Forside » Vegetarmad » Cremet vegansk suppe med broccoli

Cremet vegansk suppe med broccoli

Cremet vegansk suppe med broccoli

Her i huset er vi ret begejstrede for grøntsagssupper i alle mulige afskygninger, og nu har vi kastet os over denne herlige veganske suppe med broccoli, som er cremet, fyldig og mættende. En suppe, som helt naturligt fremkalder en naturlig varme i kroppen på en kold vinterdag, og som kan nydes af alle - uanset om man er veganer, på kur eller stenaldermand med hang til røde bøffer, men som også sætter pris på en kødfri dag eller to om ugen.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk bolognese med røde linser

Denne opskrift på vegansk suppe med broccoli er:

  • Klar på 30 minutter
  • Fyldig, cremet og spækket med smag
  • Så nem at lave - one-pot-suppe som blot skal blendes med en stavblender
  • Kaloriefattig - ca. 200 kalorier pr. portion
  • Fryseegnet
  • Utrolig billig aftensmad

Prøv lige at se opskriften på: Grøntsagssuppe

Vegansk one-pot-suppe spækket med broccoli

En suppe som denne veganske udgave med broccoli er spækket med sunde grøntsager og vitaminer, men bliver camoufleret i suppen når den bliver blendet. Den er i ordets bogstaveligste forstand grøn som i grøntsagssuppe, og rummer blandt andet to hele broccoli, som koges møre i suppen inden den blendes og jævnes med plantedrik og vegansk ost.

Cremet vegansk suppe med broccoli
Her bliver suppen toppet med lidt grofthakket persille, porrer i tynde skiver og lidt revet vegansk ost.

Slankesuppe med få kalorier og fedt

En suppe som denne veganske udgave spækket med grøntsager er i sagens natur sund og rig på vitaminer og fibre. Derudover indeholder den stort set ingen fedt, så en dampende varm portion cremet suppe indeholder kun ca. 200 kalorier. Den er derfor også velegnet som slankesuppe, hvis du lige skal smide et par kilo, eller blot lige vil økonomisere lidt med kalorierne.

Prøv lige at se opskriften på: Veganske frikadeller

Sund fastfood til den travle hverdag

Når døgnets timer ikke altid slår til, og aftensmaden er noget vi endnu ikke har forholdt os til når klokken siger det er spisetid, er det nemt og bekvemt at ringe til ens lokale pizzapusher og bestille en nr. 15 uden dressing og tomater. Vanedannende fastfood for mange mennesker, men ikke altid den mest sunde af slagsen. Her kommer broccolisuppen så ind i billedet, da den er meget velegnet til at komme en tur i fryseren, og på få minutter blive forvandlet til sund fastfood på en travl hverdag, hvor overskuddet ikke lige er til den store kogekunst.

Prøv lige at se opskriften på: Kartoffel porresuppe

Lav en stor portion af suppen og gør følgende:

  • Følg opskriftens anvisninger indtil du kommer til punktet med plantedrikken og osten
  • Du skal ikke tilsætte plantedrikken og osten, hvis du påtænker at fryse suppen ned, da det bedste resultat opnås ved at tilsætte det under opvarmningen inden servering
  • Fordel suppen i nogle fryseposer (portioner), så du kun lige skal tø den nødvendige mængde op
  • Skriv dato på fryseposerne (suppen kan minimum holde sig i tre måneder)

God fornøjelse med din broccolisuppe!

Cremet vegansk suppe med broccoli

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 11 voted )

Ingredients

  • 1 stort løg
  • 4 kartofler
  • 2 broccoli
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store porrer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ ltr. mandel- eller havredrik
  • 1½ ltr. grøntsagsbouillon
  • 75 gr. revet vegansk ost (gerne cheddar eller parmesan)
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 laurbærblade
  • Evt. lidt persille og ekstra revet ost som topping
  • Olie

Instructions

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  3. Fjern det øverste af den grønne top på porren, og skær den hvide del af porren i tynde skiver.
  4. Skyl de to broccoli under koldt vand og skær dem ud i mindre buketter.
  5. Opvarm lidt olie i en stor gryde, og steg løget klart og blødt ved middel varme i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt kartofler, hvidløg, dijonsennep, laurbærblad, salt og peber til de klarede løg, og lad det stege videre i et par minutter. Tilsæt evt. lidt grøntsagsbouillon til grøntsagerne, hvis gryden mangler fedtstof.
  7. Hæld grøntsagsbouillonen ned til grøntsagerne, og bring suppen i kog. Lad suppen simre under låg i ca. 5 minutter.
  8. Tilføj broccolibuketterne til suppen, og lad dem koge med i ca. 10 minutter eller til de er godt møre.
  9. Fjern laurbærbladet fra suppen.
  10. Blend suppen til den har en ensartet cremet konsistens med en stavblender.
  11. Tilsæt mælk og revet ost til suppen, og varm suppen igennem i en 2-3 minutter under omrøring.
  12. Smag broccolisuppen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
  13. Server suppen toppet med lidt ekstra revet ost og lidt grofthakket persille eller mynte.
  14. Velbekomme.

Notes

Du kan sagtens tilberede broccolisuppen dagen i forvejen og stille den på køl, da smagen får lov til at forplante sig yderligere i suppen, som samtidig bliver endnu mere cremet. Er du ikke vegetar, kan du sagtens udskifte plantedrikken med fx madlavningsfløde, og servere lidt sprødristede bacontern eller kogt kylling i strimler som ekstra tilbehør.

2 kommentarer til “Cremet vegansk suppe med broccoli”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Karin,
      Mange tak for det - altid dejligt når opskrifterne bringer lykke i andre hjem 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *