Forside » Salater og tilbehør » Salat med spidskål, vandmelon og feta

Salat med spidskål, vandmelon og feta

Salat med spidskål, vandmelon, fetaost og mynte

Denne salat er mere end godkendt.
Den sprøde spidskål giver sammen med den søde vandmelon, de ristede pinjekerner, den cremede fetaost og den grofthakkede mynte en rigtig frisk og fyldig salat med mange anvendelsesmuligheder. Den kan udgøre det for et måltid i sig selv, eller som lækkert tilbehør til fx kylling eller ganske almindelige frikadeller, som lige pludselig får tilført noget eksotisk fra mynten og melonstykkerne. Citronen og de marinerede rødløg giver salaten en lethed og et godt modspil til den sødmefulde vandmelon, som gør den ellers fyldige salat dejlig let og elegant.

Salaten har jeg fx serveret til kyllingeoverlår i ovn med fløde, hvor salaten komplementerer den fede fløde på skønneste vis, og gør retten dejlig frisk og velsmagende. Betragt opskriften som en basisudgave, som kan varieres i det uendelige - alt efter hvad du skal servere og har liggende af grøntsager og frugter.

Salat med spidskål, vandmelon og feta

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.9/5
( 9 voted )

Ingredients

  • 1 spidskål
  • 1 citron
  • ½ vandmelon
  • 200 gr. feta
  • Ca. 50 gr. pinjekerner
  • ½ bdt. mynte
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. eddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt ekstra olivenolie til selve salaten

Instructions

  1. Start med at riste pinjekernerne på en pande ved middel varme til de er gyldne, og hæld dem over i en skål.
  2. Snit rødløget i fine ringe, og bland olivenolie, honning og eddike sammen i en skål. Vend løgringene i marinaden og lad dem trække i ca. ½ time.
  3. Snit spidskålen i tynde strimler og anret den på et stort fad eller i en skål. Hæld lidt olivenolie og saften fra en citron over spidskålen, og bland det hele godt sammen.
  4. Skær vandmelonen i mundrette stykker og fordel den over salaten.
  5. Bræk eller skær fetaosten i mindre stykker og fordel fetaen over salaten.
  6. Drys de afkølede pinjekerner over salaten sammen med de marinerede rødløg.
  7. Hak mynten groft og drys den over salaten.
  8. Tilsæt lidt friskkværnet peber til salaten, hvorefter den er klar til servering.
  9. Velbekomme.

Notes

Salaten kan varieres i det uendelige, og har du ikke pinjekerner, kan du fint anvende lidt ristede hakkede mandler istedet for. Du kan prøve dig frem med forskellige meloner, og frugter med hvidt frugtkød som nektariner og ferskner smager også rigtig godt i salaten.

2 kommentarer til “Salat med spidskål, vandmelon og feta”

  1. Min yndling lige nu 🤗🤗 erstatter dog pinjekerner med rugbrødsknækbrød med salt plukket i små stykker og supplerer med lidt frisk basilikum - mums 🤗 tak for skøn inspiration 👍😊

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Gitte,
      Mange tak for din tilbagemelding, og dejligt at mine opskrifter kan inspirere dig og mange andre 😊 Det lyder lækkert med rugbrødsknækbrød og basilikum i salaten - det skal lige prøves næste gang vi skal have salaten 👍

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *