Få den bedste opskrift på svinemørbrad i ovn. En lækker mørbrad med tilbehør, hvor den brunes på pande og steges færdig i ovnen.
Saftig og mør svinemørbrad i ovn penslet med en syrlig balsamico glace med hakkede krydderurter.
Lyder det ikke lækkert? Her bliver du for en stund sendt sydpå til det azurblå Middelhav, hvor jeg har ladet mig inspirere af det græske og italienske køkken.
Denne opskrift på svinemørbrad på efterårsbund er nem og billig aftensmad for hele familien, som med statsgaranti vil være et hit for alle madsjæle, som sætter pris på saftig ovnstegt svinemørbrad, og karamelliserede rodfrugter i lange baner.
Svinemørbrad er samtidig en forholdsvis billig udskæring, som ofte sælges som storkøb, hvor stykprisen kommer helt ned på 35-40 kroner, hvilket må siges at være forholdsvis billigt.
Nu spiser vi ikke kød hver dag, men når det sker er det ofte svinemørbrad, der kommer på menuen, og anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige som fx mørbrad a la creme, klassisk mørbradgryde og wienerschnitzel.
Opskrift på svinemørbrad i ovn
Denne opskrift på ovnstegt mørbrad er:
- Nem og lækker aftensmad for hele familien
- Med karamelliserede rodfrugter i lange baner
- Ovnstegt svinemørbrad penslet med en let syrlig balsamico glace
Grisens neutrale udskæring
Svinemørbrad er fra naturens side af ret neutral i smagen, og derfor er denne udskæring velegnet til at marinere med fx en glace, som tilfører mørbraden ekstra smag, saft og kraft.
Svinemørbrad er en utrolig taknemmelig udskæring, som ligger op til den helt store freestyling i køkkenet, og uanset hvor få ting du har liggende i køleskabet, kan du med statsgaranti få noget fornuftigt ud af en svinemørbrad.
Den let syrlige glace, som pensles ovenpå kødet inden det tilberedes i ovnen, tilfører en himmelsk smag til det lyse svinekød, og når kernetemperaturen i kødet når 62-65° grader, er mørbraden færdig med en saftig rosa midte.
Skal kødet være helt gennemstegt, skal du gå efter en kernetemperatur på max 70° grader.
Serveringsforslag
Svinemørbrad på efterårsbund kan serveres til stort set alt, men da det nu er et måltid inspireret af det skønne Middelhavskøkken, synes jeg du skal servere noget tilbehør som komplimenterer fyldet og ikke mindst den velsmagende balsamico glace.
Tilbehøret må gerne være aromatisk og krydret, men ikke stærkt, da det vil tage opmærksomheden fra kødet og de karamelliserede rodfrugter og rosenkål.
Der er mange muligheder – lige fra pasta, ovnstegte kartofler, knuste kartofler, ris til hjemmelavet kartoffelmos.
Og selvfølgelig klassiske cremede flødekartofler, hvis smagsløgene og maven skal forkæles lidt ekstra.
Du kan sagtens nøjes med at servere rodfrugter og rosenkål til kødet - måske ledsaget af et godt madbrød.
Savner du lidt dyppelse til kødet, kan du fx servere fetacreme, hvidløgsdressing, bearnaisemayonnaise og romesco sauce.
Tak fordi du bruger opskriften på svinemørbrad i ovn. Kom gerne også med din bedømmelse.