Er du til saftige kyllingebrystfileter, som er på spaophold i en cremet mormor-sovs, hvor smagsbarometret er ved at springe skalaen for velsmag og umami, er denne opskrift på kyllingebryst i cremet svampesovs lige dig. Det er mundvandsdrivende lækker aftensmad til både hverdag og weekend, og så gør det vel ikke noget, at dette måltid kan tilberedes på under en halv time. Det er hjemmelavet fastfood der vil noget.
Prøv lige at se opskriften på: Fattigmands tournedos
Denne opskrift på kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat er:
- Mundvandsdrivende lækker aftensmad på under 30 minutter
- Spækket med smag og saftige kyllingebrystfileter med gylden stegteskorpe
- Luksus-aftensmad i hverdagen, og skøn gæstemad i weekenden
- Moderne mormormad med en cremet flødesovs fuld af umami-smag
- Fryseegnet i op til to måneder, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kyllingebryster
- Champignon eller svampe
- Hvidløg
- Spinat
- Hvidvin (kan undlades)
- Madlavningsfløde
- Hønsebouillon
- Parmesan
- Smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Hvedemel
Mormor-sovs spækket med smagen af umami
Champignon. Madlavningsfløde. Hvidløg. Parmesan. Du kan nærmest smage sovsen ikke sandt? Engang imellem må du godt forkæle dig selv og familien med en rigtig mormor-sovs. En lækker og cremet en af slagsen, som klæber sig til de gyldne kyllingebrystfileter og de kogte parboiled ris, som bliver fortæret af sovsen som var det ren kviksand.
Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller i fad
Sovs med madlavningsfløde er ikke hverdagskost i vores familie, men vores børn sætter nu pris på god gammeldags mad engang imellem, og det gør vi gamle her i huset også. Opskriften på kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat består primært af champignon eller svampe, som er den bærende ingrediens i sovsen og selve retten. Det er ikke mørbrad a la creme, men kylling a la creme tilsat lidt ekstra umami i form af parmesan og et par håndfulde spinat. Spinaten tilfører sovsen en fyldig tekstur, og ikke mindst masser af fibre og vitaminer. I vinterhalvåret kan du med fordel udskifte spinaten med grønkålsblade.
God fornøjelse.
Ingredients
- Sprødstegte kyllingebryster:
- 3 kyllingebryster
- Salt
- Friskkværnet peber
- 40 gr. hvedemel
- Smør eller olie til stegning
- Cremet svampesovs med spinat:
- 350 gr. champignoner, skåret i tynde skiver
- 100 gr. frisk babyspinat (grønkål kan også bruges)
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 dl. hvidvin (kan undlades)
- 5 dl. madlavningsfløde
- 1 dl. hønsebouillon (1 hønsebouillon terning)
- 50 gr. parmesan, friskrevet
- 30 gr. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Evt. 1-2 spsk. gastrik
- Pynt:
- 1 bdt. persille, grofthakket
Instructions
Sprødstegte kyllingebryster:
- Start med at trimme kyllingebrysterne for fedt og sener, og halver dem på langs, så de får den halve tykkelse.
- Hæld lidt hvedemel op i en dyb tallerken, og vend brystfileterne grundigt i melet.
- Opvarm smør eller olie på en stor pande ved forholdsvis høj varme, og steg brystfileterne i 2-3 minutter på hver side indtil de har fået en flot gylden stegeskorpe. Kyllingestykkerne skal kun akkurat være gennemstegte med en kernetemperatur på 75° grader.
- Læg de stegte brystfileter over på en ren tallerken, og dæk dem til med staniol.
Cremet svampesovs med spinat:
- Steg champignonerne eller svampene gyldne ved meget høj varme i 4-5 minutter, eller til de har smidt det meste af væden, og har fået en flot gylden farve. Tilsæt evt. lidt mere smør eller olie på panden, hvis der ikke er nok tilovers fra brystfileterne. Skru lidt ned for varmen (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
- Tilsæt presset hvidløg, salt og lidt friskkværnet peber, og lad det hele stege videre i et minut.
- Hæld hvidvin på panden, og lad det koge op i et lille minut så alkoholen fordamper (spring dette trin over, hvis du ikke vil have hvidvin i retten).
- Tilsæt hønsebouillon og lad alle ingredienserne småkoge i yderligere et minut.
- Fordel madlavningsfløden ud over alle ingredienserne på panden, og lad svampesovsen simre videre i 2-3 minutter.
- Tilsæt parmesan og rør det godt rundt i sovsen.
- Vend de skyllede spinatblade i svampesovsen, og giv det et hurtigt opkog.
- Læg de færdigstegte brystfileter tilbage i svampesovsen, og lad det hele simre videre i et par minutter.
- Drys lidt grofthakket persille ovenpå panden, og server retten sammen med ris, kartoffelmos eller knuste kartofler (noget der kan suge den lækre sovs).
- Velbekomme.
Notes
Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat kan opbevares på køl i 2-3 dage, og er fryseegnet i op til 2 måneder. I vinterhalvåret kan du prøve at udskifte spinaten med grønkålsblade, som også smager rigtig godt i retten.