Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Salat med spidskål, vandmelon og feta

Salat med spidskål, vandmelon og feta

Salat med spidskål, vandmelon, fetaost og mynte

Denne salat er mere end godkendt.
Den sprøde spidskål giver sammen med den søde vandmelon, de ristede pinjekerner, den cremede fetaost og den grofthakkede mynte en rigtig frisk og fyldig salat med mange anvendelsesmuligheder. Den kan udgøre det for et måltid i sig selv, eller som lækkert tilbehør til fx kylling eller ganske almindelige frikadeller, som lige pludselig får tilført noget eksotisk fra mynten og melonstykkerne. Citronen og de marinerede rødløg giver salaten en lethed og et godt modspil til den sødmefulde vandmelon, som gør den ellers fyldige salat dejlig let og elegant.

Salaten har jeg fx serveret til kyllingeoverlår i ovn med fløde, hvor salaten komplementerer den fede fløde på skønneste vis, og gør retten dejlig frisk og velsmagende. Betragt opskriften som en basisudgave, som kan varieres i det uendelige - alt efter hvad du skal servere og har liggende af grøntsager og frugter.

Salat med spidskål, vandmelon, fetaost og mynte

Salat med spidskål, vandmelon og feta

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.9/5
( 9 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 1 spidskål
  • 1 citron
  • ½ vandmelon
  • 200 gr. feta
  • Ca. 50 gr. pinjekerner
  • ½ bdt. mynte
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. eddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt ekstra olivenolie til selve salaten

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Start med at riste pinjekernerne på en pande ved middel varme til de er gyldne, og hæld dem over i en skål.
  2. Snit rødløget i fine ringe, og bland olivenolie, honning og eddike sammen i en skål. Vend løgringene i marinaden og lad dem trække i ca. ½ time.
  3. Snit spidskålen i tynde strimler og anret den på et stort fad eller i en skål. Hæld lidt olivenolie og saften fra en citron over spidskålen, og bland det hele godt sammen.
  4. Skær vandmelonen i mundrette stykker og fordel den over salaten.
  5. Bræk eller skær fetaosten i mindre stykker og fordel fetaen over salaten.
  6. Drys de afkølede pinjekerner over salaten sammen med de marinerede rødløg.
  7. Hak mynten groft og drys den over salaten.
  8. Tilsæt lidt friskkværnet peber til salaten, hvorefter den er klar til servering.
  9. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Salaten kan varieres i det uendelige, og har du ikke pinjekerner, kan du fint anvende lidt ristede hakkede mandler istedet for. Du kan prøve dig frem med forskellige meloner, og frugter med hvidt frugtkød som nektariner og ferskner smager også rigtig godt i salaten.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

2 kommentarer

Gitte 11. maj 2020 - 22:21

Min yndling lige nu 🤗🤗 erstatter dog pinjekerner med rugbrødsknækbrød med salt plukket i små stykker og supplerer med lidt frisk basilikum - mums 🤗 tak for skøn inspiration 👍😊

Besvar
Thomas fra Barego'mad 11. maj 2020 - 23:43

Hej Gitte,
Mange tak for din tilbagemelding, og dejligt at mine opskrifter kan inspirere dig og mange andre 😊 Det lyder lækkert med rugbrødsknækbrød og basilikum i salaten - det skal lige prøves næste gang vi skal have salaten 👍

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.