Forside » Fjerkræ » Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Møre og saftige kyllingebryststykker i en mundvandsdrivende lækker flødesovs spækket med champignon, hvidløg og løg. Må jeg præsentere dig for en af mine store favoritter, når det kommer til hurtig velsmagende aftensmad. Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin. Dette her er velsmagende aftensmad på den helt store klinge, som både kan tilberedes på en travl hverdag, og som samtidig ikke kræver ret mange ingredienser eller den helt store indkøbsliste. Sovsen er et kapitel for sig, og hvis du samtidig er vild med kylling og champignoner, vil denne opskrift med statsgaranti blive en af dine nye foretrukne hverdagsretter, som samtidig har potentiale som lækker gæstemad.

Prøv lige at se opskriften på: Kyllingestykker på spaophold

Opskrift på kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Kyllingebryster er noget af det nemmeste at arbejde med, og mulighederne er nærmest uudtømmelige, når det kommer til anvendelsesmuligheder. De kan tilberedes med det samme, og er forholdsvis billige i indkøb. Denne opskrift på kylling i svampedrøm er lige til at gå til, og kan stå færdig på spisebordet i løbet af en halv times tid. Kyllingestykkerne skal lynsteges, så de får en lækker gylden stegeskorpe, hvorefter champignonerne skal steges gyldne sammen og smide det meste af deres væde. Løgene steges klare med de finpressede hvidløgsfed, hvorefter hvidvin og piskefløde samler hele retten. Du kan både anvende frisk og tørret rosmarin. Frisk rosmarin komplimenterer umamismagen i de sauterede champignoner rigtig godt men du kan også prøve dig frem med fx timian, estragon og persille.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk gyros

Denne opskrift på kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin er:

  • Nem og hurtig aftensmad på en halv time
  • Møre og saftige kyllingebryster i den mest fantastiske flødesovs spækket med champignoner
  • Hverdagsmad når familien skal have en på opleveren, eller når gæsterne skal forkæles i weekenden

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Champignon eller svampe (eller begge dele)
  • Løg
  • Hvidløg
  • Hvidvin
  • Piskefløde 38%
  • Rosmarin (frisk eller tørret)
  • Hvedemel
  • Dijonsennep
  • Hønsebouillonterning
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie eller smør til stegning

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin
Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller

En svampedrøm som bordherre

Når jeg anvender ordet "svampedrøm" i opskriften, er det ingen underdrivelse. Svampesovsen har den helt store hovedrolle i dette fortryllende måltid, som er spækket med smag takket være de sauterede champignoner, panden som bliver deglaseret med hvidvin og ikke mindst piskefløde. Rigtig piskefløde. Du kan selvfølgelig godt erstatte piskefløden med madlavningsfløde eller mælk, men det bliver altså ikke det samme - ikke mindst smagsmæssigt.

Svampesovsen er utrolig hurtig og nem at lave. Champignonerne skal brunes på panden, hvilket forstærker deres smag. De skal steges gyldne, og løgene bløde og klare. Herefter vælger jeg at deglasere panden med hvidvin, hvilket er med til at opløse stegeresterne på panden, som forstærker og balancerer sovsen. Sovsen rundes af med lidt dijonsennep, hønsebouillon og piskefløde. Nu skal sovsen simre og koge lidt ind sammen med kyllingestykkerne, inden den endelig smages til med salt og friskkværnet peber. Anvender du mælk i stedet for piskefløde, kan det være nødvendigt at jævne sovsen med lidt majsmel opløst i koldt vand, eller tilsætte lidt mere mel inden panden deglaseres.

Prøv lige at se opskriften på: Karbonader i fad

Du kan blandt andet anvende disse svampe og champignon:

  • Mark-champignon
  • Brun champignon
  • Almindelige hvide champignon
  • Portobello svampe
  • Østershatte
  • Rørhat
  • Kantarel

God fornøjelse.

Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 375 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 25 voted )

Ingredients

  • 3-4 kyllingebryst, halveret på langs (så du får du fileter ud af hvert bryst)
  • 400-500 gr. champignon, halveret eller skåret i rustikke skiver
  • 2 løg, skåret i tynde både eller rustikke tern
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 2,5 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. piskefløde 38%
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 hønsebouillonterning
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie eller smør til stegning

Instructions

  1. Start med at flække kyllingebrysterne på langs på den smalle side, så hvert enkelt kyllingebryst bliver til to bryststykker af halv tykkelse.
  2. Rens champignonerne og skyl dem evt. hurtigt under koldt vand, hvis de er meget snavsede. Skær det yderste af roden og halver eller skær dine champignon i tykke rustikke skiver.
  3. Pil løgene og skær det over på midten. Skær løget ud i tynde både eller rustikke tern.
  4. Opvarm lidt olie eller smør på en pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på begge sider ved forholdsvis høj varme i et par minutter på hver side. Drys lidt salt og friskkværnet peber på kyllingestykkerne, og læg dem over på en tallerken. De er endnu ikke færdigtilberedte, men det bliver de lidt senere i processen.
  5. Hæld champignonerne ned på den pande, hvor du lige har lynstegt kyllingebrysterne, og steg champignonerne gyldne ved forholdsvis høj varme i 2-3 minutter. Tilsæt evt. lidt mere olie eller smør til panden, og krydre med rosmarin, salt og friskkværnet peber.
  6. Tilsæt løg og hvidløg, og steg løgene klare i yderligere et par minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  7. Fordel en spiseskefuld mel ud over grøntsagerne på panden, og rør godt rundt så melet bliver jævnt fordelt.
  8. Hæld hvidvinen ned på panden til grøntsagerne sammen med en hønsebouillonterning, piskefløde og dijonsennep. Rør godt rundt på panden, så evt. stegerester fra bunden går løs og bliver integreret i sovsen.
  9. Læg kyllingestykkerne tilbage i sovsen på panden (også stegesaften fra tallerkenen), og bring sovsen i kog under jævnlig omrøring.
  10. Når sovsen koger, skruer du ned for varmen, og lader sovsen simre videre i ca. 10 minutter.
  11. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
  12. Server retten rygende varm til kogte ris eller frisk pasta.
  13. Velbekomme.

Notes

Retten er fryseegnet og har en holdbarhed på minimum 2-3 måneder. I køleskab har dette herlige måltid en holdbarhed på minimum et par dage. Som tilbehør kan du fx servere ris, kartofler, kartoffelmos og frisk pasta - mulighederne er mange, men tilbehøret skal kunne opsuge den lækre flødesovs.

Kylling i svampedrøm med hvidløg og hvidvin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *