Forside » Vegetarmad » Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Vegansk lasagne spækket med seriøse mængder snittet hvidkål og fuldstændig blotlagt for animalske produkter ... Kan det virkelig smage godt? Det korte svar er et rungende JA. Og det kommer fra en livsnyder, som indimellem sætter pris på en stor rød bøf stegt i rigelige mængder smør og hvidløg.

Denne veganske lasagne indfrier alle mine forventninger til en kødfri lasagne, og byder på masser af fylde, smag og umami. Samtidig er den utrolig nem at tilberede, og er budgetvenlig aftensmad takket være de få og billige ingredienser.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk bolognese med røde linser

Denne opskrift på vegansk lasagne er:

  • 100% plantebaseret
  • Billig og sund vegansk aftensmad
  • Nem og enkel tilberedning
  • Fuld af smag og umami takket være tomater, tomatpuré og gærflager
  • Den ægte vare - ingen "look-a-like"-produkter der skal udgøre det for kød

Prøv lige at se opskriften på: Indisk dahl

Resterne af hvidkålen fra julen blev til vegansk lasagne

Her i familien går vi meget ind for at bekæmpe madspild, og det har udviklet sig til lidt af en sport for os, når ugens madplan skal udfærdiges. Hvad har vi lige liggende af grøntsager, krydderier, konserves osv. Ovenpå rigelige mængder julemad i december, er grøntsager yderst velkomne her i starten af det nye år. Ingen nytårsforsæt, men derfor melder lysten sig nu alligevel efter måltider med lidt flere plantefibre og ingen brun sovs.

Resterne af et meget stort hvidkål fra julen og nogle kartofler var udgangspunktet for denne veganske lasagne. Det ville smerte i mit store madhjerte, hvis disse to helt basale grøntsager bare skulle kasseres, så det endte med at de blev hovedpersoner i et af årets første sunde aftensmåltider. Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler. Og det bliver absolut ikke sidste gang.

Prøv lige at se opskriften på: Veganergryde

Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Vegansk lasagne uden det der ligner kød

Jeg må indrømme, at jeg har et lidt ambivalent forhold til de mange veganske produkter, der lander i kølediskene her for tiden. Vegansk hakkekød. Veganske hamburgere. Veganske pølser. Vegansk kyllingekød. Veganske produkter, som består af grøntsager, farvestoffer, e-numre i en stor pærevælling. Lad nu være!

Prøv lige at se opskriften på: Veganske kødboller i indisk karrysovs

Hvorfor ikke bare spise vegansk fra naturens eget spisekammer, og så droppe alle de fabriksfremstillede produkter, som du i princippet ikke ved hvad indeholder, og som alligevel intet har med den rigtige vare at gøre blot fordi de ligner af udseende. Derfor finder du ingen plantebaseret hakket i denne opskrift, men rene naturlige grøntsager. Hvidkål. Kartofler. Tomater. Løg. Bum. Vegansk lasagne skabt med hjertet, og direkte fra jord til bord.

God fornøjelse med madlavningen!

Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

Print
Serves: 4-5 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 550 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 11 voted )

Ingredients

  • Vegansk lasagne:
  • Ca. 1 kg. kartofler (når de er skrællet)
  • Ca. 1 kg. hvidkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillon-terning
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 spsk. økologisk rørsukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt revet vegansk ost som topping
  • Vegansk ostesovs:
  • 3 spsk. olie
  • 6 dl. havremælk (eller anden platebaseret mælk)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. stødt muskat
  • 150 gr. revet vegansk ost eller 3 spsk. gærflager (affiliatelink)
  • Smages til med salt og friskkværnet peber

Instructions

Vegansk lasagne:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern eller grøntsagskniv.
  2. Hæld kartoflerne i en gryde med vand og bring vandet i kog. Tilsæt 1 tsk. salt til vandet når det koger. Lad nu kartoflerne koge i ca. 10 minutter - mærk efter med en kødnål eller gaffel. De skal stadigvæk have bid og være faste i konsistensen.
  3. Opvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  4. Fjern de yderste blade på hvidkålen, og fjern den hårde indvendige stilk.
  5. Snit hvidkålen i tynde strimler.
  6. Hak løg og hvidløg fint.
  7. Opvarm et par spsk. olie i en gryde eller sauterpande, og steg løgene klare sammen med hvidløget i en 2-3 minutter.
  8. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, grøntsagsbouillon-terning, oregano og timian og rør det hele godt rundt.
  9. Lad tomatsovsen simre i ca. 10 minutter - gerne længere.
  10. Imens tomatsovsen simrer under låg, skal du nu lave den veganske ostesovs.
  11. Smør et ovnfast fad med lidt olie.
  12. Opbyg nu din veganske lasagne lagvis i følgende rækkefølge:
    1. Ostesovs
    2. Snittet hvidkål
    3. Tomatsovs
    4. Kartoffelskiver
    5. Gentag rækkefølgen en tre gange, og afslut med et lag ostesovs på toppen. 
  13. Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag lasagnen ved 180° grader varmluft i ca. 40 minutter.
  14. Lad den færdigbagte lasagne sætte sig i ca. 10 minutter inden servering.
  15. Drys evt. med lidt friskhakket oregano.
  16. Velbekomme.

Vegansk ostesovs:

  1. Opvarm olien i en lille gryde og tilsæt melet.
  2. Rør melet godt ind i olien med et piskeris, og lad melet "brænde" af i et par minutter ved forholdsvis høj varme (så undgår du smagen af mel i sovsen).
  3. Tilsæt plantemælken lidt efter lidt imens du pisker godt.
  4. Når den opbagte mælkesovs begynder at koge, tilsætter du den veganske ost eller gærflager, som røres godt rundt i sovsen.
  5. Tilsæt revet muskatnød, friskkværnet peber og salt og pisk det godt ind i sovsen.
  6. Smag ostesovsen til og tilsæt evt. lidt flere krydderier.
  7. Er ostesovsen blevet for tyk i konsistensen, skal du blot tilsætte lidt mere plantemælk.
Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler

2 kommentarer til “Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler”

  1. Elisabeth Nielsen

    I denne opskrift skriver du under ingredienser "timian" og under sådan gør du skriver du "basilikum" Jeg kritisere ikke, men vil gerne vide hvad der er det rigtige krydderi at bruge, jeg har ikke lavet lasagnen endnu, men påtænker at afprøve den inden for et par dage.

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Elisabeth,
      Og mange tak for dit indspark. Jeg beklager skrivefejlen - det er selvfølgelig timian under “Sådan gør du” og ikke basilikum. Jeg får lige rettet det i opskriften, og håber din oplevelse med lasagnen bliver positiv - vi er ihvertfald begejstrede for den her i huset.

      God jul.

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *