Der er ikke noget så skønt som velsmagende aftensmad, der kun har krævet en minimal indsats i køkkenet. Denne opskrift på vegansk flødepasta med spinat og champignon kræver kun tyve minutter af din sparsomme tid i køkkenet, og belønner dig til gengæld med en lækker cremet pastaret spækket med smagen af champignon, spinat, ristede pinjekerner og vegansk parmesan, som løfter alle ingredienserne til nye højder.
Prøv lige at se opskriften på: Veganergryde
Denne opskrift på vegansk flødepasta er:
- Nem vegansk aftensmad på blot 20 minutter
- Med lækker cremet flødesovs vendt i frisk spinat og champignon
- Spækket med umami-smag takket være den veganske parmesan i kombination med de øvrige ingredienser
- Perfekt som hurtig hverdagsmad eller som lækker pastaret i weekenden med et glas hvidvin
Prøv lige at se opskriften på: Vegansk æg
Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med pesto, feta og avocado
Vegansk freestyling på slap line
Vegansk flødepasta med spinat og champignon er hurtig aftensmad på den gode og sunde måde. Det er også en ret der ligger op til freestyling, hvad angår ingredienser og krydderier som fx lidt revet muskatnød. Det er jo med at undgå eller begrænse sit madspil i hjemmet, og med en taknemmelig pastaret som denne veganske flødepasta, har du rig mulighed for at få brugt nogle af de grøntsagsrester du eventuelt har liggende i køleskabet som fx:
- Porrer eller forårsløg
- Peberfrugt
- Squash
- Cherrytomater
- Grønne bønner
- Asparges
Prøv lige at se opskriften på: Indisk dahl
Sådan laver du din veganske flødepasta:
- Start med at stege det finthakkede løg klart i lidt olie, og tilføj så vegansk smør og halvdelen af champignonerne i skiver. Når den første halvdel af champignonerne er blevet let gyldne, og begynder at miste deres væde, tilsætter du resten af champignonerne.
- Tilsæt herefter hvidløg og timian, og lad det stege med i et par minutter.
- Vend den veganske fløde i gryden, og tilføj herefter den veganske parmesan.
- Så er det tid til at vende den grofthakkede spinat i retten, som bare lige skal blive lidt blød i konsistensen.
- Hæld den færdigkogte pasta i flødesovsen, og vend pastaen godt rundt i gryden.
- Top med ristede pinjekerner, friskhakket persille og lidt ekstra parmesan.
- Så' der aftensmad!
God fornøjelse med din pastaret.
Ingredients
- 1 stort løg
- 3 fed finthakket hvidløg
- 100 gr. babyspinat
- Ca. 350-400 gr. hvide eller brune champignon - alternativt portobello svampe
- 500 gr. frisk pasta (fettuccine eller linguine)
- Ca. 30 gr. ristede pinjekerner
- Ca. 30 gr. vegansk parmesan
- 1 spsk. friskhakket timian eller 1 tsk. tørret timian
- Salt
- Friskkværnet peber
- Grofthakket persille til topping
- 2½ dl. havre madlavningsfløde eller lignende
- Vegansk smør til stegning
Instructions
- Bring vandet til pastaen i kog, og kog pastaen efter anvisningerne på pakken (frisk pasta tager kun et par minutter at koge, så det skal lige koordineres med hvor lang du er i processen med grøntsagerne).
- Pil løget og hak det i små tern.
- Hak hvidløget fint.
- Skyl babyspinaten under koldt vand og hak det groft.
- Skyl champignon under koldt vand og skær dem i skiver.
- Rist pinjekernerne fine gyldne på en tør pande, og læg de ristede pinjekerner på et stykke køkkenrulle eller i en lille skål.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde, og steg løgene bløde i ca. 3-4 minutter ved forholdsvis høj varme.
- Tilsæt smørret i gryden og lad det smelte.
- Hæld ca. halvdelen af champignonskiverne i gryden til løgene, og svits dem indtil de begynder at frigive deres væde.
- Skub champignonskiverne og løget over i den ene side af gryden, og tilsæt den sidste halvdel af champignonskiverne.
- Tilsæt finthakket hvidløg og timian og lad det hele stege videre i et par minutter.
- Hæld fløden i gryden til de øvrige ingredienesr, og lad fløden koge op under omrøring.
- Tilsæt den veganske parmesan og fordel parmesanen i retten.
- Sluk for varmen.
- Fordel den grofthakkede babyspinat i gryden, og vend den godt rundt i fløden.
- Hæld vandet fra den kogte pasta og vend pastaen i gryden. Fordel pastaen godt i gryden.
- Server din veganske flødepasta toppet med friskhakket persille, ristede pinjekerner og lidt ekstra vegansk parmesan.
- Velbekomme.
Notes
Vegansk flødepasta er ikke fryseegnet, men kan opbevares på køl i et døgns tid.
Tak endnu engang for inspiration til go’mad ,har lige lavet din vegansk flødepasta med spinat og Champions ....jeg har dog lavet den IKKE VEGANSK ,det fungere også helt perfekt 🥰
I morgen skal jeg lave din broccoli salat med avocado og feta ,den glæder jeg mig meget til at smage 😋mange påske corona hilsner fra Mariann 🐣
Hej Mariann,
Mange tak for din kommentar og pæne ord. Det glæder mig at vegansk flødepasta var et hit, og du kan roligt glæde dig til broccolisalaten. Vi har også lavet pastaen både som vegansk og helt almindelig, og begge dele fungerer rigtig godt.
God påske til dig.
Hilsen
Thomas