Forside » Vegetarmad » Vegetarisk bolognese i svampedrøm

Vegetarisk bolognese i svampedrøm

Vegetarisk bolognese i svampedrøm

Hvad siger du til at sætte tænderne i en mundvandsdrivende lækker vegetarisk bolognese spækket med lækre krydderier og smagen af umami - og så helt uden kød? Et måltid som med statsgaranti kan få selv de mest kødelskende individer med på vognen, når vi snakker plantebaserede måltider. Jeg elsker selv en god bøf i ny og næ, men det afholder mig ikke fra at sætte kødfrie måltider på vores ugentlige madplan, hvor plantebaserede måltider efterhånden dominerer mere end halvdelen af madplanen. Du går absolut ikke ned på smag, blot fordi du spiser mere grønt i hverdagen.

Prøv lige at se opskriften på: Vegetarisk gryderet med paprika

Denne opskrift på vegetarisk bolognese i svampedrøm er:

  • Plantebaseret bolognese som mindst er lige så god som den klassiske udgave med hakket oksekød
  • Spækket med smag og struktur
  • En perfekt måde at minimere ens kødforbrug på uden at gå på kompromis med madoplevelsen
  • Nem at tilberede og indeholder rigtig mange basisråvarer

Prøv lige at se opskriften på: Tiktok feta pasta

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Brune eller blandede champignon
  • Rød peberfrugt
  • Løg
  • Hvidløg
  • Bladselleri
  • Gulerødder
  • Frisk basilikum
  • Valnødder
  • Tomatpuré
  • Grofthakkede dåsetomater
  • Balsamicoeddike
  • Rørsukker
  • Grøntsagsbouillon
  • Piskefløde 38%
  • Tørret timian
  • Tørret rosmarin
  • Stødt spidskommen
  • Mild paprika
  • Frisk pasta
  • Bøfmozzarella

Prøv lige at se opskriften på: Pasta alla Norma

Krydderier der gør en forskel for dig og verden
True Greens krydderier giver fantastisk smag til alle dine grønne retter som fx vegetarisk bolognese i svampedrøm. Deres krydderiblandinger er specielt udviklet til at gøre dine plantebaserede måltider smagfulde og lækre spækket med smag! Krydderiblandingerne fra True Greens består af eksklusive, økologiske krydderier, der gør det nemt og hurtigt for dig at skabe fantastiske smagsoplevelser i hverdagen - hver gang. Det skal være nemt og bekvemt for alle at lave lækker plantebaseret mad og fantastiske kager med masser af indbygget wow-effekt. Det kan sagtens lade sig gøre at spise mere grønt i hverdagen uden at gå på kompromis med den gode smag og nyde høj madkvalitet i hverdagen - til gavn for os alle og ikke mindst Moderjord.

True Greens krydderier
Pastakrydderiet fra True Greens er en lille revolution, der tilføjer magi til din pasta og gør den til en sand smagseksplosion. Bland din friskkogte pasta med pastakrydderiet og lidt olie, og du spiser aldrig pasta uden igen. Gør din hverdagspasta til en fest!
Vegetarisk bolognese i svampedrøm
Du kan også vælge at tilsætte det lækre italiensk allround fra True Greens direkte i bolognesen, som virkelig tilfører smag og power til de mange grøntsager takket være hvidløgsflager, tomatflager, havsalt, persille, løgflager, sort peber, oregano og chili.

Bolognese med valnødder og bøfmozzarella

Vegetarisk bolognese med valnødder og bøfmozzarella spækket med smag og umami. En himmelsk pastaret til hverdagen, som både er forholdsvis billig i indkøb, og som består af mange basisråvarer. Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro denne bolognese var spækket med hakket oksekød og andre animalske produkter, men det stik modsatte er tilfældet. Her får du en plantebaseret bolognese, som fremkalder en mundvandsdrivende lækker smagseksplosion. Det er hjemmelavet fastfood uden kød på godt og vel en halv time. Og når først bolognesen står og småsimrer på kogepladen, kan du imens skænke dig et glas vin og høre et par numre fra din favorit-playliste.

Prøv lige at se opskriften på: Melanzana alla parmigiana

Det bliver bare lidt nemmere med blandingskrydderier

Som madblogger er jeg stor fan af hjemmelavet mad og gode råvarer. Jeg køber økologisk når det giver mening og kan smages, og frem for alt gør jeg en dyd i at lave tingene fra bunden. Når temaet er mormormad, tyer jeg til mit hemmelige våben - gastrik, som er den ultimative smagsforstærker i sovse og gryderetter.

Prøv lige at se opskriften på: Marokkansk salat med honningbagte rodfrugter

Når det kommer til hjemmelavet bolognese og pastaretter, kaster jeg mig over mine halvtreds forskelllige krydderiposer i skuffen, som på en dårlig dag kan få mig til at tabe pusten - og overblikket. Med mindre du fx køber ind i de lækre krydderier fra True Greens, hvor du blot skal skrue låget af deres italienske allround, og tilsætte en teskefuld magi. Belønningen er en vegetarisk bolognese, som smagsmæssigt sidder lige i skabet.

God fornøjelse.

Vegetarisk bolognese i svampedrøm

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 600 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 49 voted )

Ingredients

  • Vegetarisk bolognese i svampedrøm med valnødder:
  • 400-500 gr. brune eller blandede champignon, skyllet og renset og finthakket
  • 1 rød peberfrugt, skyllet og renset for kerner og finthakket
  • 1 løg, pillet og finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2-3 stilke bladselleri, skyllet og skåret i "papirstynde" skiver
  • 3 gulerødder, skrællet og groftrevet på et rivejern
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 75 gr. valnødder, grofthakkede
  • 70 gr. tomatpuré (lille dåse)
  • 1 ds. grofthakkede tomater
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 dl. grøntsagsbouillon (0,5 tsk.
  • 2,5 dl. piskefløde 38%
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • 0,5 tsk. tørret rosmarin
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie
  • Servering:
  • 500 gr. frisk pasta (fx fettuccine)
  • 25 gr. valnødder, grofthakkede
  • 1 bøfmozzarella, revet i rustikke stykker
  • Friske basilikumblade til pynt

Instructions

Vegetarisk bolognese i svampedrøm med valnødder:

  1. Klargør alle grøntsagerne og hak dem så fint som overhovedet muligt. Du kan evt. blende alle grøntsagerne, men jeg kan godt lide en bolognesesovs med noget struktur og fylde, så derfor hakker jeg alle grøntsagerne så fint som muligt.
  2. Opvarm lidt olie i en stor gryde eller sauterpande, og steg de finthakkede løg klare sammen med det finthakkede hvidløg i ca. 3-4 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  3. Tilsæt alle de øvrige grøntsager, og steg videre i ca. 5-6 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Rør rundt undervejs i grøntsagsblandingen.
  4. Tilsæt balsamicoeddike, rørsukker og tomatpuré, og lad bolognesen småkoge i yderligere 3-4 minutter.
  5. Vend de grofthakkede tomater, valnødder, basilikumblade, fløde og alle krydderierne ned i bolognesen, og lad nu bolognesen simre videre uden låg i ca. 20 minutter. Rør rundt i sovsen undervejs.
  6. Smag bolognesen til med salt og friskkværnet peber.

Servering:

  1. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og hæld vandet fra pastaen.
  2. Hæld den færdigkogte pasta op i et fad eller en velegnet skål, og fordel den vegetariske bolognese ovenpå.
  3. Pynt med friske basilikumblade, bøfmozzarella i rustikke stykker og grofthakkede valnødder.
  4. Velbekomme.
Vegetarisk bolognese i svampedrøm
Vegetarisk bolognese i svampedrøm

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *