Forside » Kager » Kanelkage

Kanelkage

kanelkage opskrift

Få opskriften på en lækker og nem kanelkage. Prøv denne saftige kage lavet med kærnemælk og glaseret med tandtyk kaffeglasur.

Kanelkage. Svampet og saftig. Den ultimative bageopskrift på kanelkage med kærnemælk og ingen æg. Og selvfølgelig med tandtyk kaffeglasur på toppen.

Hvis du ikke er til kaffe i din glasur, kan du bare undlade kaffen i glasuren, men personligt sætter kaffen lige prikken over i'et rent smagsmæssigt, og jeg synes du skal give det en chance, da du faktisk ikke kan smage kaffen i glasuren.

Se også de lækre kageopskrifter på:

Opskrift på kanelkage

kanelkage opskrift

Kanelkage

5 fra 1 stemme
Få opskriften på en lækker og nem kanelkage. Prøv denne saftige kage lavet med kærnemælk og glaseret med tandtyk kaffeglasur.
Udskriv Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal24 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

Dej til kanelkage

  • 600 g hvedemel
  • 500 g sukker
  • 175 g smør - blødt
  • 7,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk kanel - stødt
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk natron

Kaffeglasur

  • 75 g smør
  • 350 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk kakao
  • 6 spsk kaffe - stærk
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

Dej til kanelkage

  • Opvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Pisk det bløde smør og sukker godt sammen i en stor røreskål.
  • Bland mel, natron, sukker, kanel og vaniljesukker sammen, og vend det ned i røreskålen til dejen.
  • Tilsæt kærnemælken og pisk dejen godt sammen til konsistensen er ensartet.
  • Smør en stor bradepande (ca. 35x40 cm.) eller beklæd den med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
  • Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 25-30 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
  • Lav glasuren imens kagen er i ovnen.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.

Kaffeglasur

  • Hæld alle ingredienserne til glasuren ned i en lille gryde, og smelt det ved jævn varme under omrøring til glasuren er ensartet og glat.
  • Fordel den færdige kaffeglasur ovenpå kanelkagen.

Noter

Kanelkage er fryseegnet og har en holdbarhed på minimum 3 måneder. Vent med at smøre glasuren på kagen hvis den skal fryses.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kanelkage
Mængde pr. portion
Kalorier
329
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
26
mg
9
%
Natrium
 
238
mg
10
%
Kalium
 
86
mg
2
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
314
IU
6
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Kanelkage med kærnemælk

En skærekage som denne med kanel er noget af det nemmeste at gå til rent bagemæssigt. Det tager cirka fem minutter at samle dejen i en stor røreskål, hvorefter kagen skal bages i ca. 25-30 minutter - plus minus 5 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse.

En kanelkage skal bages med kærnemælk og ingen æg. Har du ikke kærnemælk, kan du sagtens anvende et andet syrnet mælkeprodukt som fx A38, tykmælk eller en yoghurt natural.

Du kan også godt anvende almindelig mælk i opskriften, men så skal du blot tilsætte lidt citronsaft i mælken, som gør det ud for den syrnede kærnemælk, som gør kagen svampet og luftig.

Natron skal anvendes sammen med kærnemælk, citronsaft eller et andet syrnet mælkeprodukt for at kunne udvikle gasbobler i dejen, som får dejen til at hæve.

Denne opskrift på kage med kanel er:

  • Den ultimative bageopskrift på kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur
  • En rigtig svampet og saftig kanelkage
  • Utrolig nem og enkel at tilberede på blot 30 minutter, som bages ved 200° grader almindelig over- og undervarme
  • Giver en stor bradepandekage (standard bradepande i ovn) med minimum 24-30 portionsstykker

Spørgmål og svar om kanelkage

Kan jeg lave glasuren uden kaffe?

Ja. Du kan sagtens undlade kaffen i glasuren, som på ingen måder bliver ringere, men rent smagsmæssigt får du ikke helt den samme dybde i smagen. Jeg vil råde dig til at give kaffeglasuren en chance, og så løbende smage glasuren til, da jeg adskillige gange har oplevet, at selv personer med stor antipati mod kaffe bliver positivt overraskede, når de sætter tænderne i denne herlige glasur, som mest af alt er en kakao/kaffe glasur. Du kan bruge hvilken som helt type kaffe i glasuren - lige fra stempelkandekaffe til billig pulverkaffe.

Kan jeg bage kanelkagen i springform?

Ja. Du kan sagtens bage din kanelkage i en smurt springform, men skal halvere mængden af ingredienser i opskriften, da opskriften tager udgangspunkt i ovnens store høje bradepande. Divider ingredienserne med to for at de passer til en springform med en diameter på ca. 24 centimeter. Bagetiden vil variere alt efter springformens størrelse, men forvent en lidt kortere bagetid i en springform. Du kan med fordel stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.

Kan jeg bage kagen i forvejen?

Ja. Du kan med fordel bage din kanelkage dagen i forvejen - det bliver den faktisk kun bedre af, da den bliver ekstra svampet og saftig. Du kan evt. vente med at pynte kagen med glasur, men også glasuren kan klare en tur i køleskabet. Kagen er fryseegnet i op til 3-4 måneder, og her vil jeg helt klart anbefale dig at vente med glasuren til den skal serveres.

Klassisk skærekage til hel bradepande

Denne opskrift på kanelkage er skræddersyet til en stor høj bradepande (standard i de fleste ovntyper) med en bredde på ca. 35 cm. og en længe på ca. 40 cm. Du kan sagtens bage kagen i en mindre bradepande, men så bliver kagen højere og skal sandsynligvis have lidt længere tid i ovnen. Du kan godt bage kanelkagen i en springform med en diameter på ca. 24 cm., men så skal du dividere alle ingredienserne med to, og bagetiden skal nok reduceres med nogle minutter.

Hvor mange portionsstykker får jeg ud af denne opskrift?

Den klassiske skærekage med kanel og kærnemælk i bradepande er en seriøs stor kage, som kan mætte mange kagesultne munde. En kanelkage i bradepande er derfor det helt oplagte valg, når der er mange munde at mætte. Denne opskrift giver 24-30 portionsstykker, som derfor gør den velegnet som klassens-time-kage, familiefesten eller kollegerne på arbejdet.

Kanelkage uden æg
Opskriften er skræddersyet til den høje bradepande i en almindelig ovn, men kan sagtens bages i en anden bradepande. Anvender du en mindre bradepande bliver kagen blot højere, og skal have lidt længere tid i ovnen. Du kan halvere ingredienserne i opskriften, hvis du hellere vil bage kagen i en springform med en diameter på ca. 24-26 centimeter.

Kanelkage med kaffeglasur

Jeg er en stor kaffeelsker, og elsker duften af friskbrygget kaffe. Ingen kanelkage uden kaffeglasur.

Den tandtykke glasur sætter prikken over i'et rent smagsmæssigt, og er et fantastisk match til den aromatiske kanelsmag, som tilfører ekstra smagsmæssig dybde til den søde glasur.

Kanel smager både sødt og krydret, og til trods for at du blot lige kan fornemme diskrete noter af kaffe i glasuren, hæver de få spiseskefulde kaffe den samlede smagsoplevelse til nye højder.

Al slags kaffe kan anvendes i glasuren. Lige fra stempelkande-kaffe til pulverkaffe. Du kan eventuelt smage glasuren til løbende imens du tilsætter kaffen, så du er sikker på at ramme den helt rigtige smag.

Og selvfølgelig kan du også helt undlade kaffen i glasuren uden det går ud over den samlede kageoplevelse.

Hvad er kanel?

Forestil dig lige et 10-15 meter højt stedsegrønt træ på en frodig slette i Sri Lanka. Kan du se det for dig? Det kan jeg faktisk godt, men at inderbarken fra dette træ kan forvandles til en svampet brandepandekage med kanel, er ganske bjergtagende.

For hvem søren har lige fundet ud af, at tørret inderbark kan forvandles til stødt kanel, som i denne kage bidrager med sødme og krydrede aromaer. Og oven i købet har fået en skærekage opkaldt efter sig. Verden er forunderlig.

Og jeg er personlig helt pjattet med kanel. Både ovenpå risengrød under dynen, i bagværk og som aromatisk smagsforstærker i gryderetter fra det græske og mellemøstlige køkken.

Kanelkage med kærnemælk

1 kommentar til “Kanelkage”

  1. Tak fordi du bruger denne opskrift på kanelkage. Skriv gerne din bedømmelse af opskriften her.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.