Thaikylling i karry

af Baregomad.dk
Thaikylling i karry
0 kommentar
0

Jeg elsker krydret mad. Så er det sagt. Det behøver ikke være vanvittig stærkt, men tilpas krydret med masser af smag og nuancer af det sure, søde, bitre og salte.

Thaikylling i karry er netop sådan en ret, som rummer hele smagspaletten og sender smagsløgene på en skøn rejse til det asiatiske køkken.

Thaikylling er asiatisk fastfood

Thaikylling i karry er ganske enkelt asiatisk fastfood på den fede måde.

Kombineret med lækre grønne danske asparges, lime og ingefær, får du her en skøn sommerlig ret, som både rummer årstidens danske grøntsager i skøn harmoni med et asiatisk islæt.

Thaikylling i karry er en utrolig velsmagende ret, som med sin lækre cremede konsistens og meget nemme tilberedning, er et hit i enhver familie.

Det er ihvertfald gået hen og blevet en af familiens helt store favoritter.

Velbekomme.

Thaikylling i karry

Thaikylling i karry

Jeg elsker krydret mad. Så er det sagt. Det behøver ikke være vanvittig stærkt, men tilpas krydret med masser af smag og… Hovedretter Thaikylling i karry European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • 800 gr. kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
  • 3-4 spsk. gul karrypasta
  • Saft og skræl fra 1-2 økologiske limefrugter
  • Ca. 5 cm. revet ingefær
  • 2 dåser fuldfed cremet kokosmælk
  • 1/4 ltr. madlavningsfløde 18%
  • 2 spsk. fiskesauce
  • Evt. lidt soya
  • 1 bdt. friske grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • Grofthakkede korianderblade eller bredbladet persille

Sådan gør du

Rens kyllingestykkerne for evt. sener og skær dem i grove tern.

Hæld lidt olie i en gryde eller sauterpande og rist den gule karrypasta af et kort øjeblik.

Tilsæt herefter kyllingestykkerne og brun dem på alle sider.

Tilsæt den revne ingefær, limesaft og skræl, kokosmælk og madlavningsfløde og lad retten simre i ca. 15 min.

Smag retten til med et par spsk. fiskesauce, evt. lidt soya og salt og peber.

Tilsæt herefter de friske grønne asparges i mindre stykker og den røde peberfrugt og lad det hele simre i yderligere 4-5 min. Grøntsagerne skal stadigvæk have bid og være sprøde i konsistensen.

Hvis du ønsker en mere sødmefuld ret, kan du tilsætte et par tsk. rørsukker.

Hvor meget karrypasta du anvender i retten er en smagssag. Der er også stor forskel på karrypasta og de bedste af slagsen finder du i de asiatiske specialbutikker.

Server din lækre thaikylling i karry toppet med friske korianderblade eller bredbladet persille. Jeg foretrækker korianderblade, som giver en skøn smag til denne krydrede ret.

Yderligere kommentarer

Thaikylling i karry kan enten serveres med basmatiris eller hvis du ønsker en sundere udgave med færre kulhydrater, lækre blomkålsris.

Thaikylling i karry

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.