Forside » Svinekød » Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn

svinemørbrad i ovn

Få den bedste opskrift på svinemørbrad i ovn. En lækker mørbrad med tilbehør, hvor den brunes på pande og steges færdig i ovnen.

Saftig og mør svinemørbrad i ovn penslet med en syrlig balsamico glace med hakkede krydderurter.

Lyder det ikke lækkert? Her bliver du for en stund sendt sydpå til det azurblå Middelhav, hvor jeg har ladet mig inspirere af det græske og italienske køkken.

Denne opskrift på svinemørbrad på efterårsbund er nem og billig aftensmad for hele familien, som med statsgaranti vil være et hit for alle madsjæle, som sætter pris på saftig ovnstegt svinemørbrad, og karamelliserede rodfrugter i lange baner.

Svinemørbrad er samtidig en forholdsvis billig udskæring, som ofte sælges som storkøb, hvor stykprisen kommer helt ned på 35-40 kroner, hvilket må siges at være forholdsvis billigt.

Nu spiser vi ikke kød hver dag, men når det sker er det ofte svinemørbrad, der kommer på menuen, og anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige som fx mørbrad a la cremeklassisk mørbradgryde og wienerschnitzel.

Opskrift på svinemørbrad i ovn

svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på svinemørbrad i ovn. En lækker mørbrad med tilbehør, hvor den brunes på pande og steges færdig i ovnen.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset for fedt, sener og hinder

Balsamico glace til svinemørbrad

  • 0,5 dl balsamicoeddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 3 fed hvidløg - finpresset
  • 1 tsk rosmarin - tørret, eller 1 spsk friskhakket rosmarin
  • 1 tsk citronskal - revet, økologisk citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet

Efterårsbund

  • 4 store gulerødder - skåret i rustikker stykker
  • 150 g rosenkål
  • 2 store pastinakker - skåret i rustikke stykker
  • 2 store rødbeder - skåret i rustikke stykker
  • 2 rødløg - skåret i tynde både
  • 200 g feta - smuldret i rustikke stykker

Dressing til efterårsbund

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • 3 fed hvidløg - finpresset
  • 2 tsk rosmarin - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Puds svinemørbraden fri for sener, hinder og fedt.
  • Opvarm lidt olie eller smør på en stegepande, og brun svinemørbraden på alle sider ved høj varme (9 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Bruningen må max tage et par minutter, da kødet ikke skal gennemsteges.
  • Læg den brunede svinemørbrad over på en tallerken, og gå videre med grøntsagerne.

Efterårsbund

  • Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i rustikke stykker.
  • Skyl rosenkålene under koldt vand, og skær den nederste del af stokken. Fjern de yderste blade, som ofte er kedelige og grove.
  • Fordel alle grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæld dressingen ud over alle grøntsagerne, og vend grøntsagerne godt rundt i dressingen.
  • Skub lidt af grøntsagerne til side, og placer svinemørbraden midt på bagepladen. Pensl svinemørbraden med glacen, og drys med lidt ekstra finthakket rosmarin.
  • Krydr grøntsagerne og svinemørbraden med salt og friskkværnet peber.
  • Steg kødet og grøntsagerne i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 62-70° grader - alt efter om kødet skal være rosa eller gennemstegt. Vend evt. grøntsagerne undervejs - de skal stadigvæk være med bid. Bliver kødet færdigtilberedt før grøntsagerne, skal kødet bare ligge og hvile utildækket på et skærebræt.
  • Anret grøntsagerne på et fad, og fordel fetaen imellem grøntsagerne.
  • Skær svinemørbraden ud i fingertykke skiver, og fordel kødet ovenpå grøntsagerne.
  • Pynt med lidt grofthakket persille, og krydre med salt og friskkværnet peber.

Balsamico glace til svinemørbrad

  • Rør alle ingredienserne sammen til glacen i en røreskål.

Dressing til efterårsbund

  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen i en røreskål.

Noter

Du kan eksempelvis servere hjemmelavet kartoffelmos til svinemørbraden og rodfrugterne, men du kan også sagtens nøjes med grøntsagerne alene.

Næringsindhold

Næringsindhold
Svinemørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
664
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
142
mg
47
%
Natrium
 
1440
mg
63
%
Kalium
 
1874
mg
54
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
12576
IU
252
%
Vitamin C
 
64
mg
78
%
Calcium
 
379
mg
38
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på ovnstegt mørbrad er:

  • Nem og lækker aftensmad for hele familien
  • Med karamelliserede rodfrugter i lange baner
  • Ovnstegt svinemørbrad penslet med en let syrlig balsamico glace
Svinemørbrad på efterårsbund
Svinemørbrad på efterårsbund

Grisens neutrale udskæring

Svinemørbrad er fra naturens side af ret neutral i smagen, og derfor er denne udskæring velegnet til at marinere med fx en glace, som tilfører mørbraden ekstra smag, saft og kraft.

Svinemørbrad er en utrolig taknemmelig udskæring, som ligger op til den helt store freestyling i køkkenet, og uanset hvor få ting du har liggende i køleskabet, kan du med statsgaranti få noget fornuftigt ud af en svinemørbrad.

Den let syrlige glace, som pensles ovenpå kødet inden det tilberedes i ovnen, tilfører en himmelsk smag til det lyse svinekød, og når kernetemperaturen i kødet når 62-65° grader, er mørbraden færdig med en saftig rosa midte.

Skal kødet være helt gennemstegt, skal du gå efter en kernetemperatur på max 70° grader.

Serveringsforslag

Svinemørbrad på efterårsbund kan serveres til stort set alt, men da det nu er et måltid inspireret af det skønne Middelhavskøkken, synes jeg du skal servere noget tilbehør som komplimenterer fyldet og ikke mindst den velsmagende balsamico glace.

Tilbehøret må gerne være aromatisk og krydret, men ikke stærkt, da det vil tage opmærksomheden fra kødet og de karamelliserede rodfrugter og rosenkål.

Der er mange muligheder – lige fra pasta, ovnstegte kartofler, knuste kartofler, ris til hjemmelavet kartoffelmos.

Og selvfølgelig klassiske cremede flødekartofler, hvis smagsløgene og maven skal forkæles lidt ekstra.

Du kan sagtens nøjes med at servere rodfrugter og rosenkål til kødet - måske ledsaget af et godt madbrød.

Savner du lidt dyppelse til kødet, kan du fx servere fetacreme, hvidløgsdressing, bearnaisemayonnaise og romesco sauce.

1 kommentar til “Svinemørbrad i ovn”

  1. Tak fordi du bruger opskriften på svinemørbrad i ovn. Kom gerne også med din bedømmelse.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.