2tskvaniljesukker - 1 hel vaniljestang kan også anvendes
1dlvand - koldt
Fremgangsmåde
Skræl æblerne og skær dem i rustikke tern.
Kom æbleternene op i en gryde, og tilsæt vand, sukker og vaniljesukker. Hvis du bruger en vaniljestang, skal du flække vaniljestagen på langs, og skrabe kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret, og hæld det ned i gryden.
Bring gryden i kog under låg, og rør rundt i gryden et par gange undervejs. Når vandet koger i gryden skruer du lidt ned for varmen, og lader nu æblestykkerne simre i ca. 20-30 minutter - afhængig af hvilken konsistens du ønsker den færdige æblegrød skal have.
Tag gryden af varmen, og smag æblegrøden til med evt. mere sukker og vaniljesukker. Det er en smagssag hvor sød eller syrlig man ønsker sin æblegrød, og samtidig afhænger smagen meget af, hvor modne æblerne er og hvilken sort du benytter. Derfor skal du altid først smagen grøden til når den er kogt færdig.
Bemærkninger
Ønsker du en grød med en fin tekstur, kan du blende grøden med en stavblender.
Næringsindhold
Næringsindhold
Æblegrød
Mængde pr. portion
Calories
186
% Daglig værdi*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Sodium
4
mg
0
%
Potassium
268
mg
8
%
Carbohydrates
49
g
16
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
40
g
44
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
135
IU
3
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
16
mg
2
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.