2tskvaniljesukker - 1 hel vaniljestang kan også anvendes
1dlvand - koldt
Sådan gør du
Skræl æblerne og skær dem i rustikke tern.
Kom æbleternene op i en gryde, og tilsæt vand, sukker og vaniljesukker. Hvis du bruger en vaniljestang, skal du flække vaniljestagen på langs, og skrabe kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret, og hæld det ned i gryden.
Bring gryden i kog under låg, og rør rundt i gryden et par gange undervejs. Når vandet koger i gryden skruer du lidt ned for varmen, og lader nu æblestykkerne simre i ca. 20-30 minutter - afhængig af hvilken konsistens du ønsker den færdige æblegrød skal have.
Tag gryden af varmen, og smag æblegrøden til med evt. mere sukker og vaniljesukker. Det er en smagssag hvor sød eller syrlig man ønsker sin æblegrød, og samtidig afhænger smagen meget af, hvor modne æblerne er og hvilken sort du benytter. Derfor skal du altid først smagen grøden til når den er kogt færdig.
Noter
Ønsker du en grød med en fin tekstur, kan du blende grøden med en stavblender.
Næringsindhold
Næringsindhold
Æblegrød
Mængde pr. portion
Kalorier
186
% Daglig værdi*
Fedt
0.5
g
1
%
Mættet fedt
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.02
g
Natrium
4
mg
0
%
Kalium
268
mg
8
%
Kulhydrater
49
g
16
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
40
g
44
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
135
IU
3
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
16
mg
2
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Servering
Lad grøden afkøle og stil den på køl indtil den skal anvendes.
Denne opskrift på frugtgrød med æble er:
Den ultimative opskrift på klassisk æblegrød til desserter og gammeldags æblekage
Utrolig nem at tilberede med kun 4 ingredienser
Fryseegnet
Grød af årstidens æbler tilsat lidt sukker og vanilje
1 kommentar til “Æblegrød”
Baregomad
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne her hvad du synes om den.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne her hvad du synes om den.