Kanelkage

Kanelkage. Svampet og saftig. Den ultimative bageopskrift på kanelkage med kærnemælk og ingen æg. Og selvfølgelig med tandtyk kaffeglasur på toppen. Hvis du ikke er til kaffe i din glasur, kan du bare undlade kaffen i glasuren, men personligt sætter kaffen lige prikken over i’et rent smagsmæssigt, og jeg synes du skal give det en chance, da du faktisk ikke kan smage kaffen i glasuren.

Min kære svigermor tabte desværre kampen mod kræft tidligere på året, og det var hende der introducerede mig til denne fantastiske bradepandekage med kanel. Hvis der var noget hun mestrede til perfektion rent madlavningsmæssigt, så var det hendes svampede kanelkage. Jeg forsøger at føre stafetten videre med denne opskrift på kanelkage, som i min verden er den ultimative udgave på en mundvandsdrivende lækker bradepandekage.

Prøv lige at se opskriften på: Sommerkage

Opskrift på kanelkage med kærnemælk

En skærekage som denne med kanel er noget af det nemmeste at gå til rent bagemæssigt. Det tager cirka fem minutter at samle dejen i en stor røreskål, hvorefter kagen skal bages i ca. 25-30 minutter – plus minus 5 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. En kanelkage skal bages med kærnemælk og ingen æg. Har du ikke kærnemælk, kan du sagtens anvende et andet syrnet mælkeprodukt som fx A38, tykmælk eller en yoghurt natural.

Du kan også godt anvende almindelig mælk i opskriften, men så skal du blot tilsætte lidt citronsaft i mælken, som gør det ud for den syrnede kærnemælk, som gør kagen svampet og luftig. Natron skal anvendes sammen med kærnemælk, citronsaft eller et andet syrnet mælkeprodukt for at kunne udvikle gasbobler i dejen, som får dejen til at hæve.

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Denne opskrift på kanelkage er:

 • Den ultimative bageopskrift på kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur
 • En rigtig svampet og saftig kanelkage
 • Utrolig nem og enkel at tilberede på blot 30 minutter, som bages ved 200° grader almindelig over- og undervarme
 • Giver en stor bradepandekage (standard bradepande i ovn) med minimum 24-30 portionsstykker

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Hvedemel
 • Sukker
 • Smør
 • Kærnemælk
 • Kanel
 • Vaniljesukker
 • Natron
 • Flormelis
 • Kakao
 • Stærk kaffe

Prøv lige at se opskriften på: Sommerkage

Har du helt styr på de mange forskellige meltyper?
Er speltmel sundere rent ernæringsmæssigt end almindelig hvede, og hvorfor er udmalingsgraden højere ved fuldkornsmel, og hvad har det af betydning for melet? Bliv klogere på de mange forskellige meltyper her.

Ja. Du kan sagtens undlade kaffen i glasuren, som på ingen måder bliver ringere, men rent smagsmæssigt får du ikke helt den samme dybde i smagen. Jeg vil råde dig til at give kaffeglasuren en chance, og så løbende smage glasuren til, da jeg adskillige gange har oplevet, at selv personer med stor antipati mod kaffe bliver positivt overraskede, når de sætter tænderne i denne herlige glasur, som mest af alt er en kakao/kaffe glasur. Du kan bruge hvilken som helt type kaffe i glasuren - lige fra stempelkandekaffe til billig pulverkaffe.

Ja. Du kan sagtens bage din kanelkage i en smurt springform, men skal halvere mængden af ingredienser i opskriften, da opskriften tager udgangspunkt i ovnens store høje bradepande. Divider ingredienserne med to for at de passer til en springform med en diameter på ca. 24 centimeter. Bagetiden vil variere alt efter springformens størrelse, men forvent en lidt kortere bagetid i en springform. Du kan med fordel stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.

Ja. Du kan med fordel bage din kanelkage dagen i forvejen - det bliver den faktisk kun bedre af, da den bliver ekstra svampet og saftig. Du kan evt. vente med at pynte kagen med glasur, men også glasuren kan klare en tur i køleskabet. Kagen er fryseegnet i op til 3-4 måneder, og her vil jeg helt klart anbefale dig at vente med glasuren til den skal serveres.

Denne opskrift på kanelkage er skræddersyet til en stor høj bradepande (standard i de fleste ovntyper) med en bredde på ca. 35 cm. og en længe på ca. 40 cm. Du kan sagtens bage kagen i en mindre bradepande, men så bliver kagen højere og skal sandsynligvis have lidt længere tid i ovnen. Du kan godt bage kanelkagen i en springform med en diameter på ca. 24 cm., men så skal du dividere alle ingredienserne med to, og bagetiden skal nok reduceres med nogle minutter.

Den klassiske skærekage med kanel og kærnemælk i bradepande er en seriøs stor kage, som kan mætte mange kagesultne munde. En kanelkage i bradepande er derfor det helt oplagte valg, når der er mange munde at mætte. Denne opskrift giver 24-30 portionsstykker, som derfor gør den velegnet som klassens-time-kage, familiefesten eller kollegerne på arbejdet.

Prøv lige at se opskriften på: Søren Ryge kringle med marcipanremonce

Opskrift på kanelkage
Kanelkage i bradepande giver mindst 24-30 flotte portionsstykker, og er dermed den oplagte bradepandekage til klassens time, arbejdspladsen eller den helt store familiesammenkomst. Kanelkage er fryseegnet, og kan derfor med stor succes fryses ned i nogle portioner, så du altid er leveringsdygtig i denne populære kageklassiker.
Kanelkage uden æg
Opskriften er skræddersyet til den høje bradepande i en almindelig ovn, men kan sagtens bages i en anden bradepande. Anvender du en mindre bradepande bliver kagen blot højere, og skal have lidt længere tid i ovnen. Du kan halvere ingredienserne i opskriften, hvis du hellere vil bage kagen i en springform med en diameter på ca. 24-26 centimeter.

Prøv lige at se opskriften på: Smørkage med remonce og vaniljecreme

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Prøv lige at se opskriften på: Gulerodskage med ostecreme

Kanelkage med kaffeglasur

Jeg er en stor K-A-F-F-E-E-L-S-K-E-R, og elsker duften af friskbrygget kaffe. Ingen kanelkage uden kaffeglasur. Den tandtykke glasur sætter prikken over i’et rent smagsmæssigt, og er et fantastisk match til den aromatiske kanelsmag, som tilfører ekstra smagsmæssig dybde til den søde glasur. Kanel smager både sødt og krydret, og til trods for at du blot lige kan fornemme diskrete noter af kaffe i glasuren, hæver de få spiseskefulde kaffe den samlede smagsoplevelse til nye højder. Al slags kaffe kan anvendes i glasuren. Lige fra stempelkande-kaffe til pulverkaffe. Du kan eventuelt smage glasuren til løbende imens du tilsætter kaffen, så du er sikker på at ramme den helt rigtige smag. Og selvfølgelig kan du også helt undlade kaffen i glasuren uden det går ud over den samlede kageoplevelse.

Prøv lige at se opskriften på: Giftkage

Fra inderbark til bradepandekage

Forestil dig lige et 10-15 meter højt stedsegrønt træ på en frodig slette i Sri Lanka. Kan du se det for dig? Det kan jeg faktisk godt, men at inderbarken fra dette træ kan forvandles til en svampet brandepandekage med kanel, er ganske bjergtagende. For hvem søren har lige fundet ud af, at tørret inderbark kan forvandles til stødt kanel, som i denne kage bidrager med sødme og krydrede aromaer. Og oven i købet har fået en skærekage opkaldt efter sig. Verden er forunderlig. Og jeg er personlig helt pjattet med kanel. Både ovenpå risengrød under dynen, i bagværk og som aromatisk smagsforstærker i gryderetter fra det græske og mellemøstlige køkken.

God bagelyst.

Kanelkage

Kanelkage

Antal personer: 24-30 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 325 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 491 bedømmelser )

Ingredienser:

Dej til kanelkage:

 • 600 gr. hvedemel
 • 500 gr. sukker
 • 175 gr. smør, blødt
 • 7,5 dl. kærnemælk
 • 2 spsk. stødt kanel
 • 4 tsk. vaniljesukker
 • 3 tsk. natron

Kaffeglasur:

 • 75 gr. smør
 • 350 gr. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 spsk. kakao
 • 6 spsk. stærk kaffe
 • 1 knsp. salt

 

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Dej til kanelkage:

 1. Opvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme.
 2. Pisk det bløde smør og sukker godt sammen i en stor røreskål.
 3. Bland mel, natron, sukker, kanel og vaniljesukker sammen, og vend det ned i røreskålen til dejen.
 4. Tilsæt kærnemælken og pisk dejen godt sammen til konsistensen er ensartet.
 5. Smør en stor bradepande (ca. 35x40 cm.) eller beklæd den med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
 6. Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 25-30 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
 7. Lav glasuren imens kagen er i ovnen.
 8. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.

Kaffeglasur:

 1. Hæld alle ingredienserne til glasuren ned i en lille gryde, og smelt det ved jævn varme under omrøring til glasuren er ensartet og glat.
 2. Fordel den færdige kaffeglasur ovenpå kanelkagen.
 3. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Kanelkage er fryseegnet og har en holdbarhed på minimum 3 måneder. Vent med at smøre glasuren på kagen hvis den skal fryses.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Kanelkage med kaffeglasur
Kanelkage med kærnemælk

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner