Mørbrad a la thai

af Baregomad.dk
Mørbrad a la thai
0 kommentar
1

Jeg kan godt lide krydret mad, som smager af noget og som er inspireret af det asiatiske køkken. Det asiatiske køkken, som jo egentlig er en kombination af mange forskellige madkulturer i hele Asien, er bl.a. kendt for sine sunde og friske råvarer, ikke så meget kød og en nem tilberedning.

Mørbrad a la thai er en skøn fordansket middagsret, som henter inspiration fra thai køkkenet, og som er utrolig nem at tilberede. Så gør det vel heller ikke noget, at det er et måltid der kræver minimal indsats i køkkenet, og derfor er helt oplagt som nem og hurtig aftensmad i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad

Turen går til Thailand i aften

Mørbrad a la thai sender dig for en kort stund en tur til Thailand med de skønneste krydderier og farver. Mørbrad a la thai kan serveres uden ris og kun med dampet broccoli, hvis du vil have færre kulhydrater, men spørger du mig skal det serveres med blomkålsris eller basmatiris.

Du kan selv sætte dit personlige præg på dette måltid, hvad angår ingredienser og krydderier. Uanset om du er til stærk eller knap så krydret mad, vil thai mørbrad kunne justeres til familiens præferencer.

LÆS OGSÅ: Klassisk mørbradgryde

Mørbrad a la thai

Mørbrad a la thai

Jeg kan godt lide krydret mad, som smager af noget og som er inspireret af det asiatiske køkken. Det asiatiske køkken, som jo egentlig… Nem aftensmad Mørbrad a la thai European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 stor svinemørbrad
  • 3-4 tsk. rød karrypasta
  • 2 tsk. sambal oelek
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4-5 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. økologisk rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 100 gr. finthakkede peanuts

Sådan gør du

  1. Puds svinemørbraden og skær den over på langs. Skær de to aflange stykker ud i ca. 1 cm. tykkelse.
  2. Varm lidt olie op i en stor gryde, wok eller stegepande og tilsæt den røde karrypasta sammen med kødet. Kødet lynsteges ved høj varme i 4-5 min. - kan evt. steges af to omgange.
  3. Tilsæt herefter kokosmælken og alle de øvrige ingredienser ned til kødet. Kog det hele sammen i ca. 6-7 min.
  4. Er du til rigtig stærk mad, kan du tilsætte yderligere et par tsk. rød karrypasta eller sambal oelek - alternativt lidt friskhakket chili. Smag dig frem og gør dine egne erfaringer 🙂
  5. Ønsker du en lidt mere cremet sauce, hvilket vi personligt foretrækker i familien, kan du lige jævne retten med et par tsk. majsmel i lidt kold mælk eller vand.
  6. Mørbrad a la thai er nu klar til at blive serveret.

Yderligere kommentarer

Mørbrad a la thai kan du servere udelukkende med grøntsager eller ris. Hvis du hælder mest til grøntsager, kan du dampe to hele broccoli, som fint vil kunne mætte 4 voksne personer. Du kan også prøve at servere blomkålsris til mørbrad a la thai, som vil spare dig for en del kulhydrater og stivelse. Er du mere til en god omgang basmatiris, er de heller ikke at fornægte og så kan du nøjes med et broccoli.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.