Baregomad.dk » Opskrifter » Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål

Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål

Asiatisk kyllingesuppe med et twist

Tá en dansk hønsekødssuppe og pift den op med en håndfuld asiatiske grøntsager, så har du en skøn, velsmagende og frisk suppe med et twist af Asien.

Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål er en velsmagende suppe, som er nem at tilberede og en sund én af slagsen. Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål kan enten tilberedes med chili eller helt undlades, lige efter familiens smagsløg.

Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål kræver ikke det helt store arsenal af oversøiske grøntsager og krydderier - de fleste af dem kan købes i et supermarked.

Har man et asiatisk supermarked i byen, er det dog klart at foretrække. Vores asiatiske supermarked i Horsens er en sand perle at gå på opdagelse i. Og man er altid garanteret friske grøntsager og krydderier, til langt under priserne i supermarkederne og en god vejledning i de orientalske specialiteter.

God fornøjelse.

Asiatisk kyllingesuppe med et twist

Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 3 kyllingebrystfileter
  • 1 ¼ ltr. hønsebouillon
  • ¼ hvidkål
  • 4 gulerødder
  • 1 porre
  • 2-3 stilke citrongræs
  • 3 fed hvidløg
  • 250 gr. champignon eller svampe
  • 1 rød chili eller 1 tsk. tørret chili (kan undlades)
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • ½ potte rød basilikum
  • Olie
  • Salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Kyllingefileterne skæres i tynde strimler.
  2. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver på skrå. Porren renses og skæres i fine ringe. Hvidkålen snittes fint og hakkes i længder á 3-4 cm. Champignon eller svampe renses, men bevares hele.
  3. Chilien befries for kerner og hakkes fint. De to citrongræs skylles og top og bund skæres af. De yderste blade fjernes og citrongræsset snittes i fine ringe.
  4. Olien varmes op i en gryde og chilien, presset hvidløg, citrongræs og revet ingefær svitses i et par minutter. Herefter tilsættes hønseboullionen sammen med kyllingestrimlerne, gulerødder, hvidkål og porre. Suppen bringes i kog og koger videre ved middel varme i 6-7 min.
  5. De rensede champignon eller svampe svitses af på en varm pande i ca. 5 min., til de er blevet gyldenbrune.
  6. Herefter smages suppen til med fiskesauce, limesaft og lidt salt.
  7. De ristede champignon tilsættes suppen lige inden servering sammen med den finthakkede røde basilikum.
  8. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål kan serveres med enten Naan brød naturel eller med koriander. Istedet for brød, kan man tilsætte en pakke kogte nudler, ca. 200 gr. direkte i suppen, som derved bliver mere fyldig og mættende.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.