Tiktok feta pasta

Pasta med bagt feta og cherrytomater er din genvej til hurtig og velsmagende aftensmad, når hverdagen ikke lige tillader den helt store fordybelse i kødgryderne. Tiktok feta pasta er en trend fra de sociale medier, men selve opskriften blev efter sigende skabt af en finsk madblogger tilbage i 2019, og som nu har fundet vej til de danske kødgryder. Bedre sent end aldrig.

Er du begejstret for feta, cherrytomater og pasta, vil denne simple pastaret med statsgaranti få dit mundvand til at løbe. Vi taler om krydrede tomater og fetaost, som bliver gratineret i ovnen, og som udgør “sovsen” i denne populære pasta opskrift, hvor friskkogt pasta bliver vendt rundt i den cremede feta-tomatsovs lige inden servering. Det er vegetarmad uden kød, men det bliver pastaretten absolut ikke ringere af.

Prøv lige at se opskriften på: Boller i karry i ovn

Denne opskrift på tiktok feta pasta er:

 • En yderst populær alt-i-et-fad-pastaret
 • En mundvandsdrivende lækker pastaret med bagt feta og cherrytomater
 • Vegetar pasta med feta
 • Nem hverdagsmad til hele familien på blot 30 minutter

Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Cherrytomater
 • Feta
 • Pasta
 • Hvidløg
 • Rødløg
 • Olivenolie
 • Æblecidereddike
 • Sukker
 • Oregano

Prøv lige at se opskriften på: Pastasalat

Har du helt styr på de mange forskellige meltyper?
Er speltmel sundere rent ernæringsmæssigt end almindelig hvede, og hvorfor er udmalingsgraden højere ved fuldkornsmel, og hvad har det af betydning for melet? Bliv klogere på de mange forskellige meltyper her.

Bagte tomater og feta i ovn
Tiktok feta pasta er noget af det nemmeste aftensmad du kan kaste dig ud i. Det er hjemmelavet fastfood på den gode måde, og består i al sin enkelhed af bagte cherrytomater og feta i ovn tilsat lidt olivenolie, æblecidereddike, sukker, hvidløg og oregano. Tomaterne placeres bare tilfældigt i et smurt ildfast fad med fetaosten i midten, og når retten er færdigtilberedt, moser du tomater og feta med en gaffel, og vender den kogte pasta ned i fadet. Buon appetito.
Tiktok pasta med feta

Tiktok-retten

Jeg er ikke på Tiktok, og kommer det heller aldrig, men jeg er gennem de seneste uger blevet eksponeret for denne store trend på Instagram og Facebook, hvilket har afstedkommet denne opskrift på “Tiktok-retten”. Jeg kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet over denne bevågenhed, som denne simple pastaret har fået på de sociale medier, og som har ført til tomme hylder i supermarkedet, der hvor du normalt finder feta. Så nu er jeg en af de mange danskere, der er hoppet med på “Tiktok-retten”, og resultatet er mere end godkendt af hele familien.

Prøv lige at se opskriften på: Mørbradgryde i creme peanutbutter

Har du styr på de forskellige måleenheder for ingredienser?
Du har garanteret søgt en gang eller to efter madopskrifter på nettet, hvor du er stødt på forskellige begreber for måleenheder og forkortelser som fx cups, ounces og sticks. I USA anvender man betegnelsen “cup” for både tørre og våde ingredienser, hvor vi i Danmark anvender det gængse decilitermål som rummål. Så hvor meget er det lige en cup sukker svarer til i gram og hvor meget svarer to sticks smør til i gram? Læs mere om de forskellige måleenheder her.

Skab din egen udgave af pastaretten

Jeg er generelt meget begejstret for græsk mad – ja, i det hele taget middelhavskøkkenet, som byder på så mange kulinariske oplevelser. Bagt feta smager helt fantastisk, men jeg har aldrig tænkt feta ind i en pastaret før jeg stiftede bekendtskab med “Tiktok-retten”. Det er ganske enkelt genialt, og det er en pastaret der kan varieres i det uendelige. I opskriften har jeg tilsat lidt æblecidereddike og rørsukker til tomaterne, som gør dem ekstra krydrede og sødmefulde, og som forplanter sig i den cremede “feta-sovs”, når retten er færdigtilberedt.

Forslag til andre ingredienser i retten:

 • Sorte oliven
 • Røde og gule peberfrugter
 • Auberginer
 • Squash

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Den mest cremede opskrift på tiktok feta pasta

Denne trendy pastaret består ganske enkelt af cherrytomater, feta, rødløg og hvidløg, som man kommer i et smurt ildfast fad sammen med lidt olivenolie og krydderier. Retten gratineres i ovnen i ca. 30 minutter, og imens koger du pastaen efter anvisningerne på pakken – det kan være alt lige fra fettuccine, spaghetti, penne, rigatoni, fusilli og farfalle.

Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater

Når tomaterne og fetaosten er færdiggratineret, moses det hele med en gaffel til en tyk cremet sovs. Den færdigkogte pasta vendes i sovsen, og du kan evt. spæde sovsen op med lidt kogevand fra pastaen, hvis konsistensen skal være mere lind. Pynt pastaretten med lidt frisk basilikum, og server retten rygende varm.

God fornøjelse.

Tiktok feta pasta

Tiktok feta pasta

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 425 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 123 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 500-600 gr. cherrytomater
 • 500 gr. feta (jeg foretrækker den blå Puck-ost, som gør retten rigtig cremet)
 • 400 gr. fuldkornspasta, tørret og koges aldente
 • 4 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 5 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1 spsk. økologisk rørsukker
 • 1 spsk. oregano, tørret
 • 1,5 tsk. salt
 • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
 2. Skyl cherrytomaterne under koldt vand, og fordel dem i et smurt ildfast fad.
 3. Pil rødløget, og skær det ud i tynde både.
 4. Pil hvidløgsfeddene.
 5. Fordel hvidløg og rødløg i det ildfaste fad.
 6. Rør olivenolie, æblecidereddike, sukker, oregano, salt og friskkværnet peber sammen i en lille skål, og fordel olien imellem grøntsagerne i fadet.
 7. Placer fetaosten ovenpå tomaterne i midten af fadet.
 8. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
 9. Imens fadet er i ovnen, koges pastaen efter anvisningerne på pakken. Gem en lille smule af kogevandet fra pastaen, som du måske kan anvende i retten.
 10. Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og mos nu den gratinerede fetaost, hvidløgsfed og cherrytomater med en gaffel.
 11. Vend den kogte pasta ned i fadet til de øvrige ingredienser, og vend pastaen godt rundt i fadet. Tilsæt evt. lidt patavand, hvis sovsen skal være lidt mere cremet og lind i konsistensen.
 12. Server din tiktok-feta-pasta toppet med lidt frisk basilikum eller grofthakket persille.
 13. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan som nævnt i et af afsnittene, prøve dig frem med andre grøntsager som fx aubergine, squash, peberfrugt og sorte oliven. Du kan også tilsætte lidt citronsaft til olien inden den sættes i ovnen, som både salter og giver et frisk modspil til den cremede fetaost.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner