  1. Opvarm ovnen til 200° grader almindelig ovn eller 180° grader varmluft.
  2. Pisk det stuetempererede smør let og luftigt sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt i et par minutter.
  4. Herefter tilsættes peanutbutter, mel og bagepulver til æggeblandingen, og det hele piskes grundigt i et par minutter til dejen er jævn og ensartet.
  5. Beklæd en bradepande (ca. 25 x 35 cm.) med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
  6. Hæld peanuts over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
  7. Bag nu kagebunden på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter ovntype.
  8. Du kan evt. bruge en kødnål og stikke i dejen for at kontrollere hvornår den er færdigbagt. Når der ikke længere sidder dej fast på kødnålen, er kagebunden færdigbagt.

Chokoladekaramel:

  1. Imens kagebunden er i ovnen, tilberedes chokoladekaramellen, som skal hældes ud over den færdigbagte kagebund.
  2. Hæld alle ingredienserne i en gryde, og bring blandingen i kog under omrøring. Lad chokoladekaramellen småkoge i ca. 10 minutter. Jo længere tid du koger karamellen, jo mere stiv bliver den.
  3. Prik en masse huller i den færdigbagte kagebund med skaftet af en grydeske eller lignende.
  4. Fordel den færdige chokoladekaramel over den varme kagebund, og stil kagen på køl.

Chokoladeganache:

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og hæld det i en dyb tallerken sammen med fløden og smørret.
  2. Bring lidt vand i kog i en gryde (vandbad) som er mindre i diameter end den dybe tallerken, og placer den dybe tallerken ovenpå gryden.
  3. Smelt stille og roligt ingredienserne over vandbadet, og rør blandingen godt sammen.
  4. Hæld den færdige chokoladeganache ud over den afkølede kagebund med chokoladekaramel.
  5. Fordel ganachen så chokoladetoppen bliver jævn og ensartet.
  6. Stil den færdige snickerskage på køl i et par timer inden servering.

Servering:

  1. Skær snickerskagen ud i små firkanter, som svarer til størrelsen på en æske tændstikker.
  2. Anret stykkerne på et fad, og server snickerskagen for dine gæster.
  3. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel lave snickerskagen nogle dage i forvejen, da den nemt kan holde sig på køl i en uges tid. Hvis du hellere vil have en ren karamelblanding uden kakao, skal du blot undlade at tilsætte kakao til chokoladekaramellen. Snickerskage kan også fryses ned, så du altid har lidt hjemmebag i fryseren, når der kommer uventede gæster på besøg.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.