Kylling i fad på græsk bund af grøntsager

Jeg er ret begejstret for det græske køkken – ikke mindst på grund af grækernes forholdsvis ukomplicerede tilgang til madlavning og anvendelsen af krydderier og grøntsager. Græsk mad er ikke gastronomi på højt plan, men solid “bondekost” uden dikkedarer, og på et niveau hvor langt de fleste kan være med. Det skal smage af noget og være rustikt. Græsk mad er alt lige fra græske frikadeller, moussaka, græsk salat, tzatziki, farsbrød til græsk kartoffelsalat.

Er du begejstret for feta, grøntsager, hvidløg, oliven og krydderier, er denne opskrift på kylling i fad lige dig.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Denne opskrift på kylling i fad på græsk bund af grøntsager er:

  • Nem at tilberede i et fad
  • Rustik og et sandt farveorgie for øjnene
  • Inspireret af det rustikke græske køkken med indbygget middelhavsstemning
  • Lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemiddag
  • En god mulighed for at få ryddet op i din grøntsagsskuffe

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas

Kylling i fad på græsk bund af grøntsager

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Nem tilberedning med indbygget middelhavsstemning

Kylling i fad på græsk bund af grøntsager smager helt fantastisk, og så er det samtidig et måltid som er utrolig nemt at tilberede – selv på en travl hverdag, hvor indsatsen i køkkenet ikke tager mere end 15-20 minutter. Her kan de fleste være med, og dit udbytte er et velsmagende måltid tilberedt i ovn med indbygget græsk middelhavsstemning.

Prøv lige at se opskriften på: Tzatziki

Gode basale råvarer tilsat lidt kærlighed

Kylling i fad består kort og godt af nogle marinerede kyllingebryster tilberedt i ovnen på en græsk inspireret bund af forskellige grøntsager som fx kartofler, aubergine, gulerødder, rødløg, hvidløg og peberfrugter. Alle grøntsagerne vendes i en marinade bestående af olivenolie, presset hvidløg, oregano, salt, peber og friskpresset citronsaft. Det hele toppes med noget smuldret feta på toppen og lidt friskhakket persille, når retten kommer ud af ovnen. Som udgangspunkt kræver denne græsk inspirerede fadret ikke sovs, da der ligger noget lækker velsmagende væde i bunden af fadet fra grøntsagerne og kødet, men personligt foretrækker jeg nu at servere lidt hjemmelavet tzatziki som dyppelse, hvilket sætter prikken over i’et.

God fornøjelse!

Kylling i fad på græsk bund af grøntsager

Kylling i fad på græsk bund af grøntsager

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 350 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 8 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 4 kyllingebryst
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Ca. 1000 gr. kartofler
  • 1 aubergine eller squash
  • Ca. 200 gr. cherrytomater
  • 3 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 4 fed hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tørret oregano
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Pynt:

  • Friskhakket persille
  • Feta (ca. 200 gr.)
  • Evt. lidt 

Tilbehør:

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i store grove tern.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i rustikke stykker.
  4. Pil rødløgene og halver dem. Skær dem ud i tykke både.
  5. Halver auberginen på langs, og skær den ud i rustikke stykker.
  6. Skyl cherrytomaterne.
  7. Skyl peberfrugterne og fjern stilk, frøstol og frø. Skær peberfrugterne ud i grove tern.
  8. Pil hvidløgene og pres det i olivenolien.
  9. Bland oregano, salt, peber og saften fra en ½ citron i olien og rør godt rundt.
  10. Læg alle grøntsagerne ned i et smurt ildfast fad.
  11. Vend halvdelen af marinaden over grøntsagerne, og vend grøntsagerne godt rundt i marinaden med fingrene.
  12. Vend kyllingestykkerne i den anden halvdel af marinaden, og vikl et par skiver bacon rundt om hvert bryst.
  13. Lad kødet marinere lidt i en dyb tallerken imens du sætter fadet med grøntsagerne i ovnen.
  14. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 15 minutter.
  15. Tag fadet ud af ovnen, og vend forsigtigt grøntsagerne med en grydeske.
  16. Fordel kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne, og krydre med lidt ekstra citronsaft, salt og peber.
  17. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag retten færdig i ca. 30-35 minutter, eller til kyllingestykkerne og grøntsagerne er møre.
  18. Tag fadet ud af ovnen og top det græsk inspirerede kylling i fad med fetastykker og friskhakket persille.
  19. Server retten med hjemmelavet tzatziki.
  20. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Kylling i fad på græsk bund af grøntsager

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner