Opvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Pisk det bløde smør og sukker godt sammen i en stor røreskål.
Bland mel, natron, sukker, kanel og vaniljesukker sammen, og vend det ned i røreskålen til dejen.
Tilsæt kærnemælken og pisk dejen godt sammen til konsistensen er ensartet.
Smør en stor bradepande (ca. 35x40 cm.) eller beklæd den med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 25-30 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
Lav glasuren imens kagen er i ovnen.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.
Kaffeglasur
Hæld alle ingredienserne til glasuren ned i en lille gryde, og smelt det ved jævn varme under omrøring til glasuren er ensartet og glat.
Fordel den færdige kaffeglasur ovenpå kanelkagen.
Bemærkninger
Kanelkage er fryseegnet og har en holdbarhed på minimum 3 måneder. Vent med at smøre glasuren på kagen hvis den skal fryses.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kanelkage
Mængde pr. portion
Calories
329
% Daglig værdi*
Fat
10
g
15
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
26
mg
9
%
Sodium
238
mg
10
%
Potassium
86
mg
2
%
Carbohydrates
58
g
19
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
314
IU
6
%
Vitamin C
0.03
mg
0
%
Calcium
50
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.