Baregomad.dk » Opskrifter » Bagværk » Brød med gærdej » Kanelstang med lækker remonce og vaniljecreme

Kanelstang med lækker remonce og vaniljecreme

Kanelstang med remonce og vaniljecreme

Kan du fornemme det? Duften af kardemomme og kanel, som langsomt breder sig til hvert eneste hjørne i det lille hjem. Så' der kanelstang - friskbagt kanelstang med remonce og vaniljecreme. Svampet og snasket præcis som en klassisk kanelstang skal være, og bedre end bagerens henne om hjørnet, hvis du spørger mig.

Denne opskrift på kanelstang er luksusudgaven, som er bagt med både remonce med revet marcipan og vaniljecreme. Du kan evt. undlade vaniljecremen, som gør den ekstra snasket og lækker, og kun nøjes med remoncen - det er smag og behag hvor snasket man lige foretrækker sin kanelstang.

Prøv lige at se opskriften på: Søren Ryge kringle med marcipanremonce

Denne opskrift på kanelstang med remonce og vaniljecreme er:

  • Rigtig snasket og svampet
  • Bagt på ægte smør
  • Med hjemmelavet vaniljecreme, der gør den ekstra lækker
  • En ægte dansk klassiker indenfor bagværk
  • Spækket med lækkert fyld, som med garanti ikke løber ud

Prøv lige at se opskriften på: Svenske kanelbullar

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Gær
  • Smør
  • Æg
  • Mælk
  • Sukker
  • Salt
  • Kardemomme
  • Farin
  • Kanel
  • Marcipan (kan undlades)
  • Majsmel
  • Vaniljesukker

Prøv lige at se opskriften på: Kanelgifler

Giver to store flotte kanelstænger

To syndige svampede kanelstænger bliver der ud af denne opskrift. En klassisk kanelstang bages selvfølgelig på smør og gær, da dejen på mange måder minder om en kringle i konsistensen. Nogle bager en kanelstang uden smør og erstatter mælken med vand, men den ægte vare er altså bagt på smør og med mælk i dejen. Ægte dansk wienerbrød, som serveres i rå mængder til fødselsdage og som weekendforkælelse til kaffen.

Ingen rosiner i min kanelstang!

Jeg er ikke kræsen, men rosiner i bagværk er no-go. Vejen til mit madglade hjerte går ikke gennem rosiner, beklager. Der findes værre ting i livet end at støde på en blød snasket rosin i en bolle eller kanelstang, men det gør absolut ikke noget godt i bagværk. Det duer bare ikke, og derfor vil du selvsagt aldrig støde på rosiner i mine bageopskrifter, beklager.

Prøv lige at se opskriften på: Koldhævede morgenboller

Klassisk dansk wienerbrød

En kanelstang kategoriseres som sagt som wienerbrød, og betragtes som klassisk dansk bagværk, men kanelstangen er skam også at finde i andre lande som fx England og USA, hvor den bliver fyldt ud med abrikoser, karamel, ost, frugt og dulce de leche, som er en slagt karameliseret konfekt fra Latinamerika, og det man kan fremstille af kondenseret mælk.

Prøv lige at se opskriften på: Den du ved nok kage

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Gode tips til kanelstang

  1. Denne opskrift giver to store kanelstænger, og til trods for at dette mundvandsdrivende bagværk lokker, kan du nemt stå med en hel kanelstang tilovers. Det er der heldigvis gode råd for, da en kanelstang er fryseegnet, og sagtens kan holde sig på frost i op til tre måneder. Vent med at putte glasur på kanelstangen hvis den skal fryses ned. Det tager ca. tre timer ved stuetemperatur at tø en kanelstang op, og så skal den blot lunes i ovnen i ca. fem minutter.
  2. En kanelstang kan holde sig frisk i minimum 2-3 dage, hvis du blot opbevarer den i en tætlukket emballage på køl. Lun det stykke du skal spise i mikroovnen, da det bevarer den lækre svampede dej.
  3. En kanelstang er det helt oplagte valg af wienerbrød, hvis du står og skal holde fødselsdag og har inviteret til brunch eller kaffe.
  4. Når du har rullet dejen sammen til en roulade, kan du også skære roualden ud i skiver, som du så kan bage som kanelsnegle. Du kan evt. lave en stang af den ene portion dej og kanelsnegle af den anden.

God fornøjelse med dit bageprojekt.

Kanelstang med remonce og vaniljecreme

Kanelstang med lækker remonce og vaniljecreme

Antal personer: 12-14 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 13 bedømmelser )

Ingredienser:

Dej:

  • Ca. 650 gr. hvedemel
  • 50 gr. gær
  • 175 gr. blødt smør
  • 2 æg
  • 1½ dl. mælk
  • 75 gr. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme

Remonce:

  • 160 gr. blødt smør
  • 80 gr. sukker
  • 80 gr. farin
  • 3-4 spsk. kanel
  • 50 gr. revet marcipan (kan undlades)

Vaniljecreme (kan evt. undlades):

  • 40 gr. sukker
  • 1 spsk. majsmel
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl. mælk

Topping:

  • Æg til pensling
  • Glasur eller perlesukker
  • Ca. 60-70 gr. mandelsplitter

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Dej:

  1. Lun mælken så den er fingervarm (ca. 37° grader) og opløs gæren heri.
  2. Bland hvedemelet sammen med sukker, salt og kardemomme i din røreskål.
  3. Hæld den lune mælk op i melblandingen i røreskålen, og tilsæt de to hele æg og det bløde smør skåret i mindre tern.
  4. Ælt dejen godt igennem - gerne 10 minutter eller længere, hvis du har en køkkenmaskine.
  5. Dejen skal være lind og blød, og lige akkurat slippe din fingerspids når du prikker i dejen.
  6. Læg et rent viskestykke eller husholdningsfilm henover skålen, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
  7. Imens dejen hæver laver du remonce og vaniljecreme.
  8. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.

Remonce til kanelstang:

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en røreskål - enten med fingrene eller med en grydeske.
  2. Stil den færdige remonce til side.

Vaniljecreme til kanelstang:

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og rør det godt sammen med et piskeris.
  2. Varm nu cremen op ved middel varme under konstant omrøring indtil den begynder at tykne og småkoge.
  3. Tag den færdige vaniljecreme af varmen, og lad den køle af.

Sådan folder du din kanelstang:

  1. Når dejen er færdighævet, deles dejen i to lige store dele.
  2. Drys lidt mel ud på dit køkkenbord, og rul den ene portion dej ud til en firkant på ca. 35x35 cm.
  3. Fordel halvdelen af remoncen ud på dejen, og efterfølgende halvdelen af vaniljecremen. Remoncen og vaniljecremen skal dække dejen fra kant til kant.
  4. Rul nu dejen sammen til en roulade, og klip skrå snit i dejen med en stor saks som vist i videoen her under opskriften. De skrå snit skal ca.
  5. Gentag processen med den anden portion dej.
  6. Pensle de to ubagte kanelstænger med et sammenpisket æg, og drys med mandelsplitter.
  7. Placer de to kanelstænger på en bageplade beklædt med bagepapir (eller blot på bagepapir, og så ind på dit varme bagestål).
  8. Sæt kanelstængerne i den forvarmede ovn på 200° grader varmluft, og bag dem gyldne og flotte i ca. 18-20 minutter.
  9. Lad kanelstængerne køle lidt af inden du pynter med glasur.
  10. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens koldhæve dejen natten over til en kanelstang, men så skal du blot anvende ¼ af den anviste gærmængde i opskriften. Du kan sagtens fryse en bagt eller ubagt kanelstang i op til tre måneder. Fryser du en bagt kanelstang skal du blot vente med glasuren.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Kanelstang med remonce og vaniljecreme
Kanelstang med remonce og vaniljecreme

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.