Forside » Fjerkræ » Kyllingebryster i tomatdrøm

Kyllingebryster i tomatdrøm

Kyllingebryster i tomatdrøm

Saftige og sprødstegte kyllingebrystfileter i en mundvandsdrivende lækker tomatdrøm af en cremet sovs - spækket med cherrytomater, hvidløg, hvidvin og mascarpone. Må jeg præsentere dig for en af familiens store favoritter, når det kommer til italiensk inspireret aftensmad. Kyllingebryster i tomatdrøm.

Dette her er velsmagende aftensmad på den helt store klinge, som både kan tilberedes på en travl hverdag, og som samtidig ikke kræver ret mange ingredienser eller den helt store indkøbsliste. Med andre ord forholdsvis budgetvenlig. Tomatsovsen er et kapitel for sig, og hvis du samtidig er vild med kylling og smagen af tomater og krydderurter, vil denne opskrift med statsgaranti blive en af dine nye foretrukne hverdagsretter, som samtidig har potentiale som lækker gæstemad i weekenden.

Denne opskrift på kyllingebryster i tomatdrøm er:

  • Italiensk inspireret aftensmad for hele familien med kylling
  • Krydrede kyllingebryster i en lækker cremet tomatsovs
  • Nem at tilberede og forholdsvis budgetvenlig
  • Hverdagsmad når familien skal have en på opleveren, eller når gæsterne skal forkæles i weekenden

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Tørret oregano
  • Tørret timian
  • Tørret rosmarin
  • Hvedemel
  • Cherrytomater
  • Rødløg
  • Mascarpone (piske- eller madlavningsfløde kan også anvendes)
  • Kyllingebouillon
  • Hvidvin
  • Hvidløg
  • Akaciehonning
  • Dijonsennep
  • Tomatkoncentrat
  • Parmesan, fintrevet

Prøv lige at se opskriften på: Quinoasalat i tomatdrøm

Kyllingebryster i tomatdrøm
Kyllingebrystfileterne vendes i en melblanding med masser af italienske tørrede krydderurter, og skal så brunes på panden indtil kødet får en flot gylden stegeskorpe. Herefter lægges de brunede kyllingebrystfileter over på en ren tallerken, og så skal du i gang med at tilberede den mundvandsdrivende lækre tomatsovs, som er en drøm af en sovs inspireret af det italienske køkken.

Prøv lige at se opskriften på: Bønnesalat

Opskrift på kyllingebryster i tomatdrøm

Kyllingebryster er noget af det nemmeste at arbejde med, og mulighederne er nærmest uudtømmelige, når det kommer til anvendelsesmuligheder. De kan tilberedes med det samme, og er forholdsvis billige i indkøb. Denne opskrift på kylling i tomatdrøm er lige til at gå til, og kan stå færdig på spisebordet i løbet af en halv times tid. Kyllingestykkerne skal paneres med mel og krydderurter, og så lynsteges i et par minutter på hver side, så de får en lækker gylden stegeskorpe. Herefter skal du tilberede den cremede tomatsovs, hvor du først skal blande hønsebouillon, akaciehonning, oregano og dijonsennep sammen i en røreskål.

Når kyllingebrysterne har fået en gylden stegeskorpe, skal de lægges til side på en tallerken. Rødløgene steges klare med de finpressede hvidløgsfed, og herefter skal panden koges af med hvidvinen, og reduceres til det halve ved høj varme i et par minutter. Lad endelig stegeresterne fra kyllingebrysterne og løgene forblive på panden, da det kun tilfører ekstra smag til sovsen. Hæld blandingen med hønsebouillon ned til den indkogte hvidvin på panden, og lad sovsen koge op. Tilsæt tomatkoncentrat og mascarpone, og vend parmesanen ned i sovsen, når mascarponen er blevet helt opløst og jævnt fordelt i sovsen under omrøring. Smag tomatsovsen til og læg forsigtigt de sprødstegte kyllingebryster og cherrytomater ned i sovsen, og varm retten godt igennem inden servering.

God fornøjelse.

Kyllingebryster i tomatdrøm

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 525 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 36 voted )

Ingredients

  • Kyllingebrystfileter:
  • 3-4 kyllingebrystfileter, halveret på langs (så du får du to fileter ud af hvert bryst)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 3-4 spsk. hvedemel (med top)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Tomatdrøm:
  • 250 gr. cherrytomater, halveret
  • 1 rødløg, skåret i tynde både
  • 200 gr. mascarpone (piskefløde eller madlavningsfløde kan også anvendes)
  • 5 dl. kyllingebouillon (1 bouillonterning opløst i kogende vand)
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. akaciehonning (rørsukker kan også anvendes)
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 70 gr. tomatkoncentrat (en lille dåse)
  • 50 gr. parmesan, fintrevet
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt majsmel opløst i koldt vand til jævning

Instructions

Kyllingebrystfileter:

  1. Start med at flække kyllingebrystfileterne på langs på den smalle side, så hvert enkelt kyllingebryst bliver til to brystfileter af halv tykkelse.
  2. Bland mel, tørrede krydderurter, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken.
  3. Vend kyllingebrystfileterne på begge sider i melblandingen, og læg de panerede kyllingestykker på en tallerken.
  4. Opvarm godt med rapsolie eller flydende plantemargarine i en sauterpande eller stor stegepande, og steg kyllingebrystfileterne ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 2-3 minutter på hver side, eller til kødet har fået en gylden sprød stegeskorpe.
  5. Drys lidt salt og friskkværnet peber på kyllingestykkerne, og læg dem over på en tallerken. De er endnu ikke færdigtilberedte, men det bliver de lidt senere i processen.

Tomatdrøm:

  1. Bland kyllingebouillon, akaciehonning, dijonsennep og tørret oregano i en røreskål. 
  2. Hæld evt. lidt mere rapsolie på stegepanden, og steg løgbådene i et par minutter sammen med det finpressede hvidløg ved middelhøj varme.
  3. Hæld hvidvinen ned til løgbådene, og kog panden af i et par minutter, eller til hvidvinen er reduceret til ca. den halve mængde. Lad endelig stegeresterne fra kyllingekødet og løgene forblive på panden, da det kun tilfører ekstra smag til den færdige tomatsovs.
  4. Tilsæt tomatkoncentrat og rør det ind i den reducerede hvidvin.
  5. Hæld bouillonblandingen ned på panden, og lad bouillonen koge op under omrøring.
  6. Vend mascarponen ned til bouillonblandingen på panden, og rør godt rundt i sovsen med et piskeris eller grydeske, så mascarponen bliver helt opløst og sovsen ensartet i konsistensen.
  7. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt den fintrevne parmesan. Rør rundt i sovsen indtil parmesanen er helt opløst, og smag tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  8. Læg forsigtigt de brunede kyllingebrystfileter og halverede cherrytomater ned i tomatsovsen, og varm nu retten godt igennem i ca. 5 minutter.
  9. Top retten med grofthakket persille eller frisk basilikum lige inden servering.
  10. Velbekomme.

Notes

Kyllingebryster i tomatdrøm kan med fordel serveres til frisk pasta, ris, ovnstegte kartofler, kartoffelmos eller en lækker bønnesalat. Retten er fryseegnet i op til 3 måneder, og kan holde sig frisk i tætlukket emballage i 2-3 dage på køl.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *