Forside » Fjerkræ » Thaikylling i karry

Thaikylling i karry

Thaikylling i karry

Jeg elsker krydret mad. Så er det sagt. Det behøver ikke være vanvittig stærkt, men tilpas krydret med masser af smag og nuancer af det sure, søde, bitre og salte. Thaikylling i karry er netop sådan en ret, som rummer hele smagspaletten og sender smagsløgene på en skøn rejse til det asiatiske køkken.

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas

Thaikylling er asiatisk fastfood

Thaikylling i karry er ganske enkelt asiatisk fastfood på den fede måde. Kombineret med lækre grønne danske asparges, lime og ingefær, får du her en skøn sommerlig ret, som både rummer årstidens danske grøntsager i skøn harmoni med et asiatisk islæt.

Thaikylling i karry er en utrolig velsmagende ret, som med sin lækre cremede konsistens og meget nemme tilberedning, er et hit i enhver familie. Det er ihvertfald gået hen og blevet en af familiens helt store favoritter.

God fornøjelse.

Thaikylling i karry

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.9/5
( 7 voted )

Ingredients

  • 800 gr. kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
  • 3-4 spsk. gul karrypasta
  • Saft og skræl fra 1-2 økologiske limefrugter
  • Ca. 5 cm. revet ingefær
  • 2 dåser fuldfed cremet kokosmælk
  • ¼ ltr. madlavningsfløde 18%
  • 2 spsk. fiskesauce
  • Evt. lidt soya
  • 1 bdt. friske grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • Grofthakkede korianderblade eller bredbladet persille

Instructions

  1. Rens kyllingestykkerne for evt. sener og skær dem i grove tern.
  2. Hæld lidt olie i en gryde eller sauterpande og rist den gule karrypasta af et kort øjeblik.
  3. Tilsæt herefter kyllingestykkerne og brun dem på alle sider.
  4. Tilsæt den revne ingefær, limesaft og skræl, kokosmælk og madlavningsfløde og lad retten simre i ca. 15 min.
  5. Smag retten til med et par spsk. fiskesauce, evt. lidt soya og salt og peber.
  6. Tilsæt herefter de friske grønne asparges i mindre stykker og den røde peberfrugt og lad det hele simre i yderligere 4-5 min. Grøntsagerne skal stadigvæk have bid og være sprøde i konsistensen.
  7. Hvis du ønsker en mere sødmefuld ret, kan du tilsætte et par tsk. rørsukker.
  8. Hvor meget karrypasta du anvender i retten er en smagssag. Der er også stor forskel på karrypasta og de bedste af slagsen finder du i de asiatiske specialbutikker.
  9. Server din lækre thaikylling i karry toppet med friske korianderblade eller bredbladet persille. Jeg foretrækker korianderblade, som giver en skøn smag til denne krydrede ret.
  10. Velbekomme.

Notes

Thaikylling i karry kan enten serveres med basmatiris eller hvis du ønsker en sundere udgave med færre kulhydrater, lækre blomkålsris.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *