Kylling i fad med karry og ananas

Kylling, karry og ananas komplimenterer hinanden rigtig godt i et måltid, og er et stensikkert hit for både store og små. Det er ikke en stærk ret, men dejlig aromatisk og velsmagende, og som samtidig rent visuelt giver smæk for skillingen med den flotte varme farve af karry. Kylling i fad er et lækkert måltid, som du både kan servere i hverdagen og som gæstemad i weekenden.

Denne opskrift på kylling i fad med karry er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede
  • Forholdsvis billig i indkøb
  • Kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
  • God at lave når du har forskellige “grøntsags-rester” liggende i køleskabet
  • Et hit for både store og små og lige velegnet som hverdags- eller gæstemad

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Ananas i skiver
  • Champignon
  • Løg
  • Hvidløg
  • Forårsløg
  • Peberfrugt
  • Kokosmælk
  • Madlavningsfløde
  • Karry
  • Banan
  • Peanuts
  • Frisk persille
  • Tørrede chiliflager
  • Ris

Prøv lige at se opskriften på: Boller i karry i ovn

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Kylling i fad
Kylling i fad

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg

Blandt favoritterne i hjemmet

Denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas er blevet tilføjet til listen over familiefavoritterne, og vi har allerede fået den to gange indenfor et par uger. Der sker noget magisk, når man kombinerer kylling, karry, ananas og kokosmælk sammen. Nogle rynker på næsen, når de hører at der skal ananasskiver i retten – det er så “mormor-agtigt”, og noget der hører 80’erne til sammen med den klassiske rejecocktail. Og tro mig – det smager altså rigtig godt i denne ret, men du kan sagtens undlade ananasskiverne, og så nøjes med saften, som virkelig tilfører sovsen noget godt uden den bliver for sød.

Prøv lige at se opskriften på: Veganske kødboller i indisk karrysovs

Hawaiikylling eller kylling i fad med karry?

Kært barn har mange navne, og denne opskrift på kylling i fad med karry og ananas benævnes både hawaiikylling; kylling i fad med karry og ananas; kylling i karry i ovn; cremet kylling i karry og så videre og så videre … I bund og grund er udgangspunktet det samme – kylling i en eller anden form for karrysovs, forskellige grøntsager og så en tur i ovnen. Voila – kylling i fad med karry og ananas. Et velsmagende måltid som både egner sig til hverdag og som gæstemiddag, hvor du så kan servere lidt ekstra godt tilbehør til retten ligesom man gør ved den klassiske ristaffel.

Prøv lige at se opskriften på: Ristaffel med kylling i karry

En god basisopskrift med mange muligheder

Opskriften på kylling i fad med karry er en god basisopskrift, som du kan variere i det uendelige hvad angår grøntsager og kødtype. Du kan fx erstatte kyllingen med en god svinekotelet eller kalkunschnitzler, som du selv kan skære ud af et kalkunbryst. Tilberedningstiden er nogenlunde den samme – brune kødet ved høj varme i nogle minutter, og så ind i ovnen i ca. 30 minutter.

Prøv lige at se opskriften på: Thaikylling i karry

Tilbehør til kylling i fad med karry:

  • Peanuts eller cashewnødder
  • Kokosmel
  • Banan i skiver
  • Tørrrede abrikoser
  • Mango chutney
  • Dampet broccoli
  • Basmati- eller jasminris
  • Lækkert madbrød

God fornøjelse.

Kylling i fad med karry og ananas

Kylling i fad med karry og ananas

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 525 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 85 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 ds. ananas i skiver (saften skal også anvendes)
  • 400-500 gr. champignoner, skåret i kvarter
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 bdt. forårsløg, skåret i fingertykke skiver (porrer kan også anvendes)
  • 1 rød peberfrugt, skåret i mundrette stykker
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2-3 spsk. mild karry
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • Frisk persille eller koriander til pynt
  • Evt. lidt tørret chili

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Start med at flække kyllingebrysterne på langs på den smalle side, så hvert enkelt kyllingebryst bliver til to bryststykker af halv tykkelse.
  3. Kom kyllingestykkerne i en pose, og hæld et par spsk. karry ned i posen. Sørg for at fordele karryen godt på alle kødflader.
  4. Opvarm lidt olie på en pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på begge sider ved forholdsvis høj varme. Drys lidt salt og friskkværnet peber på kyllingestykkerne, og læg dem ned i et ildfast fad.
  5. Hæld saften fra ananasskiverne ned i en skål, og svits ananasskiverne på panden i fedtstoffet fra kødet i et par minutter. Krydr med lidt karry og læg dem ned i fadet ovenpå kyllingestykkerne.
  6. Hak løg og hvidløg fint og rens de øvrige grøntsager under koldt vand. Skær forårsløgene i tynde skiver, halver de rensede champignoner og skær peberfrugten ud i mundrette stykker.
  7. Steg champignonerne for sig indtil de er lysebrune, og vend dem ned i fadet.
  8. Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg nu løgene klare i et par minutter.
  9. Tilsæt herefter hakket hvidløg og peberfrugt og svits det hele af i yderligere et par minutter.
  10. Hæld det hele ned i fadet.
  11. Kog nu panden af med ananassaften, og tilsæt herefter kokosmælk og madlavningsfløde og lad blandingen koge op. Smag sovsen til med karry, salt og peber og evt. lidt tørret chili og jævn sovsen med lidt majsmel, hvis du synes konsistensen er for tynd. Et lille fif: Når du skal smage sovsen til med karry, kan du blande et par tsk. karry i et glas med et par tsk. kold vand, og på den måde nemt dosere mængden af karry i sovsen.
  12. Hæld forårsløgene i den færdige karrysovs, og lad dem simre med i yderligere et par minutter.
  13. Fordel den færdige karrysovs i fadet, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft i ca. 30  minutter.
  14. Drys lidt friskhakket persille eller koriander over fadet, og server retten.

Yderligere kommentarer

Som tilbehør til kylling i fad med karry og ananas kan du både servere ris, blomkålsris, dampet broccoli, banan i skiver, æbletern, peanuts og et lækkert madbrød som fx hvidløgsbrød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Trine Frost 19. januar 2020 - 08:52

Wauw en lækker hawaiikylling 🤗🤗☺☺
Vi har ikke fået karry i mange år, da kæresten ikke er vild med det og plejer at “kamuflere” smagen med ketchup 🙊🙉🙈
Jeg elsker karry, så i går tænkte jeg, at nu var det tid til kylling i karry, for jeg savner det.
Det var en kæmpe succes og retten er en klar keeper og bliver en favorit i familien 🥰
Tusind tak 🤗🥰

Besvar
Thomas fra Barego'mad 19. januar 2020 - 10:47

Hej Trine,
Mange tak for dine rosende ord vedrørende kylling i karry – jeg kan godt forstå jeres begejstring, og her i huset er det også en af de faste favoritter, som vi jævnligt serverer med stor tilfredsstillelse. Kylling og karry kan noget magisk når de to forenes 😊

Hilsen
Thomas

Besvar
Conny 27. november 2020 - 07:46

Jeg lavede retten i går og det smagte herre godt.. mums

Besvar
Thomas fra Barego'mad 27. november 2020 - 09:25

Hej Conny,
Det er jeg rigtig glad for at høre 😊 Det er også en ret der er i høj kurs her i huset, og noget både store og små kan lide.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner