Forside » Fjerkræ » Spansk chorizo-gryde

Spansk chorizo-gryde

Spansk chorizo-gryde

Værsgo - så er der spansk chorizo-gryde for alle pegene. Denne simple gryderet er inspireret af det spanske køkken, og deres fantastiske råvarer. Her får du en velsmagende gryderet spækket med smag, som samtidig rent visuelt er en fryd for øjet. Gryderetten er på ingen måder stærk, men dejlig varm og aromatisk takket være den krydrede salte chorizo-pølse og røget paprika. Du kan købe chorizo-pølse i de fleste supermarkeder - enten som en aflang salami eller som skiveskåret pålæg. Begge udgaver er lige velegnede i retten, men den bliver mest rustik i salami-udgaven, som kan skæres ud i rustikke stykker.

Prøv lige at se opskriften på: Melanzana alla parmigiana

Denne opskrift på spansk chorizo-gryde er:

  • En utrolig lækker spansk-inspireret gryderet med kyllingebryst og chorizo-pølse
  • Spækket med smag takket være den herlige chorizo-pølse og røget paprika
  • Utrolig nem at tilberede som velsmagende hverdagsmad eller lækker weekendmad
  • Er fryseegnet i op til 3 måneder og kan opbevares på køl i minimum et par dage

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Chorizo (svinekødspølse)
  • Røde peberfrugter
  • Gul peberfrugt
  • Løg
  • Hvidløg
  • Tomatpuré
  • Passata (moste tomater)
  • Hvidvin
  • Hønsebouillonterning
  • Tørret oregano
  • Røget paprika
  • Grønne oliven uden sten
  • Salt
  • Friskkværnet pebe
  • Olie

Prøv lige at se opskriften på: Romesco sauce

Spansk chorizo-gryde

Prøv lige at se opskriften på: Aubergine caponata med couscous

Opskrift på spansk chorizo-gryde

Denne opskrift på spansk chorizo-gryde er en af mine personlige favoritter, når det kommer til det farvestrålende spanske køkken, som byder på masser af varme, krydrede grøntsagssovse med en skøn sursød balance, grøntsager og kød. Den spanske svinekødspølse chorizo er den helt store hovedrolleindehaver i denne gryderet, som tilføjer varme og krydderier til alle de øvrige ingredienser i retten. Den kan spises til tapas og som pålæg til et stykke godt madbrød, eller endnu bedre indgå i en ret som den ultimative smagsforstærker. Den tilføjer ganske enkelt så meget smag til denne gryderet, at de øvrige krydderier næsten er overflødige. Men også kun næsten. Alle ingredienserne går op i en højere enhed, og komplimenterer hinanden på smukkeste vis.

God fornøjelse.

Spansk chorizo-gryde

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 450 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 51 voted )

Ingredients

  • 600-700 gr. kyllingebryst, skåret i fingertykke strimler
  • 200-250 gr. chorizo (svinekødspølse), skåret i diagonale stykker á 3-4 cm.
  • 2 røde peberfrugter, skyllet og renset for kerner og skåret i rustikke stykker
  • 1 gul peberfrugt, skyllet og renset for kerner og skåret i rustikke stykker
  • 2 store løg, pillet og halveret og skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • 70 gr. tomatpuré (lille dåse)
  • 500 gr. tomat passata (moste tomater)
  • 2,5 dl. hvidvin (kan erstattes med vand eller tomat passata)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1,5 tsk. røget paprika
  • 1 stor håndfuld grønne oliven uden sten
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. en smule knuste chiliflager
  • Olie

Instructions

  1. Opvarm lidt olie i en stor pande eller sauterpande, og steg chorizo-stykkerne sprøde ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 5 minutter. Læg de færdigstegte chorizo-stykker op i en røreskål.
  2. Krydre kyllingestykkerne med salt, friskkværnet peber og 1 teskefuld røget paprika, og steg dem i det resterende fedtstof på panden fra chorizo-pølsen. Steg evt. kyllingestykkerne af et par omgange, så de får en gylden stegeskorpe. Læg de færdigstegte kyllingestykker op i røreskålen til chorizo-stykkerne.
  3. Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg løgene klare og peberfrugterne bløde i ca. 7-8 minutter.
  4. Tilsæt finpresset hvidløg, tomatpuré, tørret oregano, spidskommen og en halv teskefuld røget paprika, og steg videre i ca. 2-3 minutter.
  5. Vend kyllinge- og chorizo-stykkerne tilbage på panden, og tilsæt hvidvinen. Lad hvidvinen koge ind til det halve ved middelhøj varme.
  6. Tilsæt passata og hønsebouillonterningen, og lad nu retten simre videre uden låg ved svag varme i yderligere 30-35 minutter.
  7. Tilsæt de grønne oliven ca. 5 minutter før retten er færdigtilberedt.
  8. Smag chorizo-gryden til med salt og friskkværnet peber (evt. en spiseskefuld gastrik)
  9. Drys lidt grofthakket persille ovenpå retten, og server den rygende varm til kogte ris og evt. et godt madbrød.
  10. Velbekomme.

Notes

Retten er fryseegnet i op til tre måneder, og kan holde sig frisk på køl i en tætlukket beholder i et par dage. Du kan erstatte hvidvinen med vand hvis du ikke lige har en flaske hvidvin ved hånden, eller helt vil undgå vin i retten (alkoholen fordamper under tilberedningen).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *