Forside » Vegetarmad » Vegansk æg

Vegansk æg

Vegansk æg

Jeg går ind for den ægte vare, når det kommer til fødevarer. Fra jord til bord. Derfor går jeg også i en lang bue udenom smarte erstatningsprodukter for kød og andre animalske produkter. Jeg og familien er ikke veganere, men vi har fokus på sunde fødevarer og har ikke det store behov for kød og animalske produkter i hverdagen, da mindre kød både er sundt for helbreddet og Moder-jord. Og så er der faktisk også en del penge at spare ved at droppe kødet, og tænke naturens egne planter og grøntsager ind i koster. Præcis som med denne opskrift på veganske æg, som du ikke behøver købe i dyre domme i supermarkedet (læs: et vegansk æg fremstillet på hørfrø koster under 50 øre).

Prøv lige at se opskriften på: Veganergryde

Sund og billig æggeerstatning

Hvad består dette veganske æg af? Det skal jeg sige dig - to simple ingredienser. Hørfrø og koldt vand fra vandhanen. Det kan ikke blive mere simpelt, og præcis det der tiltaler mig. Vi er ikke ude i fancy æggelignende erstatningsprodukter, men anvender udelukkende naturens egne råvarer uden kommercielle indspark fra fødevareindustrien. Men det bliver denne veganske æggeerstatning absolut ikke ringere af, tværtimod.

Det er ikke et vegansk æg du kan servere i et æggebæger til morgenmaden søndag morgen, men en vegansk æggeerstatning som primært gør det ud for et rigtigt animalsk æg anvendt som bindemiddel. Med med de samme egenskaber som et rigtigt æg, og tilmed spækket med sundhedsmæssige fordele.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Denne opskrift på vegansk æg er:

  • Fremstillet på hørfrø og vand
  • En genial erstatning for animalske æg
  • Et perfekt bindemiddel i veganske kager og aftensmåltider
  • Spækket med sundhedsmæssige fordele
  • Langt billigere end "Veganer æg" og "Alge æg" - veganske æg fremstillet på hørfrø koster under 50 øre pr. stk.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk ostesovs

Vegansk æg
Når du har rørt de malede hørfrø og vand sammen i en skål, stilles skålen på køl i ca. 10 minutter, hvorefter du har en tyk gelelignende masse med de samme egenskaber som et normalt animalsk æg, men spækket med sundhedsmæssige fordele takket være de små hørfrø.

Vegansk æg spækket med sundhedsmæssige fordele

Til trods for hørfrøets beskedne størrelse, er det et hørfrø man efterhånden finder overalt - lige fra toppen af grovbollen hos bageren til din varme havregrød, salater og sunde smoothies. Er du hundredeprocent veganer, anbefales det at spise en spiseskefuld hørfrø dagligt, da disse små frø blandt andet indeholder omega-3 og proteiner, som du ikke får tilstrækkeligt af i dagligdagen, når du ikke spiser kød. For at få det mest optimale ud af hørfrøets sunde egenskaber, anbefales det at spise dem i knust/stødt tilstand, da kroppen derved har nemmest ved at optage og fordøje dem. Kilde: womenshealthmag.com.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk thai rød karry med kikærter

Hørfrøets sunde egenskaber:

  1. Holder din hjerne i topform takket være omega-3 fedtsyrer
  2. Giver en god lang mæthedsfornemmelse takket være det høje indhold af proteiner og fibre
  3. Beskytter dit hjerte takket være indholdet af linolsyre, som reducerer risikoen for forhøjet blodtryk
  4. Sænker kolesterolet i kroppen, da hørfrø optager den gode kolesterol og udskiller den dårlige
  5. Det høje fiberindhold i hørfrø er med til at opretholde et stabilt blodsukker, og giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan have en gavnlig effekt i forbindelse med et vægttab
  6. Er god for fordøjelsen, da hørfrø indeholder kostfibre som har en gavnlig effekt på kroppens naturlige tarmflora
    Kilde: womenshealthmag.com

Denne veganske æggeerstatning er så nem og bekvem, at den nu også finder anvendelse i mange af vores bagværker og aftensmåltider, hvor vi normalt har anvendt almindelige æg. Det er både et billigere og sundere alternativ til det traditionelle æg, hvor man søger æggets fantastiske egenskaber som bindemiddel.

Vegansk æg

Print
Serves: 1 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 37 calories 2 gram fat
Rating: 5.0/5
( 10 voted )

Ingredients

  • 1 spsk. hørfrø
  • 2,5 spsk. vand

Instructions

  1. Start med at blende de hele hørfrø i en blender (affiliatelink) eller krydderikværn.
  2. Bland de knuste hørfrø med det kolde vand i en skål, og rør godt rundt i blandingen.
  3. Sæt skålen på køl i 10 minutter.
  4. Dit veganske æg fremstillet på hørfrø og vand er nu klar til brug.
  5. God fornøjelse med dets mange anvendelsesmuligheder.

Notes

Denne opskrift på vegansk æg fremstillet på hørfrø svarer til et normalt æg. Veganske æg kan anvendes i både bagværk og måltider, hvor man normalt anvender animalske æg som bindemiddel.

Vegansk æg

4 kommentarer til “Vegansk æg”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Merete,
      Det kan du tro man kan - i alle retter hvor du normalt vil anvende et animalsk æg til at binde ingredienserne sammen med.

      Venlig hilsen
      Thomas

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Maria,
      Mange tak for din besked og pæne ord om bloggen 😊 Et vegansk æg svarer til 1 almindeligt animalsk æg.

      Disse veganske æg er super gode i min veganske brownie, og samtidig får man masser af sunde hørfibre til fordøjelsen 😊

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *