Veganergryde
0 kommentar
2

Veganergryde er veganermad lige efter mit hoved.
Vegansk gryderet fremstillet på mindre end 25 minutter.
Utrolig velsmagende og meget budgetvenlig gryderet med masser af varme og styrke, som vil give en helt naturlig indre varme på en kold vinterdag.
Er du til stærk mad, kan du bare tilføje lidt mere chili til gryderetten – familien har testet min nye veganergryde, og kunne med perlende sved konstatere, at tre teskefulde stødt chili lige var i overkanten (jeg synes den sad lige i skabet), så vi har barberet chilimængden ned til en teskefuld, så alle kan være med – store som små.

LÆS OGSÅ: Hokkaidosuppe

Fra animalske til plantebaserede fødevarer

Med stigende fokus på vores forbrug, og ikke mindst forbruget af kød, har vi indført et par kødfrie dage om ugen. Min samlever spiser ikke kød, så det falder helt naturligt i tidens trend at gå nye veje, og lave måltider baseret på grøntsager og planter. Der er ikke nogen af os der er veganere i hjemmet, så anvendelsen af animalske fødevarer i vores madlavning har vi det helt fint med, og når alt kommer til alt er der jo ikke langt fra vegetarretter til vegansk mad. Det er blot et spørgsmål om at udskifte nogle basale animalske fødevarer med 100% plantebaserede for at imødekomme den veganske livsstil, og så kan alle være med.

Jeg er hverken veganer eller vegetar, men derfor kan man jo godt spise vegansk engang imellem, og på sigt vænne sig til måltider med mindre kød og flere grøntsager.

Varm og aromatisk vegetargryde

Jeg er helt vild med stærk og krydret mad, og her rammer min veganergryde bullseye – den går lige ind i mit madglade hjerte. Det smukke ved denne veganske gryderet er, at du selv kan dosere mængden af krydderier, tilsætte andre grøntsager og ende op med en velsmagende plantebaseret budgetvenlig gryderet som hele familien vil elske – og det kommer fra en som ellers sender mundvandsdrivende blikke efter slagterens røde bøffer i supermarkedet. Jeg tænker ganske enkelt ikke over, at der ikke er kød i denne gryderet. Min veganergryde er med kikærter, men du kan også tilføje lidt røde linser til retten, hvis du ønsker en endnu mere fyldig konsistens.

LÆS OGSÅ: Falafel

Veganergryde

Veganergryder

Veganergryde er veganermad lige efter mit hoved.Vegansk gryderet fremstillet på mindre end 25 minutter.Utrolig velsmagende og meget budgetvenlig gryderet med masser af… Madopskrifter Veganergryde European Print opskrift
Antal personer: 2-3 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

 • 1 stort løg
 • Ca. 400 gr. friske cherrytomater skåret i halve eller en dåse grofthakkede tomater
 • 3 fed hvidløg
 • 1 ds. kikærter
 • 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
 • Ca. 1 dl. frosne eller friske majs
 • Ca. 1 dl. frosne eller friske edamamebønner
 • Ca. 2 dl. hakket spinat (frossen eller frisk)
 • 1 tsk. stødt chili (evt. mere hvis man er til stærk mad)
 • 4 tsk. mild karry
 • 3 tsk. stødt spidskommen
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Olie til stegning
 • Basmatiris som tilbehør (evt. blomkålsris)

Sådan gør du

 1. Hak løg og hvidløg fint.
 2. Hæld lidt olie i en stor gryde, og brænd krydderierne af ved middel varme i et par minutter. Krydderierne må ikke svitses ved for høj varme, men skal blot "brænde" ved middel varme, da varmen er med til at åbne smagen i de forskellige krydderier, som så vil forplante sig bedre i den færdige ret.
 3. Tilsæt løg og hvidløg til krydderiblandingen i gryden, og tilsæt evt. lidt mere olie i gryden. Steg løgene klare ved middel varme i ca. tre minutter, og tilsæt herefter alle de andre ingredienser i gryden på nær spinat og edamamebønner.
 4. Rør godt rundt i gryden med jævne mellemrum, og lad retten simre i 10 minutter uden låg.
 5. Tilsæt edamamebønner og den grofthakkede spinat til de øvrige ingredienser i gryden, og varm nu retten godt igennem i et par minutter.
 6. Smag retten til med salt og friskkværnet peber.
 7. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens lade veganergryden simre i endnu længere tid, da krydderierne blot vil sætte yderligere i retten, men det er ikke nødvendigt. Server din veganergryder med basmatiris og lidt frisk naanbrød. Skal det være ekstra fint kan du pynte gryderetten med lidt friskhakket persille for udseendets skyld.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Veganergryde

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.