Kylling i cremet peanutsauce med forårsløg er en skøn, velsmagende ret med en fantastisk smag af peanutbutter og karrypasta. Mine børn er helt vilde med peanutbutter på deres rundstykker i weekenderne, men den kombination kan jeg ikke lige adaptere. Anderledes er det med peanutbutter i madlavningen, som virkelig er en skøn aromatisk smagsforstærker, der tilfører retten en let nøddeagtig smag.
Prøv lige at se opskriften på: Boller i karry i ovn
Denne opskrift på kylling i cremet peanutsauce med forårsløg er:
- En fantastisk lækker og nem hverdagsret, som kan tilberedes på 30 minutter
- Spækket med smagen af peanuts, kokosmælk og karry
- Et velsmagende måltid, som hele familien vil elske
- Asiatisk-inspireret gryderet, som kan serveres med ris eller blomkålsris
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kyllingebryst
- Kokosmælk
- Madlavningsfløde
- Gul karrypasta
- Lime
- Forårsløg
- Peanutbutter
- Salt
- Friskkværnet peber
- Saltede peanuts
Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas
Kylling i cremet peanutsauce er nem at tilberede og et fortryllende måltid i hverdagen, da det ikke tager mere end 30 min. fra start til slut og vupti, så er retten klar til servering. Såre enkel at lave og få ingredienser, men smager som gastronomi på den helt store klinge.
God fornøjelse.
Ingredients
- 3 kyllingebryster, skåret i mundrette stykker
- 1 ds. kokosmælk
- 5 dl. madlavningsfløde
- 3 tsk. gul karrypasta
- Saften fra 1-2 lime
- 2 bdt. forårsløg, skåret i tynde ringe
- 5 spsk. peanutbutter
- Salt
- Friskkværnet peber
- Saltede peanuts
Instructions
- Skær kyllingefileten igennem på højkant, så du har to fileter. Skær herefter fileterne ud i rustikke tern, og gennemsteg dem i lidt olie ved forholdsvis høj varme i en gryde eller sauterpande, så de får en gylden stegeskorpe.
- Rengør forårsløgene under koldt vand, og skær dem ud i fingertykke stykker.
- Læg de færdigstegte kyllingestykker op i en dyb tallerken. Hvis der er noget væske fra kyllingen, skal det blot forblive i gryden, da det giver smag til retten.
- Vend kokosmælken og karrypastaen ned i gryden, og rør det godt sammen med et piskeris.
- Tilsæt limesaft, peanutbutter og madlavningsfløde og bring sovsen i kog under omrøring.
- Skru ned for varmen når sovsen koger, og læg de færdigstegte kyllingestykker tilbage i gryden.
- Lad retten simre videre i ca.5 min., og tilsæt herefter forårsløgene. Lad retten simre videre i et par minutter inden servering – forårsløgene skal stadigvæk have bid.
- Server retten til fx ris eller blomkålsris.
- Velbekomme.
Notes
Server din kylling i cremet peanutsauce sammen med basmatiris eller blomkålsris. Alt efter om der er børn i husstanden, skal man lige tilpasse mængden af den gule karrypasta og løbende smage retten til, så det ikke bliver for stærkt til de små, men takket være den nøddeagtige smag af peanutbutter i retten, vil hele familien elske dette måltid.