Fyldte squash uden kød - en lækker og mættende vegetarisk opskrift med grøntsager og gratineret ost. De smager himmelsk godt.
Fyldte squash uden kød. Her får du den ultimative opskrift på en lækker vegetar-udgave af fyldte squash uden animalsk kød. Det er fyldte squash med grøntsager og gratineret ost.
De kan serveres som en mættende hovedret, eller som lækkert tilbehør til fx et grillet kyllingebryst eller anden kødtype.
På denne måde får du masser af grøntsager med en uimodståelig smag af umami, som du fx kender fra kød - ene og alene takket være champignon, løg, rasp og parmesan.
Tips til fremgangsmåden
Start med at skylle og halvere squashene på langs, og fjern så det løse frugtkødsagtige indmad, der indeholder alle frøene - det faste kød i squashene må du altså ikke fjerne.
Squashene skal tilberedes af to omgange. Først skal de bages medium møre med skæresiden nedad, og imens courgetterne er i ovnen går du i gang med at tilberede grøntsagsfyldet.
Tag de medium bagte squash ud af ovnen, og vend dem med skæresiden opad på bagepladen. Fordel fyldet i de udhulede squash med en spiseske, og bag squashene i yderligere 10 minutter.
Tag squashene ud af ovnen, og drys revet ost ovenpå fyldet. Sæt de fyldte squash tilbage i ovnen, og gratiner dem i yderligere 5 minutter.
Nu er du klar til at servere de mest lækre zucchinier med let gyldent gratineret fyld.
Se også de populære opskrifter på:
- Squashruller med laks og flødeost
- Auberginer i ovn
- Squashspaghetti med kylling og broccoli
- Yemista - græske fyldte grøntsager i ovn
Opskrift på fyldte squash
Noter
Fyldte squash med grøntsager har en holdbarhed på minimum et par dage på køl, men er ikke fryseegnet.
Server de fyldte courgetter som et mættende og sundt hovedmåltid, eller som lækkert tilbehør til et stykke kød.
Hvidløgsdressing smager rigtig godt som sovs eller dip til ovnbagte squash, og tager kun få minutter at røre sammen.
Du kan også anvende andre grøntsager som fx peberfrugter, forårsløg og porrer.
Har du en rest kogte ris kan du også anvende dem som en del af fyldet.
Hvad er forskellen på en squash og en courgette?
Squash, courgette og zucchini er en og samme grøntsag, men skaber ofte forvirring på grund af de forskellige betegnelser.
De tre navne er henholdsvis det amerikanske, franske og italienske navn for denne populære grøntsag, og uanset om du bruger den ene eller anden betegnelse overfor grønthandleren i supermarkedet, får du samme grøntsag med hjem.
Når det er sagt, er der faktisk en lille forskel på den amerikanske udgave, idet der findes både en sommer- og en vintersquash.
Sommersquashen har samme udformning og skræl som en zucchini eller courgette, hvorimod vintersquashen har en anden udformning og tykkere skræl end den helt klassiske grønne squash fra supermarkedet.
Smagsnoter:
- Parmesan - tilfører tekstur og ikke mindst en uimodståelig lækker smag af umami, som gør denne vegetarret til et hit blandt alle kødelskere. Smagen af umami er nemlig et signal til kroppen om, at dette skønne måltid indeholder protein.
- Champignoner - tilfører fylde og tekstur til grøntsagsfyldet, og ikke mindst bidrager champignonerne med umami, som smukt går hånd i hånd med parmesanen.
- Æbleeddike - forstærker alle aromaerne i grøntsagsfyldet sammen med sukkeret.
Fyldte courgetter til aftensmad
Fyldte courgetter smager helt fantastisk, og er både nem og sund aftensmad.
Er det på tide at få ryddet op i grøntsagsskuffen, er fyldte courgetter den helt perfekte anledning til at få bugt med overskydende grøntsagsrester, og dermed minimere madspildet i hjemmet.
Gratinerede zucchinier kan derfor varieres i det uendelige, og med denne opskrift ved hånden kan du trygt kaste dig ud i nye variationer - både med og uden animalsk kød.
Tak fordi du bruger opskriften og kom da gerne med din mening om den her.