Forside » Opskrifter » Mexicansk salat

Mexicansk salat

Mexicansk salat

Min opskrift på mexicansk salat er en mættende og sund måltidssalat, som hele familien med garanti vil elske, og som kan varieres i det uendelige. Salaten kan stå klar på bordet i løbet af tredive minutter, og hvis du allerede har kogt quinoa på køl, kan salaten tilberedes på bare 10 minutter. Quinoa skal koges i letsaltet vand i ti minutter, hvorefter vandet skal hældes fra gryden, og så skal quinoaen hvile under låg i yderligere fem minutter. Quinoaen bliver ekstra lækker og luftig af at hvile under låg, og er et lille trick, som jeg gerne vil dele med dig.

Mexicansk-inspireret quinoasalat

Her i familien er vi meget begejstrede for den sydamerikanske quinoa, som er superfood på den helt store klinge. Quinoa indgår i rigtig mange måltider – lige fra en sund og mættende ingrediens i salater, men også som erstatning for ris og pasta. De små sydamerikanske frø er spækket med proteiner, amino- og sunde fedtsyrer, og quinoa kan godt minde om et korn, men tilhører faktisk salturt-familien, som også omfatter spinat og rødbede.

Quinoa-frøene får selskab af peberfrugter, tomater, forårsløg, majs, rødløg og koriander, som vendes rundt i en frisk let syrlig dressing med limesaft, hvidvinseddike, spidskommen og chili. Resultatet er en rustik måltidssalat med elementer fra det mexicanske køkken, som kan serveres til en lang række mexicanske retter. Prøv at servere lidt sprøde nachos chips til salaten, som kun gør smagsoplevelsen endnu større.

Prøv lige at se opskriften på: Mexicanske ris

Denne opskrift på mexicansk salat er:

  • En lækker og velsmagende salat med inspiration fra det mexicanske køkken
  • Velegnet som tilbehør til mexicansk mad som fx enchiladas med kylling og quesadillas
  • Spækket med fibre, vitaminer og proteiner
  • Kan nydes som lækkert tilbehør eller som mættende måltidssalat
  • En skøn vegetarsalat vendt i en lækker dressing med friskpresset limesaft, hvidløg og chili

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Quinoa
  • Rød peberfrugt
  • Gul peberfrugt
  • Tomater
  • Forårsløg
  • Majs (kan erstattes med friske mangostykker)
  • Rødløg
  • Koriander (kan erstattes med persille)
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Limesaft
  • Hvidløg
  • Stødt spidskommen
  • Mild stødt chili

Prøv lige at se opskriften på: Enchiladas med kylling

Mexicansk salat

Prøv lige at se opskriften på: Quesadillas

Sådan koger du quinoa

Det er ikke spor svært at koge quinoa, og på bare femten minutter kan du fremtrylle de mest velsmagende luftige quinoa-korn. Quinoa-kornene skal koges i letsaltet vand, og i forholdet 1:2 – fx 1 dl. quinoa til 2 dl. vand. Kogetiden er 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra gryden, og så skal quinoaen hvile under låg i yderligere 5 minutter, hvilket gør kornene ekstra luftige og lækre. Herefter er du klar til at servere denne superfood som erstatning for ris og pasta, eller som et mættende element i en salat.

Sådan gør du:

  1. Skyl quinoaen under koldt vand i en sigte.
  2. Hæld quinoaen ned i en gryde, og tilsæt vand i forholdet 1:3.
  3. Bring vandet i kog og tilsæt lidt salt.
  4. Lad nu quinoa-kornene småkoge i ca. 10 minutter.
  5. Hæld vandet fra gryden, og lad den kogte quinoa hvile under låg i yderligere 5 minutter. Dette trick med at hælde vandet fra, og lade quinoa-kornene hvile under låg, gør kornene ekstra luftige og lækre.
  6. Server quinoaen varm eller kold.

God fornøjelse.

Mexicansk salat

Print
Serves: 4-6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 42 voted )

Ingredients

  • 200 gr. quinoa, ukogt
  • 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 1 gul peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 2 store tomater, udkernet og skåret i små tern
  • 3-4 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 stor håndfuld majs (fra dåse, frost eller majskolbe)
  • 1 stort rødløg, skåret i små tern
  • 1 bdt. frisk koriander, finthakket (kan erstattes med persille)
  • Dressing:
  • 0,75 dl. olivenolie
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. friskpresset limesaft
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. mild stødt chili (smag dig lidt frem - kan erstattes med lidt cayennepeber)
  • 0,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Kog quinoaen efter anvisningerne på emballagen. Du skal sørge for at skylle quinoaen godt under koldt vand i en sigte, inden du koger quinoaen i en gryde. Quinoa skal koges uden låg de første 15 minutter, og når vandet er blevet absorberet tager du gryden af varmen, og lægger låg på gryden i ca. 5 minutter, hvilket får den færdigkogte quinoa til at puffe op. Lad den færdigkogte quinoa køle lidt af inden du blander quinoaen med de øvrige ingredienser.
  2. Skyl peberfrugterne under koldt vand, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i små tern.
  3. Pil rødløget og skær det i små tern.
  4. Hak korianderen fint.
  5. Udkern tomaterne og skær dem ud i små tern.
  6. Bland den afkølede quinoa med alle grøntsagerne i en røreskål.
  7. Fordel dressingen ovenpå salaten, og rør det hele godt sammen.
  8. Stil salaten på køl indtil den skal serveres.
  9. Velbekomme.

Dressing:

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en lille røreskål, og smag dressingen til med fx mere friskpresset limesaft eller hvidvinseddike.

Notes

Den mexicanske salat skal opbevares på køl indtil den skal serveres, og har en holdbarhed på minimum 2-3 dage i en tætlukket beholder. Prøv at udskifte quinoafrøene med kidneybønner eller kogte ris, hvis du ikke kan lide quinoa.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *