1svinemørbrad - afpudset for fedt, sener og hinder
Balsamico glace til svinemørbrad
0,5dlbalsamicoeddike
2tskdijonsennep
3fedhvidløg - finpresset
1tskrosmarin - tørret, eller 1 spsk friskhakket rosmarin
1tskcitronskal - revet, økologisk citron
1spskcitronsaft
1spskbrun farin
salt og friskkværnet
Efterårsbund
4storegulerødder - skåret i rustikker stykker
150grosenkål
2storepastinakker - skåret i rustikke stykker
2storerødbeder - skåret i rustikke stykker
2rødløg - skåret i tynde både
200gfeta - smuldret i rustikke stykker
Dressing til efterårsbund
3spskolivenolie
2spskhonning
3spskbalsamicoeddike
3fedhvidløg - finpresset
2tskrosmarin - finthakket
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Puds svinemørbraden fri for sener, hinder og fedt.
Opvarm lidt olie eller smør på en stegepande, og brun svinemørbraden på alle sider ved høj varme (9 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Bruningen må max tage et par minutter, da kødet ikke skal gennemsteges.
Læg den brunede svinemørbrad over på en tallerken, og gå videre med grøntsagerne.
Efterårsbund
Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
Skræl rodfrugterne og skær dem i rustikke stykker.
Skyl rosenkålene under koldt vand, og skær den nederste del af stokken. Fjern de yderste blade, som ofte er kedelige og grove.
Fordel alle grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld dressingen ud over alle grøntsagerne, og vend grøntsagerne godt rundt i dressingen.
Skub lidt af grøntsagerne til side, og placer svinemørbraden midt på bagepladen. Pensl svinemørbraden med glacen, og drys med lidt ekstra finthakket rosmarin.
Krydr grøntsagerne og svinemørbraden med salt og friskkværnet peber.
Steg kødet og grøntsagerne i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 62-70° grader - alt efter om kødet skal være rosa eller gennemstegt. Vend evt. grøntsagerne undervejs - de skal stadigvæk være med bid. Bliver kødet færdigtilberedt før grøntsagerne, skal kødet bare ligge og hvile utildækket på et skærebræt.
Anret grøntsagerne på et fad, og fordel fetaen imellem grøntsagerne.
Skær svinemørbraden ud i fingertykke skiver, og fordel kødet ovenpå grøntsagerne.
Pynt med lidt grofthakket persille, og krydre med salt og friskkværnet peber.
Balsamico glace til svinemørbrad
Rør alle ingredienserne sammen til glacen i en røreskål.
Dressing til efterårsbund
Rør alle ingredienserne sammen til dressingen i en røreskål.
Bemærkninger
Du kan eksempelvis servere hjemmelavet kartoffelmos til svinemørbraden og rodfrugterne, men du kan også sagtens nøjes med grøntsagerne alene.
Næringsindhold
Næringsindhold
Svinemørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Calories
664
% Daglig værdi*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
142
mg
47
%
Sodium
1440
mg
63
%
Potassium
1874
mg
54
%
Carbohydrates
62
g
21
%
Fiber
12
g
50
%
Sugar
35
g
39
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
12576
IU
252
%
Vitamin C
64
mg
78
%
Calcium
379
mg
38
%
Iron
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.