Forside » Brød » Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart

Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart

Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart

Der er nu ikke noget som hjemmelavede kanelsnegle - friskbagte, svampede og snaskede. Opskriften på disse kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart bagt i en støbejernsgryde er med statsgaranti et hit til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. Og så kan de fryses, så du altid kan byde på svampede snaskede kanelsnegle, hvis trangen til lidt lækkert melder sig.

Jeg har efterhånden bagt kanelsnegle og kanelsnurrer i alle mulige afskygninger, og nu er turen kommet til at bage kanelsnegle i min støbejernsgryde fra Le Creuset (reklamelink) og deres opskrift på kanelsnegle med fuldkorn. Resultatet er mere end godkendt. Luftige, svampede og snaskede. Præcis som en hjemmebagt kanelsnegl skal være.

LÆS MERE: Kærnemælkshorn med marcipan

I opskriften anvender Le Creuset en stor buffetgryde med en større diameter end min gryde, så jeg måtte bage 9 kanelsnegle i gryden, og de sidste tre på en bageplade. Jeg tænker der er plads til alle 12 kanelsnegle i en stor springform eller lille bradepande, hvis du ikke lige har en stor velegnet gryde ved hånden.

Prøv lige at se opskriften på: Kanelsnurrer

Denne opskrift på kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart er:

  • Lækkert bagværk til eftermiddagskaffen eller til morgenbordet i weekenden
  • Med fuldkornsmel og et grovere alternativ til klassiske kanelsnegle bagt på almindelig hvedemel
  • Svampede og luftige med en snasket midte af kanelremonce
  • Bagt i støbejernsgryde fra Le Creuset (reklamelink), men kan også bages i en stor springform eller lille bradepande
  • Fryseegnet i op til tre måneder og skal blot lunes i en forvarmet ovn i ca. 5 minutter

Prøv lige at se opskriften på: Svampede snaskede kanelsnegle

Disse ingredienser skal du bruge til kanelsnegle med fuldkorn:

  • Sødmælk
  • Gær
  • Hvedemel
  • Fuldkornsmel
  • Smør
  • Honning eller sirup
  • Æg
  • Brun farin
  • Kanel
Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart
Min gryde fra Le Creuset (reklamelink) har en diameter på 24 cm., så jeg kunne ikke bage alle kanelsneglene på en gang. Det blev til 9 kanelsnegle i gryden, og til tre kanelsnegle på en bageplade, og forskellen var til at føle på. Kanelsneglene i gryden blev noget højere og samtidig mere svampede og snaskede, hvilket hænger sammen med at de bliver bagt under låg, hvilket holder på fugten i gryden.

Et grovere og sundere alternativ med fuldkorn

Opskriften på disse kanelsnegle med fuldkorn er et grovere alternativ til de klassiske kanelsnegle, men om det ligefrem er en sundere udgave rent kaloriemæssigt skal jeg lade være usagt. Der er nok ikke den store forskel i forhold til kalorier, men rent ernæringsmæssigt er fuldkorn et sundere alternativ med flere vitaminer, mineraler og kostfibre, da hele kornet bliver formalet inklusiv kim og skaldele, hvilket er gavnligt for blandt andet fordøjelsen. Så du kan roligt spise dine kanelsnegle med fuldkorn med god samvittighed - det gør godt for både mave og sjæl.

God bagelyst.

Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart

Print
Serves: 12 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 450 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 7 voted )

Ingredients

  • Dej til kanelsnegle med fuldkorn:
  • 2 dl. sødmælk
  • 25 gr. gær
  • 350 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 100 gr. fuldkornsmel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 150 gr. blødt smør
  • 2 spsk. honning eller sirup
  • 2 æg
  • Remonce:
  • 150 gr. blødt smør
  • 150 gr. brun farin
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. sirup

Instructions

Dej til kanelsnegle med fuldkorn:

  1. Lun mælken i en gryde eller mikroovn til den er fingervarm (ca. 37° grader).
  2. Hæld den lune mælk op i en røreskål, og rør gæren ud i mælken til den er helt opløst.
  3. Hæld alle de øvrige ingredienser ned i skålen, og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og klistret i konsistensen.
  4. Sæt dejen til hævning tildækket i ca. 1 time.
  5. Drys rigeligt med mel på bordpladen, og ælt dejen godt igennem. 
  6. Drys evt. lidt mere mel ud på bordet, og rul dejen ud til en rektangel på ca. 40x50 cm.
  7. Smør remoncen på i et jævnt lag med en dejskraber.
  8. Rul dejen fra den lange side til en stor roulade, og skær den ud i skiver med en tykkelse på ca. 3-4 cm.
  9. Drys evt. lidt mel i bunden af støbejernsgryden, og fordel sneglene i gryden (jeg havde ikke plads til alle sneglene i min gryde fra Le Creuset (reklamelink), da den kun er 24 cm. i diameter.
  10. Lad kanelsneglene efterhæve i gryden, springformen eller bageformen i yderligere 30 minutter.
  11. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  12. Bag kanelsneglene i 15 minutter med låg på (hvis du anvender gryde), og fjern så låget efter 15 minutter og bag dem færdige i yderligere 12-15 minutter. Bagetiden vil variere alt efter ovntype, gryde og hvis du bager uden låg i en springform eller bageform.
  13. Lad kanelsneglene køle lidt af og pynt dem evt. med lidt glasur.
  14. Velbekomme.

Remonce:

  1. Bland alle ingredienserne til remoncen sammen i en røreskål, og lad det stå ved stuetemperatur indtil det skal smøres på dejen.

Notes

Kanelsnegle med fuldkorn er fryseegnet i op til tre måneder, og kan lunes direkte fra fryseren i en forvarmet ovn.

Kanelsnegle med fuldkorn som pull-apart

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *