Forside » Opskrifter » Cremet kylling i broccolifad

Cremet kylling i broccolifad

Cremet kylling i broccolifad

Skal det være nemt, sundt og lige til ... Så spring med på vognen og hop ombord i en omgang cremet kylling i broccolifad.

Jeg elsker madretter, hvor ens indsats i køkkenet, langt overstiges af det færdige resultat. Sådan har jeg det med cremet kylling i broccolifad. Det er en ret med forholdsvis få ingredienser og som ikke kræver den store indsats. Noget, vi alle kan bruge på en travl hverdag, hvor tiden og energien ikke altid er den ressource, vi har mest af.

Med cremet kylling i broccolifad, får du "leget" grøntsagerne indenbords hos børnene. Den lækre, cremede sauce med fløde og sambal oelek, som sætter sig i både broccolien og kyllingen, får grøntsagerne godt camoufleret, så selv de grøntsags forskrækkede også kan være med.

Cremet kylling i broccolifad

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 3-4 kylligebryster
  • 2 broccoli
  • 2 æg
  • ½ ltr. piskefløde eller madlavningsfløde
  • 2 dl. creme fraiche 9%
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 tsk. sambal oelek
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Instructions

  1. Start med at opvarme ovnen til 200° grader almindelig ovnvarme.
  2. Trim kyllingebrysterne og skær dem midt over på den lange side, så du får to flade fileter.
  3. Del hver filet i tre lange strimler.
  4. Opvarm lidt olie i en gryde og steg kyllingefileterne ved middelhøj varme indtil de har en fin stegeskorpe. De skal ikke være helt gennemstegte, da de skal ind i ovnen.
  5. Skyl broccolien under koldt vand, og skær den ud i små buketter. Damp broccolistykkerne i letsaltet vand i en gryde eller i en grøntsagsbeholder til mikroovnen, hvor de skal have ca. 2½ min. De må ikke få for meget, da de stadigvæk skal have bid.
  6. Rør æg, fløde, creme fraiche og sambal oelek godt sammen, og smuldre grøntsagsbouillonterningen ned i æggemassen og rør det hele godt sammen.
  7. Hæld den resterende væde fra de letkogte broccoli og læg dem i bunden af et smurt ildfast fad.
  8. Fordel efterfølgende kyllingefileterne ovenpå broccolien og slut af med at hælde flødesaucen ud over de øvrige ingredienser.
  9. Sæt fadet i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
  10. Velbekomme.

Notes

Spidskålssalat, bulgur eller lidt ris smager rigtig godt til cremet kylling i broccolifad.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *