Forside » Fjerkræ » Kylling i fad

Kylling i fad

kylling i fad med karry og ananas

Lav et lækkert måltid med kylling i fad, karry og ananas. En farverig og velsmagende kombination, der passer til både hverdag og fest.

Kylling i fad. Kylling, karry og ananas komplimenterer hinanden rigtig godt i et måltid, og er et stensikkert hit for både store og små.

Det er ikke en stærk ret, men dejlig aromatisk og velsmagende, og som samtidig rent visuelt giver smæk for skillingen med den flotte varme farve af karry.

Kyllingefadet er et lækkert måltid, som du både kan servere i hverdagen og som gæstemad i weekenden.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på kylling i fad

kylling i fad med karry og ananas

Kylling i fad

5 fra 1 stemme
Lav et lækkert måltid med kylling i fad, karry og ananas. En farverig og velsmagende kombination, der passer til både hverdag og fest.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid45 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 1 dåse ananas - i skiver, saften skal også anvendes
  • 400 g champignon - skåret i kvarte
  • 2 løg - skåret i tynde både
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 bundt forårsløg - skåret i fingertykke skiver, porrer kan også anvendes
  • 1 rød peberfrugt - skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 spsk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning
  • persille - eller koriander, til pynt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Start med at flække kyllingebrysterne på langs på den smalle side, så hvert enkelt kyllingebryst bliver til to bryststykker af halv tykkelse.
  • Kom kyllingestykkerne i en pose, og hæld et par spsk. karry ned i posen. Sørg for at fordele karryen godt på alle kødflader.
  • Opvarm lidt olie på en pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på begge sider ved forholdsvis høj varme. Drys lidt salt og friskkværnet peber på kyllingestykkerne, og læg dem ned i et ildfast fad.
  • Hæld saften fra ananasskiverne ned i en skål, og svits ananasskiverne på panden i fedtstoffet fra kødet i et par minutter. Krydr med lidt karry og læg dem ned i fadet ovenpå kyllingestykkerne.
  • Hak løg og hvidløg fint og rens de øvrige grøntsager under koldt vand. Skær forårsløgene i tynde skiver, halver de rensede champignoner og skær peberfrugten ud i mundrette stykker.
  • Steg champignonerne for sig indtil de er lysebrune, og vend dem ned i fadet.
  • Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg nu løgene klare i et par minutter.
  • Tilsæt herefter hakket hvidløg og peberfrugt og svits det hele af i yderligere et par minutter.
  • Hæld det hele ned i fadet.
  • Kog nu panden af med ananassaften, og tilsæt herefter kokosmælk og madlavningsfløde og lad blandingen koge op. Smag sovsen til med karry, salt og peber og evt. lidt tørret chili og jævn sovsen med lidt majsmel, hvis du synes konsistensen er for tynd. Et lille fif: Når du skal smage sovsen til med karry, kan du blande et par tsk. karry i et glas med et par tsk. kold vand, og på den måde nemt dosere mængden af karry i sovsen.
  • Hæld forårsløgene i den færdige karrysovs, og lad dem simre med i yderligere et par minutter.
  • Fordel den færdige karrysovs i fadet, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
  • Drys lidt friskhakket persille eller koriander over fadet, og server retten.

Noter

Som tilbehør til kylling i fad med karry og ananas kan du både servere ris, blomkålsris, dampet broccoli, banan i skiver, æbletern, peanuts og et lækkert madbrød som fx hvidløgsbrød.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling i fad
Mængde pr. portion
Kalorier
794
% Daglig værdi*
Fedt
 
54
g
83
%
Mættet fedt
 
34
g
213
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
215
mg
72
%
Natrium
 
885
mg
38
%
Kalium
 
1694
mg
48
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
3907
IU
78
%
Vitamin C
 
83
mg
101
%
Calcium
 
129
mg
13
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på kyllingefad med karry er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede
  • Forholdsvis billig i indkøb
  • Kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
  • God at lave når du har forskellige "grøntsags-rester" liggende i køleskabet
  • Et hit for både store og små og lige velegnet som hverdags- eller gæstemad
Kylling i fad

Blandt favoritterne i hjemmet

Denne opskrift på kylling med karry og ananas i fad er blevet tilføjet til listen over familiefavoritterne, og vi har allerede fået den to gange indenfor et par uger.

Der sker noget magisk, når man kombinerer kylling, karry, ananas og kokosmælk sammen.

Nogle rynker på næsen, når de hører at der skal ananasskiver i retten - det er så "mormor-agtigt", og noget der hører 80'erne til sammen med den klassiske rejecocktail.

Og tro mig - det smager altså rigtig godt i denne ret, men du kan sagtens undlade ananasskiverne, og så nøjes med saften, som virkelig tilfører sovsen noget godt uden den bliver for sød.

Hawaiikylling eller kylling i fad med karry?

Kært barn har mange navne, og denne opskrift benævnes både hawaiikylling; kylling i fad med karry og ananas; kylling i karry i ovn; cremet kylling i karry og så videre og så videre ...

I bund og grund er udgangspunktet det samme - kylling i en eller anden form for karrysovs, forskellige grøntsager og så en tur i ovnen.

Voila - kyllingefad med karry og ananas. Et velsmagende måltid som både egner sig til hverdag og som gæstemiddag, hvor du så kan servere lidt ekstra godt tilbehør til retten ligesom man gør ved den klassiske ristaffel.

En god basisopskrift med mange muligheder

Opskriften på kylling i fad med karry er en god basisopskrift, som du kan variere i det uendelige hvad angår grøntsager og kødtype.

Du kan fx erstatte kyllingen med en god svinekotelet eller kalkunschnitzler, som du selv kan skære ud af et kalkunbryst.

Tilberedningstiden er nogenlunde den samme - brune kødet ved høj varme i nogle minutter, og så ind i ovnen i ca. 30 minutter.

Tilbehør til kyllingefad med karry:

  • Peanuts eller cashewnødder
  • Kokosmel
  • Banan i skiver
  • Tørrrede abrikoser
  • Mango chutney
  • Dampet broccoli
  • Basmati- eller jasminris
  • Lækkert madbrød

5 kommentarer til “Kylling i fad”

  1. Wauw en lækker hawaiikylling 🤗🤗☺☺
    Vi har ikke fået karry i mange år, da kæresten ikke er vild med det og plejer at "kamuflere" smagen med ketchup 🙊🙉🙈
    Jeg elsker karry, så i går tænkte jeg, at nu var det tid til kylling i karry, for jeg savner det.
    Det var en kæmpe succes og retten er en klar keeper og bliver en favorit i familien 🥰
    Tusind tak 🤗🥰

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Trine,
      Mange tak for dine rosende ord vedrørende kylling i karry - jeg kan godt forstå jeres begejstring, og her i huset er det også en af de faste favoritter, som vi jævnligt serverer med stor tilfredsstillelse. Kylling og karry kan noget magisk når de to forenes 😊

      Hilsen
      Thomas

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Conny,
      Det er jeg rigtig glad for at høre 😊 Det er også en ret der er i høj kurs her i huset, og noget både store og små kan lide.

      Hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.