Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Nem aftensmad » Frittata med røget skinke og mozzarella

Frittata med røget skinke og mozzarella

Frittata

Frittata, æggekage, omelet eller noget helt fjerde.
Kært barn har mange navne, men her i hjemmet kalder vi denne italienske æggekage for frittata. Jeg har også set at denne æggekage benævnes frittata i Spanien, så det kan være vi bare skal nøjes med at kalde frittata for en sydeuropæisk æggeret, som er legende let at fremtrylle i køkkenet.

Prøv lige at se opskriften på: Nem pastaret

Ekstra lækker udgave af den klassiske æggekage

Frittata med røget skinke og mozzarella er en nem, sund og utrolig velsmagende ret, som straks sender tankerne sydpå til herlige måltider fremstillet på få, men gode råvarer. Jeg vil betegne frittata som en luksusudgave af den klassiske danske æggekage. God mad er nem mad, og udover at skulle piske æggene sammen i en røreskål, passer denne æggekage helt sig selv. En ret som er utrolig taknemmelig når det kommer til udvalget af råvarer. Det er et godt "tømme-køleskabet"-måltid, som kan komponeres lige efter hvad du står og har ved hånden. Du skal dog være leveringsdygtig i æg. Masser af æg. Det er hovedingrediensen i enhver frittata.

Prøv lige at se opskriften på: Vitello Tonnato

Derfor skal du lave frittata:

 • Noget af det mest simple at fremstille i køkkenet
 • Er klar på under 30 minutter
 • Sund, mættende og diabetesvenlig
 • En god mulighed for at få ryddet op i dit køleskab
 • Kan kombineres i det uendelige og tilgodese alle smagsløg

Prøv lige at se opskriften på: Lasagne

Æggekage på italiensk

I Italien er frittata en mellemting imellem en omelet og en æggekage. Der findes så mange udgaver af frittata. Du kan lave frittata med spelt, hytteost, svampe, cheddar, chorizo, kartofler, peberfrugt, blomkål, spidskål - ja, stort set alt hvad du nu lige står og har til rådighed i din husholdning.

Prøv lige at se opskriften på: Panna Cotto med mango-gelé

Jeg har valgt at lave en frittata med røget skinke og mozzarella, men i sin basisudgave kan den gå som en vegetarret, da der ikke er kød i selve æggemassen. Det er nemlig ikke alle, der spiser kød i hjemmet, så det blev en kompromisløsning, hvor vi kødelskere så kan tilsætte lidt kød og ekstra smag til retten efterfølgende på toppen.

God fornøjelse med din helt egen personlige frittata!

Frittata

Frittata med røget skinke og mozzarella

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 11 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 16 æg
 • 2 rødløg
 • 1 alm. løg
 • 2 hele mozzarella á ca. 125 gr.
 • 2 pk. røget skinke eller prosciutto/parmaskinke
 • 1 bk. cherrytomater
 • 2½ dl. madlavningsfløde 9% eller 18%
 • 2 spsk. friskhakket timian -  plus lidt til pynt
 • 2 tsk. salt
 • Friskkværnet peber
 • Olivenolie

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. De to pakker røget skinke eller prosciutto fordeles på en bageplade med bagepapir og sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader - evt. á to omgange. Hold øje med skinken - ca. 10. min. til de er færdigstegte som bacon. Herefter lægges de på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge evt. overskydende fedt.
 2. Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Herefter steges de ved middel varme på panden i olivenolie indtil de har fået lidt kulør og er blevet bløde.
 3. Mozzarellaosten skæres i skiver og fordeles i et lag oven på løgene på panden. Løg og mozzarellaosten steger videre ved middel varme, indtil mozzarellaosten begynder at smelte.
 4. Æg og fløde piskes sammen i en skål sammen med det friskhakkede timian. Når mozzarellaosten er begyndt at smelte, tilsættes æggemassen, så det hele er dækket.
 5. Frittataen eller æggekagen steger nu videre i ca. 15-20 min. ved middel varme. Der skal ikke røres i æggemassen, så pas på med ikke at have for meget varme i panden, så det brænder på i bunden.
 6. Når du kan fornemme, at æggemassen er ved at være færdigstegt pånær ½ cm. æggemasse i toppen, stiller du panden ind i ovnen ved grill i et par min., så den bliver fin lysebrun og æggemassen lige bobler lidt op - hold hele tiden øje med panden i ovnen. Har du ikke en pande der kan tåle at komme i ovnen, steger du blot frittataen færdig på komfuret.
 7. Jeg har anvendt min fantastiske Greenpan stegepande til denne ret, da denne pande kan tåle at komme i ovnen.
 8. Den færdige frittata pyntes nu med det sprøde skinke og cherrytomater i kvarte. Til sidst drysses der lidt friskhakket timian hen over retten og den er nu klar til servering.
 9. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Har du ikke en stegepande der kan tåle til at komme i ovnen, skal du bare beklæde en bageform med bagepapir, og så lægge fyldet nederst og æggemassen øverst. Bager du din frittata i en bageform, skal den tilberedes ved 175° grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Frittata

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.