Vegetarfrikadeller

af Baregomad.dk
Vegetarfrikadeller
8 kommentarer
4

Jeg elsker kød – så er det sagt. Jeg har intet imod vegetarretter og nyder også disse i fulde drag, når jeg får sådanne serveret, men synes til tider, at vegetarmad godt kan gå hen og blive lidt tamt og smagsløst. Af selvsamme grund vil du med garanti ikke finde nogle vegetarretter på min blog, som ikke lever op til mine forventninger til en god vegetarret.

Fyldige og lækre vegetarfrikadeller

Min kæreste er ikke den store tilhænger af kød, så hun kom forleden hjem med en opskrift hun havde fundet på nettet – på vegetarfrikadeller. Jeg syntes umiddelbart ikke den lød ret interessant, men da hun først gik i gang med ingredienserne og duften af stegte vegetarfrikadeller begyndte at sprede sig i køkkenet, blev jeg meget positivt overrasket.

Skøn mæthedsfornemmelse

Ved første mundfuld bliver man meget positivt overrasket over den fylde og lækre smagsoplevelse, som disse frikadeller besidder. Man glemmer helt, at det er frikadeller uden kød, og de får en meget lækker stegeskorpe, som til forveksling kan ligne ganske almindelige frikadeller. Mæthedsfornemmelsen er i top med disse frikadeller og man føler virkelig at man får noget fylde i maven uden at virke oppustet.

Disse vegetarfrikadeller kan du med fordel servere med noget frisk pasta og den herlige agurkesalat med hytteost, eller den friske spidskålssalat. Begge tilbehørstyper passer rigtig godt til både vegetarfrikadeller og almindelige frikadeller.

Jeg blev og er meget imponeret over disse frikadeller, så her får du opskriften.

Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller

Jeg elsker kød – så er det sagt. Jeg har intet imod vegetarretter og nyder også disse i fulde drag, når jeg… Vegetar- og vegansk mad Vegetarfrikadeller European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.6/5
( 18 bedømmelser )

Ingredienser

  • Ca. 350 gr. gulerødder
  • 2-3 forårsløg (både det grønne og det hvide)
  • 1 bdt. frisk persille
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 knsp. tørret chili
  • 5 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. finrevet parmesanost
  • En lille håndfuld basilikum
  • 5 spsk. hvedemel
  • 5 spsk. rasp
  • 1 dl. mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern.

Forårsløgene vaskes under koldt vandt og hakkes fint - både den hvide- og grønne del.

Persille og basilikum hakkes godt. De forskellige krydderurter og hakkede grøntsager vendes i en skål.

Sesamfrø og mel vendes i, hvorefter æg og mælk tilsættes.

Raspen tilsættes løbende indtil farsen er fast, men stadigvæk lind og klæbrig.

Form farsen til frikadeller og steg dem 4-5 min. på hver side, eller til de har en fin brun stegeskorpe.

Yderligere kommentarer

Til disse dejlige vegetarfrikadeller kan man med fordel servere lidt frisk pasta samt en lækker agurkesalat med hytteost. Disse vegetarfrikadeller er velegnet til frysning. De kan også anvendes i pitabrød, eller som erstatning for falafel.

8 kommentarer
4

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

8 kommentarer

Nicoline Roos 20. januar 2018 - 07:18

Disse her er de bedste jeg nogensinde har lavet, kommer fra vegetarfamilie og de her topper listen. Min mand der ellers ikke er så glad for vegetarfrikadeller elsker dem.

Reply
Thomas Udbye 30. januar 2018 - 17:31

Hej Nicoline,
Mange tak for dine pæne ord og komplimenter. Det glæder mig, at mine vegetarfrikadeller er et hit hjemme hos jer 🙂
De er også virkelig lækre – hvad skal man så bruge kød til.

Bedste hilsner
Thomas

Reply
Anita 15. december 2018 - 16:23

Bliver dine også vildt bløde/klæg indeni ? 🤔

Reply
Thomas Udbye 5. januar 2019 - 22:44

Hej Anita,
De er bløde indeni og med en dejlig stegeskorpe udvendig. Skal steges ved middel hård varme i et par minutter på hver side, og så skal der skrues ned.

Hilsen
Thomas

Reply
Cathja 11. januar 2019 - 08:44

Kan man fryse dem og spise dem igen en anden dag? Mvh Cathja

Reply
Thomas Udbye 13. januar 2019 - 21:17

Hej Cathja,
Ja det kan du sagtens – de er meget velegnede til at blive frosset ned. Det har vi praktiseret mange gange.

Hilsen
Thomas

Reply
Maria 6. februar 2019 - 09:20

Super gode, jeg byttede nogle af gulerødderne ud med squash, og brugte havregryn istedet for rasp, særdelses vellykket. Stegte dem i smør og olie (rigeligt) som jeg ville stege almindelige frikadeller.
Dem laver jeg stensikkert igen en anden gang, tak for en go opskrift 😊

Reply
Thomas Udbye 6. marts 2019 - 19:01

Hej Maria,
Mange tak for din kommentar og dejligt at høre at vegetarfrikadellerne blev vellykkede. Man kan nemlig fint udskifte nogle af ingredienserne med andre som du gjorde med gulerødderne 🙂 Jeg steger dem også i rigeligt smør, så stegeskorpen både lukker hurtigt og de bliver dejlig sprøde.

Venlig hilsen
Thomas

Reply

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.