Vegansk ostesovs der smager lige så godt som den ægte vare. Værsgo - her får du opskriften på en herlig plantebaseret ostesovs, som du med garanti kan servere for din familie som rigtig mornaysauce uden de bemærker det. Smagen og konsistensen sidder lige i skabet, og så gør det jo ikke noget, at den er lige så simpel at tilberede som klassisk mornaysauce.
Prøv lige at se opskriften på: Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler
Denne opskrift på vegansk ostesovs er:
- Såre simpel at fremstille på under 10 minutter
- Lige så god som ægte mornaysauce
- 100% plantebaseret ostesovs uden mælkebaserede produkter
- Den perfekte ostesovs til fx vegansk lasagne
Smager lige så godt som klassisk mornaysauce
Bare fordi noget er vegansk eller plantebaseret, behøver det jo ikke være blottet for smag og resultere i en dårligere madoplevelse. Det er denne veganske ostesovs et levende bevis på. Uanset om du anvender vegansk revet ost eller gærflager, er resultatet en rigtig velsmagende ostesovs meget lig den mælkebaserede mornaysauce. Hvis du spørger mig, skal der selvfølgelig revet muskatnød i en ostesovs - uanset om den er vegansk eller mælkebaseret. Muskatnød tilfører en helt særlig krydret let nøddeagtig smag til en ostesovs, som komplementerer smagen af ost eller gærflager fortrinligt.
Ingredients
- 6 dl. plantebaseret mælkedrik som fx havre- eller sojadrik
- 150 gr. vegansk revet ost
- 3 spsk. gærflager (tilfører ostesmag til sovsen, men kan undlades hvis du bruger vegansk ost)
- 3 spsk. hvedemel
- 4 spsk. olie
- 1 tsk. revet muskatnød
- Ca. 1-2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Opvarm olien i en gryde og tilsæt hvedemelet.
- Rør melet godt ind i olien med et piskeris, og lad melet "brænde" af i et par minutter ved middel varme, så du undgår smagen af mel i ostesovsen.
- Tilsæt nu den plantebaserede mælk under konstant omrøring, og bring opbagningen i kog.
- Når sovsen koger tilsætter du den revne ost eller gærflagerne under omrøring.
- Tilsæt revet muskatnød, salt og peber og rør det godt rundt i sovsen.
- Lad nu ostesovsen simre videre i et par minutter, og smag den endelig til.
- Er ostesovsen blevet for tyk, hælder du blot lidt mere mælk i sovsen.
- Fordel den færdige veganske ostesovs i fx vegansk lasagne.
- Velbekomme.
mange tak for opskriften <3
Det var så lidt Mie - dejligt at du kan bruge opskriften 😊
Er lige stødt på alle dine spændende opskrifter, som jeg glæder mig til at afprøve.
Lige en ting jeg har lyst til at sige, når jeg laver f.eks. plantedeller, så bruger jeg altid kikærte mel,
hvilket giver ekstra smag og protein.
Kærlig hilsen Alice
Hej Alice,
Mange tak for din søde besked - håber du vil finde nogle opskrifter, som kan gå hen og blive favoritter 😊 Det lyder som en god ide med kikærtemel - har ikke selv eksperimenteret med kikærtemel, men vil skrive mig det bag ørerne, og skal helt sikkert afprøves i nogle opskrifter.
Endnu en gang tak for hilsenen.
Venlig hilsen
Thomas
Verdens bedste og nemmeste “oste”sovs, perfekt til lasagne uden mælk 🤩👏