Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Sund aftensmad » Squashspaghetti med kylling og broccoli

Squashspaghetti med kylling og broccoli

Squashspaghetti med kylling og broccoli

Denne skønne ret hedder noget så eksotisk som squashspaghetti med kylling og broccoli. Ordet "spaghetti" leder jo straks tankerne hen på det italienske køkken, hvorfra jeg også har hentet inspiration til denne ret.

Retten indeholder ikke traditionel spaghetti, men derimod friskrevet squashspaghetti, som er en suveræn katalysator i mange forskellige retter.

Squashspaghetti med kylling og broccoli minder lidt om den traditionelle cremede spaghetti carbonara, idet vi laver en cremet sauce af æg, ost og fløde, som tilsættes lige før serveringen.

Godt alternativ til traditionel spaghetti

Jeg savner på ingen måde den traditionelle spaghetti i denne ret, da squashspaghettien for det første sparer dig for en masse kulhydrater. Samtidig forårsager den ikke den samme oppustethed, som en traditionel udgave af spaghetti carbonara nemt kan gøre.

Squashspaghetti med kylling og broccoli er et hit for selv de mest grøntsagsforskrækkede medlemmer i din familie.

Velbekomme.

Squashspaghetti med kylling og broccoli

Squashspaghetti med kylling og broccoli

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 3-4 kyllingebryst
 • 200 gr. bacon i tern
 • 3 squash
 • 1 stort rødløg
 • 1 broccoli
 • 2 fed hvidløg
 • 4 æg
 • 2½ dl. 18% madlavningsfløde
 • 100 gr. friskrevet parmesan
 • 1 tsk. basilikum
 • 1 tsk. oregano
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Fordel baconternene på et stykke bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. Når baconternene er færdige, fordeles de på et par stykker køkkenrulle på en tallerken.
 2. Rens kyllingebrysterne for evt. sener og skær dem igennem på den lange led, så du har to halve kyllingebryster. Disse skæres i strimler på ca. 1½ cm. tykkelse.
 3. Varm olien op i en pande og brun kyllingestrimlerne. Tilsæt krydderierne  og smag til med salt og friskkværnet peber. Tag de færdigstegte kyllingestrimler af panden.
 4. Røg de tre æg sammen med den friskrevne parmesan og madlavningsfløden.
 5. Skyl de tre squash og riv dem til squashspaghetti på eks. en GEFU Spirelli spaghetti slicer, som er det perfekte værktøj til frembringelse af squashspaghetti.
 6. Skær broccolien i små buketter og damp dem let i en mikrobølgeovn i ca. 2 minutter, så de stadigvæk har godt bid.
 7. Pil rødløget og skær det i tynde både. Steg løget klart i den opvarmede olie på panden. Tilsæt broccolibuketterne og lad dem stege med i et par minutter.
 8. Tilsæt kyllingestrimlerne, squashspaghettien og æggemassen.
 9. Kør godt rundt i retten, så æggemassen bliver jævnt fordelt og sætter sig i retten.
 10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
 11. Pynt med de sprøde bacontern og evt. noget frisk basilikum.
 12. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Squashspaghetti med kylling og broccoli smager rigtig godt i sit eget selskab, men en god tomatsalat eller noget friskbagt madbrød er også rigtig velegnet til dette måltid.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.