Forside » Suppe » Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

grøntsagssuppe

Nem og mættende one pot grøntsagssuppe med masser af grøntsager og linser. Tilberedt på mindre end 30 minutter og 100% vegansk suppe.

God mad er nem mad, og denne grøntsagssuppe er virkelig nem og enkel at tilberede på en dag, hvor overskuddet ikke lige er til det helt store gastronomiske indslag.

Denne lækre og mættende grøntsagssuppe kræver ikke mange ingredienser, og kan kombineres med mange forskellige grøntsager - alt efter hvad du lige har liggende i grøntsagsskuffen.

Suppen er 100% vegansk, men det bliver den jo ikke ringere af.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på grøntsagssuppe

grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

5 fra 1 stemme
Nem og mættende one pot grøntsagssuppe med masser af grøntsager og linser. Tilberedt på mindre end 30 minutter og 100% vegansk suppe.
Udskriv Facebook Pinterest
RetSuppe
KøkkenDansk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 800 g kartofler - i mundrette stykker
  • 4 stængler bladselleri - i skiver
  • 5 store gulerødder - i skiver
  • 150 g grønkål - friskhakket
  • 200 g linser - røde, grønne eller brune
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1,5 l grøntsagsbouillon
  • 1 kvist rosmarin - stor
  • 5 stilke timian
  • olie - til stegning
  • salt pg friskkværnet peber
  • 1 knivspids chili - tørret
  • 1 knivspids røget paprika

Sådan gør du

  • Start med at rense, skrælle og klargøre alle grøntsager.
  • Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og sauter hvidløg, selleri, kartofler og gulerødder i ca. 5-6 minutter ved forholdsvis høj varme, så grøntsagerne begynder at blive let gyldne og får let stegeskorpe.
  • Tilsæt lidt salt, friskkværnet peber, tørret chili og lidt røget paprika til grøntsagerne.
  • Rør godt rundt i gryden og tilsæt nu den varme grøntsagsbouillon og de friske krydderurter. Timian og rosmarin skal bare ned i gryden med stilke, men rengjorte og skyllet under kold vand, hvis de kommer fra din egen have.
  • Når grøntsagsbouillonen småkoger tilsætter du linserne, som nu skal simre videre uden låg i ca. 15-20 minutter, eller til linser og kartofler er møre.
  • Når kartoflerne er ved at være møre (de skal have lidt bid) kommer du den friskhakkede grønkål ned i suppen. Rør rundt og fordel grønkålen i suppen, og lad den simre under låg i 4-5 minutter.
  • Smag grøntsagssuppen til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere chili.

Noter

Du kan evt. servere lidt madbrød til suppen, eller også lidt kolde ris som du måske har tilovers fra dagen forinden.
Grøntsagssuppe kan med fordel opbevares i køleskabet i 3-4 dage, og kan også fryses ned i en måneds tid, så du har nem aftensmad en dag hvor du ikke lige har tid eller overskud til den store madlavning.

Næringsindhold

Næringsindhold
Grøntsagssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
405
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
609
mg
26
%
Kalium
 
1809
mg
52
%
Kulhydrater
 
79
g
26
%
Kostfibre
 
25
g
104
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
19273
IU
385
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
223
mg
22
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne grøntsagssuppe er:

  • Nem at tilberede - kræver kun en gryde
  • Sund med masser af fibre og proteiner
  • Dejlig mættende med både linser, kartofler, gulerødder, selleri og grønkål
  • Billig aftensmad
  • 100% vegansk

Linsesuppe eller grøntsagssuppe

Kært barn har mange navne, og i dagens anledning har jeg valgt at kalde denne herlige suppe for grøntsagssuppe til trods for at den er spækket med linser.

I min optik er det potato potato om den hedder det ene eller andet, og er du ikke vild med linser, kan du sagtens udskifte linser med fx hvide bønner eller kikærter - de er begge meget velegnede til at indgå i en grøntsagssuppe.

Grøntsagssuppe

Tøm grøntsagsskuffen

Grøntsagssuppe er gastronomiens svar på suppe-freestyling - der er kort og godt ingen regler for hvad du kan putte i din suppe.

En grøntsagssuppe skal bare være smagfuld og fyldig - mættende på den gode måde.

Med denne opskrift som rettesnor har du en enestående chance for at få tømt din grøntsagsskuffe, og minimere dit madspild i husholdningen.

Du kan anvende følgende grøntsager:

  • pastinak
  • knoldselleri
  • løg
  • peberfrugt
  • porrer
  • kål
  • squash
  • rester som kogte ris, bulgur eller perlebyg

Grøntsagssuppe er og bliver et dejligt mættende måltid på en kold og blæsende efterårs- eller vinterdag, og et rigtig godt bud på billig og nem aftensmad uden kød.

1 kommentar til “Grøntsagssuppe”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.